Helsingin keskustassa lauantaina peräti 5 mielenosoitusta samaan aikaan – Poliisi: Yhteenoton mahdol

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Julkaistu: 23.9. 11:30


Mieltä osoitetaan rasismia vastaan, suomalaisiin kohdistuvaa rasismia vastaan, rasisminvastaista mielenosoitusta vastaan, Turkkia ja Isisiä vastaan, sekä sukupuolineutraalia avioliittolakia vastaan.

HELSINGIN keskustassa järjestetään lauantaina päivällä viisi mielenosoitusta, joista osan odotetaan keräävän paikalle tuhansia ihmisiä.

Lauantaina järjestettävään rasismin vastaiseen Peli poikki -mielenosoitukseen on ilmoittanut perjantaihin aamupäivään mennessä Facebookissa jo 8600 henkeä. Kulkue aloittaa matkansa Kansalaistorilta ja päättyy Senaatintorille.

Tapahtumassa puhuu muun muassa presidentti Tarja Halonen.

Rasismia vastustavan mielenosoituksen lisäksi lauantaina järjestetään rasismin vastaisen mielenosoituksen vastamielenosoitus. Sitä organisoi Rajat kiinni -liike. Mielenosoituksen on tarkoitus kokoontua Kolmen sepän patsaan luona. Liikkeen mukaan protesti kohdistuu ”vasemmiston väkivaltaa ja valhemedian vihakampanjaa vastaan". Siihen on ilmoittautunut Facebookissa 11 henkeä, jonka lisäksi kutsu on lähetetty sadoille.


LISÄKSI Kansalaistorin Töölönlahden puoleisessa päässä kokoontuu mielenosoitus, joka kertoo vastustavansa suomalaisiin kohdistuvaa rasismia. Tähän mielenosoitukseen on ilmoittautunut noin 80 henkeä.

Näiden mielenosoitusten lisäksi Helsingissä kokoontuu vielä Näpit irti Rojovasta -mielenosoitus Turkin, Isisin ja muiden ryhmien hyökkäyksiä vastaan. Tämän lisäksi Aito avioliitto -liike pitää mielenosoituksen ”aidon avioliiton” puolesta eli käytännössä sukupuolineutraalia avioliittolakia vastaan. Kaikki viisi eri mielenosoitusta järjestetään kello 12–16 välisessä aikahaarukassa. Alkamis- ja loppumisajat vaihtelevat.


HELSINGIN poliisin komisario Ismo Juvonen kertoo, että poliisi aikoo pitää rasismin vastaisen mielenosoituksen ja sen vastamielenosoitukset useiden kymmenien metrien päässä toisistaan.

Rajat kiinni -liikkeen valitsema paikka ei ole sopiva, koska yhteenoton mahdollisuus on ilmeinen, Juvonen kertoo STT:lle.

Poliisi on ehdottanut korvaavaksi paikaksi Narinkkatoria. Liikkeen mielenosoituksen oli tarkoitus kokoontua Kolmen sepän patsaalla puoliltapäivin.

Samoihin aikoihin paikan ohi kulkee rasisminvastainen Peli poikki -mielenosoitus.

Kaikesta huolimatta jonkinlaista kalabaliikkia saattaa syntyä, Juvonen arvioi IS:lle.

– Aika näyttää. Kun näin isot ihmismassat kokoontuvat, niin kyllähän mukaan mahtuu monenlaista porukkaa. Poliisin perustehtävä on kuitenkin turvata oikeus mielenilmauksiin kaikissa tapahtumissa, hän sanoo.

– Mitään erityisiä riskejä emme kuitenkaan näe. Eivät nämä lähtökohtaisesti ole mitään joukkojenhallintatilanteita, Juvonen lisää.

Poliisi kuitenkin varautuu mielenilmauksiin kutsumalla lisää henkilöstöä töihin, mutta myös joukkojenhallintakalustolla, varmuuden vuoksi.

Juvonen kuitenkin toteaa, ettei viikonloppua voi verrata itsenäisyyspäivään, jolloin poliisi tietää, että joukkojenhallinnalle on käyttöä.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001267290.html


Pääministeri Sipilä osallistuu Peli poikki -mielenosoitukseen Kuopiossa

Julkaistu: 23.9. 12:56

Tapahtuma järjestetään Kuopion torilla.
Pääministeri Juha Sipilä (kesk) osallistuu rasisminvastaiseen Peli poikki -mielenosoitukseen huomenna Kuopiossa.

Helsingissä Peli poikki -mielenosoitukseen on ilmoittautunut yli 9 000 ihmistä Facebookissa. Tapahtumassa puhuu presidentti Tarja Halonen. Myös opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) ja sisäministeri Paula Risikko (kok) ovat kertoneet osallistuvansa Helsingin tapahtumaan.

Helsingin ja Kuopion lisäksi mielenosoitus järjestetään muun muassa Tampereella.
STT

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001267378.html
 
vierailija
Kyllä, menee enemmän jo harrastamisen kuin todellisen aatteen palon piikkiin.
Kunnolla aikatauluttamalla voisi ehtiä kaikkiin viiteen osoittamaan mieltä.

Ensin tunti rasismia vastaan, sitten tunti suomalaisiin kohdistuvan syrjinnän mielenosoitukseen, sitten tunniksi aitoa avioliittoa puolustumaan ja sitten vielä mitäs ne muut oli?
 

Yhteistyössä