Help, mitä tehdä, vauvalla korvatulehdus ja ulkomaanmatka odottaa?!

  • Viestiketjun aloittaja tietoa
  • Ensimmäinen viesti
tietoa
Niin, iski sitten vauvaan korvatulehdus. Antibiootit saatu, vauva kuitenkin kiukkuinen ja ärtyisä eli selvästi tuntuu kipeä vielä olevan. Ulkomaanmatka on käsillä ja pitäisi lähteä. Mitä tehdä????
 
No joo
Korvatulehduksessa lentäminen on kyl todella kyseenalaista. Milloin teillä on lähtö? Oliko oikein märkäinen tulehdus vai vain vähän punoitusta tms. Jos on jo paranemaan päin niin lääkitsisin tosi hyvin kipulääkkeellä (tuöehduskipulääke + panadol) ja vielä nasolinianenään (sitä sai enen antaa 3kk alkaen, nyt on tiiukennettu sääntöä mut antaisin silti).
 
tietoa
Kyseenalaista minunkin mielestäni, säälin vauvaa. Ei ole oma vauva vaan ystävän. He eivät aio peruuttaa matkaa, jonka ovat jo maksaneet ja jota odottaneet. Voiko korva puhjeta matkan aikana?
 
Siis koska on lähtö ja kauanko sitä antibioottia on syöty?
Kyllä parissa päivässä pitäis helpata jos antibiootti toimii, jos kuuri kestänyt jo kauemmin niin menisin uudelleen lääkärille.

Me on lennetty lapsen (8kk) kanssa jolla oli 5 päivää ennen todettu korvatulehdus ja aloitettu antibioottikuuri, ei ongelmia.
 
"minä"
No huomennako ovat lähdössä? Ainakin puuduttavat korvatipat matkaan ja kunnon kipulääkitys ennen lentokoneeseen menoa. Korvalääkäri voi antaa oman arvionsa siitä, pystyykö vauva lentämään. Jos kieltää lentämisen, niin matkakulut ehkä osittain saatavissa jotain kautta takaisin.
 
Menkää yksityiselle ja korvakirurgille, sieltä saatte selvän päätöksen voitteko lähteä.
Meillä tyttö 2,5v kun iski korvatulehdus ja lento kanarialle oli edessä ja lentoon 48h.

Kirurgi katsoi korvat ja antoi lentoluvan. Lähdettiin matkaan peläten mutta hyvin varustautuneena ja kaikki meni hyvin, yhtään itkua ei tullut :)

Nasolin nenatipat (ei suihke), puuduttavat korvatipat (yliopiston apteekista), pronaxen+panadol, antibiootti ja tutti/tissi tai purkka lapsen iästä riippuen.
 
"mona"
Minkäikäinen vauva? Millon sai antibiootit? Milloin lähtevät?

Meillä on 2kertaa todettu korvatulehdus n.viikkoa ennen lähtöpäivää ja lääkäri on antanut luvan lentää.Viimeksi oli vielä antibioottia jäljellä kohteessa et tais olla alle vikko lähtöön. Lääkäri sanoi että on erittäin epätodennäköistä että tärykalvo puhkeaisi. Mutta siis nasolinia antoi meillekin mukaan jotta ei nenä/korvat ole tukossa vaan ilma kiertää, se oli oleellista.

Hyvin meni matkat, joi pullosta maitoa noustessa ja laskiessa.
 

Yhteistyössä