HELP! Ruokaa kymmenellä eurolla, mitä ostan??

  • Viestiketjun aloittaja 532526
  • Ensimmäinen viesti
532526
Rahat tiukilla kun aimo summat uponnu tässä kuussa laskuihin. Nyt on toistaiseksi loppuviikolle kymppi rahaa ruokaan käytettäväksi. 2 aikuisen opiskelijan pitäisi saada jotain pöperöä.
Kaapista löytyy perus mausteet sekä vehnäjauhoja, sokeria, leivinjauhetta, ruokasoodaa. Ruokaöljyä on sen verran että riittää kyllä vielä. Makaronia ja spagettia on.
Jääkaapissa on avaamaton juusto, muutama porkkana, sitruunamehutiivistettä, ketsuppia, leivälle margariinia, kananmunia vajaa pakkaus. Pakkasessa leipää, pussi keittojuureksia.

Ei ole allergioita paitsi minulla omena päärynä ja kiivi. Kertokaa mitä ostaisin..?
Ajattelin että hommaisin kaupasta esim. perunapussin, maitoa pari purkkia, jauhelihaa... Voi olla että löytys noita miinus-lihoja ja maitoja yms kaupasta mutta se ei oo satavarmaa..
 
Lisäksi ainakin tomaattimurskaa! Sillä saa helposti jatkettua jauhelihakastiketta ja sit se sopii makaronin seuraksi. Entä hernekeitto? Jos vaihdatkin perunat siihen ja ostat pienen palan halvinta kinkkua myös.
 
Jauheliha ainakin cittarissa tarjouksessa, kilon pakasta saa makaronilaatikkoa (lihaliemeen, ei munamaitoon), peruna-porkkana-jauhelihavuokaa lopusta. Kypsennät koko jauhelihan ja lykkäät loput pakkaseen. Nuo kaksi laatikkoa ruokkii kaksi opiskelijaa jo monta päivää ja varsinkin pottulootaa voi muokkailla esim.lisäämällä tomaattimurskaa tms. uudelleenlämmittäessä.
 
532526
Etikkaa ei ole enkä ala yhden ruoan takia ostamaan pulloa kun lopulle ei ole mitään käyttöä paitsi ehkä siivouksessa. Ja makaronilaatikkoon nyt ei ruokakermoja tarvi. Perunaa ajattelin ostaa koska voisi tehdä vaikka keiton kun on keittojuureksia ja pari porkkananrupua kaapissa.
Tälle päivälle löytyi kaapista ruokaa, kaapin perällä oli nötköttipurkki "hätävarana", sitä ja makaronia tänään ja varmasti jää huomisen lounaalle vielä. Huomenna viimeistään kauppareissu ja pitää katsoa löytyisikö esim. jauhelihaa tms alennuksessa, viimeksikin oli possunsuikaleita, norm. hinta 4e niin oli -50% ja sain 2 euroon paketin.
 
tekisin
Tekisin tosiaan makaronilaatikon tms. Joko jauhelihasta tai ihan vaan munamaidosta ja juustosta (papuja / soijaa jos on, tai linssejä). Ostaisin perunaa ja makkaraa = makkarasoppa, sullahan oli jo porkkanaa jne. Tekisin sämpylät olevista aineista, hiivan tarttisit. Sitten voisin ostaa (jos rahaa piisais) niin vaikka perunoita ja makkaran lopusta kastike tai nuudelia + jotain halpis lihaa ja tekisin vokkia.
 
"Veera"
Jatkoon kannattaa ostaa soijarouhetta sinne kaapinperälle näitä tilanteita varten.. Ehkä just nyt tuohon budjetiin liian kallis sijoitus(maksaa melkeen 3e pussi)

Perunat on yleensä halvempia irtona ja voit ostaa vain sen verran kuin siihen soppaan tarvit.
 
HippuTAR
Perunoita.
Jauhelihaa.
Munia.
Ainakin täälä on vielä huomisen k-marketis atrian uunilenkki 0,99€.

Noihin menis seittemisen euroa tai vähemmän. Jäis vielä maitoraha ja jos joku liha ois tarjoukses niin sais senkin. Ehkä ei mitään supermaukasta ruokaa tee mutta pääasia lienee saada maha täyteen.

Ja käy lenkillä ja kattele jos näkyis pulloja. Tossa tilanteessa eurokin auttais kovasti.
 
"Maarikka"
[QUOTE="Veera";30602746]Jatkoon kannattaa ostaa soijarouhetta sinne kaapinperälle näitä tilanteita varten.. Ehkä just nyt tuohon budjetiin liian kallis sijoitus(maksaa melkeen 3e pussi)

Perunat on yleensä halvempia irtona ja voit ostaa vain sen verran kuin siihen soppaan tarvit.[/QUOTE]

Aina ehdotetaan tuota soijarouhetta. Se on aivan kamalaa enkä todellakaan vähillä rahoilla ostaisi sellaista kun voi ostaa oikeaa lihaa pakkaseen.
 
[QUOTE="Maarikka";30602766]Ei tarvitse laittaa etikkaa. Sokeria kylläkin kannattaa laittaa.[/QUOTE]

Kai se on makukysymys? :D Mä en osaa syödä enää mitään ilman etikkalorausta tai suhausta. Tai sitruunamehua.

Mut juu, aapeelle sen verran, ettei tietenkään kannata ostaa sitä nyt.
 
"zxc"
Jos on kauppoja lähellä nii kannattaisi käydä katsomassa tosiaan päiväys-/tarjouslihoja. Paputölkin voisi ostaa ja tehdä just jatkettua jauhelihakastiketta. Makkarasta/nakeista saa keiton, siihen voi laittaa vähän riisiä/rakettispagetteja saa ruokaisemman.
 
532526
Meidän lähellä ei ole k-kauppaa on Siwa ja Sale. Mutta Siwa on kallis ja sinne en mene. Saleen menen tai jos vähän kauemmas pääsen niin Lidliin. Kiitos papuvinkistä, tulikin mieleen että ainakin ennen sai eurolla tölkin papuja chilitomaattimurskassa.. Ne on hyviä.. Niillä vois helposti jatkaa jauhelihakastiketta.
Onneksi on kuukausi jo lopussa, yleensä ei ole näin tiukkaa, mutta tässä kuussa oli monen sadan euron edestä maksettavana laskuja mitä yleensä ei ole..
 
hiphophei
Maito on aika kallista, itse en sitä ainakaan juotavaksi ostaisi. Ihan vettä vaan joisin. Makaronilaatikkoonhan kuuluisi munamaito, jonka voi kyllä hätätapauksessa tehdä veteenkin.

Ja joo, tosiaan kannattaa sinne lidliin asti tepsuttaa, on varmasti merkittävästi halvempaa!

Jonkun ehdottama hernekeitto on myös tosi hyvä vaihtoehto! Maksaa varmaan suunnilleen euron se purkki. Myös pakasteranskikset ja kalapuikot tulee tosi edulliseksi, mutta ei kyllä ole kovin ravitsevaa.

Jostain voisi kysäistä onko niitä eu-avustus ruokakasseja jaossa missään? Siinä tulee tosi hyvin vaikka mitä!

Jämien käyttö tarkkaan on tuossa tilanteessa tosi tärkeää. Jos vaikka jauhelihakastiketta jää yli, voisi tehdä lämpimiä leipiä laittamalla sen pakastimessa olevan leivän päälle ja vaikka vähän juustoraastetta vielä siihen. Teeleivät auttaa siinä vaiheessa jos leipä loppuu, on todella helppoja ja nopeita tehdä teiltä jo löytyvistä raaka-aineista.
 
Makaronilaatikossa jossa maito on korvattu lihaliemellä on mielestäni melkein parempaa kuin perinteinen. osta vielä 20 sentin hiiva ja leivo sämpylöitä, niin vatsa pysyy täytenä vaikka varsinaista ruokaa pitäisi säästellä ja syödä vain kerran päivässä.
 
"Maarikka"
Näissä keskusteluissa kannattaisi myös kertoa se, että onko paikkakunnalla mitä kauppoja. Ei ainakaan tällä paikkakunnalla asuvaa hyödyttäisi Citymarketin ja Lidlin tarjoukset kun ei niitä kauppoja ole.
 
532526
No lähinnä maanantaihin pitää selvitä että ei ole niin väliä jos tulis vähän epäterveellisempääkin evästä.. Ranskanperunoita en osta, koska eurolla saa vaan puolen kilon pussin muistaakseni. Jos ostaisin sen 2kg perunasäkin eurolla niin sitten voisi vaikka ite tehdä lohkoperunoita. Kalapuikotkin menettelee, Lidlistä sais ison paketin vähän päälle eurolla..
Jos teeleipää leipoo, onnistuuko niistä tommoset lämpimät leivät..?
 

Yhteistyössä