HELP! Ruokaa kymmenellä eurolla, mitä ostan??

  • Viestiketjun aloittaja 532526
  • Ensimmäinen viesti
Ennenvanhaan opiskelijoina syötiin tonnikalaa ja makaronia :). Nälkä lähti mutta parin viikon jälkee ei tehny kumpaakaan, makaronia tai tonnikalaa, mieli. Hyviä vinkkejä oot saanu, mutta kyllä tää perinteinen opiskelijapöperökin yhtenä ruokana on ihan hyvä.
 
g maksaa Kuivattuja herneitä (alle €/ ½kg) ja jauhelihaa (LIDL:issä 3,15€/700g), ja maun mukaan jos haluaa ni sinmappia. Tee hernekeittoa. TOsta riittää useammaks päiväks. Jauhelihasta voi tehdä sitten mtoisesta puolikkaasta kastikkeen ja makaronia (LIDLissä alle 20snt/pussi) tai makaronilaatikon (munia1,09€ 10kpl LIDLissä ja maitoa UHT 89snt/l) Sitäki saa monta päivää syödä. sit vielä ketsuppia. Siinä kympin satsi (lisäks porkkanoita josta raasteta) Vähän jää varmaan vieläki
 
"Maarikka"
Ennenvanhaan opiskelijoina syötiin tonnikalaa ja makaronia :). Nälkä lähti mutta parin viikon jälkee ei tehny kumpaakaan, makaronia tai tonnikalaa, mieli. Hyviä vinkkejä oot saanu, mutta kyllä tää perinteinen opiskelijapöperökin yhtenä ruokana on ihan hyvä.
Miksi ostaa purkki tonnikalaa josta ei kahdelle ihmiselle riitä syömistä kovin pitkälle kun voi ostaa vaikkapa jauhelihaa, nakkeja tai makkaraa ja tehdä niistä ison satsin keittoa. Perunat ja keittojuurekset ei paljoa maksa.
 
alkuperäinen...
Etkö ny jumalauta itse keksi? Toi on ihan kohtuu summa (vajaa) viikoksi. Ei nyt vittu luulisi että joku saa tuostakin ongelman kyhättyä. Jumalauta.
No kuule, kyllä keksin, mitä kympillä kaupasta saa, mutta ruokalajeihin kaipailin ehdotuksia lähinnä. ;) Jos vituttaa niin onks pakko avata koko ketjua?

Niin ja tonnikalaa saa 2 eurolla 150-200g, tosi kallista, ei siitä syö ku yks ihminen..
 
vierass
Kaalia, porkkanoita lisää, sitä etikkaa (väkiviinaetikka ei paljoa maksa), perunaa, jotain tarjouslihaa, sipulia

Kaalista voi tehdä kaalikeittoa, -laatikkoa tai kääryleitä. Tai sitten kaalipiirakan. Porkkanan ja etikan, suolan ja sokerin kanssa siitä saa hyvää kaalisalaattia. Netistä löytyy paljon ohjeita.

Perunoista voi muiden vihannesten kanssa tehdä sosekeittoa. Makaroneista voi tehdä makaronilaatikkoa liha- tai kasvisliemeen. Helpoimmassa paistetaan jauhelihat, sekoitetaan raakojen makaronien kanssa (ja muiden haluttujen aineiden) vuokaan ja kaadetaan päälle kuuma liemi (liemijauhe aineiden sekaan ja vesipannusta kiehuva vesi päälle) ja uuniin.
 
vierass
Ennenvanhaan opiskelijoina syötiin tonnikalaa ja makaronia :). Nälkä lähti mutta parin viikon jälkee ei tehny kumpaakaan, makaronia tai tonnikalaa, mieli. Hyviä vinkkejä oot saanu, mutta kyllä tää perinteinen opiskelijapöperökin yhtenä ruokana on ihan hyvä.
Se oli silloin ennenvanhaan, kun tonnikalaa sai tarjouksesta monta purkkia markalla. Liha oli silloin kallista, nykyään taas tonnikala maksaa maltaita.
 
Minä ostaisin lihatarvikkeiksi jotain näistä, ja ruokalajeiksi tekisin esim:
-nakkipaketti (nakkimakaronivuoka, ruskeanakkikastike + makaroni/spagetti, nakkikeitto...)
-makkara (samat kuin yllä)
-jauheliha (makaroonilaatikko, jauhelihakastike + spagetti/makaroni, tai yksinkertaisimmillaan paistettu jauheliha + kypsä makaroni sekaisin kattilassa (vedet siis pois ensin!), paljon mausteita, kastikkeeksi ketsuppi :D )

Yksi maitopurkki voisi olla hyvä mahdollista makaroonilaatikkoa varten (tai lihaliemeen tehtynä kuten täällä aiemmat ovat jo vinkanneet), muutoin makaroonin ja lihatuotteen kylkeen ruskean kastikkeen tekeminen ei vaadi muuta kuin vettä, voita, vehnäjauhoja ja mausteita.

Kananmunista sitten munakkaita aamu/ilta/välipaloiksi, tai leivän päälle paistettu/keitetty muna, jos riittää ylimääräiseksi. Leivän päälle vain voita ja juustoa, jos niitä löytyi jo kotoa.

Perunoita ostamalla saat toki vaihtelua pelkkiin makarooniruokiin ja myös helpommin keitot tehtyä. Leipää leipoisin mahdollisuuksien mukaan itse runsaasti, sillä täyttää vatsaa pitkin päivää ja aterioiden yhteydessä lisukkeena.
 

Yhteistyössä