Hesalaiset: mikä asuin alue?

Joku kyseli täällä Hesaan muutosta ja meilä on se tilanne että täytyy muuttaa.
Ei vain ollenkaan tiedetä että millaiselle alueelle.
Oman tilan ja talon myynti on eessä. Ja Helsingistä pitäisi etsiä uutta kotia.

Me haluttaisiin rivitalo- tai omakotitalo alueelle.
Sellaiselle jossa on hyvät ulkoilumahdollisuudet
ja turvallinen mukava ala-aste lähettyvillä.
Mies kalastaa niin voisi olla kiva jos rantaakin olisi lähellä.
Rivitalo jos se olisi niin siinä pitäisi olla kunnon piha että pienin voi leikkiä omassa pihassa.
Autoja meillä on, mutta lähikauppa olisi kiva, että voi pistää murkkuikäisen hakemaan maitoa eikä aina tarvitisisi lähteä autolla kauppaan.
Mitä alueita te suosittelette?
Meillä alkaa olla kiire, eikä ole hajuakaan että mistä alkaa taloa tai rivaria ostelemaan.
 
kohtalotoveri
Muutimme vuosi sitten pääkaupunkiseudulle ja asuinalue mietitytti valtavasti. Halusin myös hyvät koulut, koska isommat lapset jo koulua aloittelevat. Valitsimme Paloheinän ja olemme olleet enemmän kuin tyytyväisiä. Sinun kriteereistäsi vain ranta puuttuu. Jos haluat laittaa palstalle mailiosoitteesi voin postailla Sinulle suoraan ja kertoa tarkemmin! :)
 
Vantaalla (Hgin rajalla) on esim. Tammiston asuinalue, johon nyt rakennetaan paljon rivitalojakin. Vieressä virtaa Vantaanjoki, lähellä valtavat aarniometsät, erittäin mahtavat ulkoilumaastot, palvelut lähellä(kauppakeskus Jumbo 5 min automatkan päässä sekä Tammiston isot marketit kävelyetäisyydellä) ja tosiaan kasvava ja kehittyvä kaupungiosa luonnonläheisyyttä unohtamatta. Tuo mainittu Paloheinä on oikeastaan ihan naapurissa :) . Itse asumme Tammiston naapurissa Kartanonkoskella, joka on ehdolla Suomen parhaaksi asuinalueeksi. Aivan ihana paikka, en vaihtais! Miinusta päivähoitopaikkatilanteesta, sillä kaikki alueen lapset eivät millään mahdu lähipäiväkoteihin, vaikka alueelle valmistui juuri uusi koulu + pk. Kuulemma tarvittais ainakin yksi iso pk lisää. Mutta siis koulut on vieressä. Bussilla Hgin keskustaan puoli tuntia.

Lapsuuteni ja nuoruuteni vietin Espoossa ja siellä kiehtoi meren läheisyys (Haukilahti) ja rauhalliset omakotitaloalueet. Oletko tutustunut esim. asuntomessualueeseen Kauklahdessa. Pienestä kylästä kasvamassa palveleva kaupungiosa ja aikalailla "maaseututunnelmaa". Junalla Hkiin puolessa tunnissa.

Helsinkiin en muuta. :) Ensinnäkään ei olisi varaa, jos haluaisi nuo kriteerit...
 
No miten olis Kirkkonummi, Nurmijärvi, Veikkola, Klaukkala, Siuntio, Sipoo, Tuusula, Riihimäki tai Kerava? Kaikkialta pääsee Helsinkiin töihin ja asuminen maksaa varmaan jonninverran vähemmän kuin ihan Hesan parhaimmilla okt-alueilla. Ja se järvikin voi löytyä.
 
Varmaan asumisen suhteen auttaisi, jos tietäisi minkä hintaista asuntoa etsitte. Esim. Kauklahden asuntomessualueella rivitaloissa oli ihan minikokoiset omat pihat, hintaa perheasunnoilla kuitenkin yli 300 tuhatta euroa. Taloyhtiöiden omat pihat sentään olivat suuremmat.

Itse me viihdymme Espoossa paritalossa, piha on riittävän suuri lasten leikkeihin ja palveluihin on kävelymatka, liikenneyhteydet hyvät.

Mutta täälläpäin kyllä raha ratkaisee kovasti, mistä sen kaikin haluamsa saa.
 
No tuolla hinnalla toki jo saa :) Mutta toisaalta esim. moni merenranta-asunto ainakin isolla pihalla jää haaveeksi.

Espoossa Lippajärven rannalle varmaan pääsee, ja saa kivan kokoisen pihankin. Meren läheltä voisi varmaan myös saada asuntoja esim. Kivenlahdesta, Matinkylästä, Kaitaalta, Haukilahdesta. Helsingin merenranta-alueiden hintatasosta en tiedä, kun Helsinki ei ole missään vaiheessa ollut haaveissa. Me viihdymme Espoossa. Itse asumme Espoon Sepänkylässä joka on Kauniaisten kainalossa. Rantaa meillä ei ole, mutta kivan kokoinen piha (omenapuita, marjapensaita, suihkulähde ja lapsille tilaa leikkiä omallakin pihalla), palvelut ja luonto lähellä. Tämä on nyt kolmas asunto täältä, muutaman kilometrin sisällä olemme muuttaneet ja nyt löyti sitten se koti, jossa asutaan toivottavasti aina. Inhoan muuttamista. Tällä alueella asuntojen neliöhinnat ovat 3000 euron kieppeillä, siis näissä rivareissa/paritaloissa, erillistalot ja omakotitalot ovat sitten ihan omassa luokassaan.

 
minttuneilikka
Minä suosittelen kanssa Espoonseutua.
Espoonlahdessa,Soukan ja Kivenlahden lisäksi löytyy ihana Laurinlahti.Espoonlahdessa Merenrantaa ja palveluja.

Nöykkiö ja Latokaski kanssa lapsiperhealuetta,lähipalvelut löytyy,
julkinen liikenne kulkee suht harvakseltaan.(Espoon mittapuussa)

Kirkkonummella uusi asuinalue Sundsberg.

Paloheinä kuullosti kanssa ihanalta,kun siellä joskus asunut,siellä on omakotitaloja,vanhoja rintamiestaloja ja rivi-paritaloja.
Lähikauppana S-market.
 

Yhteistyössä