Hiilarit + imetys?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras."
  • Ensimmäinen viesti
"vieras."
En laihduta, mutta yritän saada räjähdysmäisen painonnousun ja jatkuvan sokerinhimon hallintaan rajoittamalla (nopeita) hiilihydraatteja ja lisäämällä proteiinia varsinkin aamu- ja välipaloille (joissa sitä ei ole aiemmin juuri ollut). Syön ja juon määrällisesti mielestäni normaalisti enkä ole millään tiukalla vhh-kuurilla (syön hedelmiä ja rajoituksetta kasviksia ja voin syödä täysjyväleipää / pastaa / riisiä mut ei joka aterialla tai suurissa määrin).

Mutta tuntuu, että maito on tämän myötä vielä entistäkin tiukemmassa! Mulle imetys on ollut aika tiukkaa taistelua maidon riittävyyden kanssa, joten lisäongelmille ei ole varaa. Voiko hiilihydraattien maltillinen rajoittaminen todella huonontaa maidontuloa?
 
Ei tunnu todennäköiseltä, koska et kerran mitään kovin radikaalia muutosta ole tehnyt ja ruokavaliosi kuulostaa ihan normaalilta. Oletko saanut imetystukea, ja onko koetettu selvittää maidon määrään vaikuttavia seikkoja juuri teidän kohdallanne? Maidon riittävyyteenhän vaikuttavat niin monenlaiset seikat, kuten vauvan imemisote, imetyskertojen määrä ja kesto tai niiden rajoittaminen, tutti, päivä- ja yöunien pituus ja vauvan unisuus yleensäkin, ihokontaktin määrä, erossa oleminen vauvasta jne. Luultavasti ei sinulle mitään uutta; sori, jos toistelen itsestäänselvyyksiä (mutta ehkä niistä on jollekulle apua)!

Kotiäitiys - elämänura ja elämäntapa!
kotona.munfoorumi.com • Etusivu
 
ap.
Joo, tätä minun "imetysvammaisuuttani" on vatvottu jo kolmen imetyksen kohdalla mm. äitipolilla, lapsivuodeosastolla, sairaalan imetyspolilla, neuvolassa, neuvolapuhelimessa, imetystukipuhelimessa, imetystukiryhmässä ja parilla imetystukifoorumilla. Ainakin :D Selittävää tekijää ei vähänkään päivään mennessä ole löytynyt, kaikki lapset ovat lopulta kasvaneet ok 1-2dl lisämaitoannoksen kanssa, mutta ilman sitä painonnousu on pysähtynyt. Sitten kiinteiden myötä tuosta on voinut luopua. Rajallinen kapasiteetti.
 
ap.
Mutta niin, kiitos vastauksestasi! Ruokavaliomuutos on siinä mielessä iso, että aiemmin se oli erittäin hiilaripitoinen, liian hiilaripitoinen. Mut katsotaan mitä tässä seuraavaksi...
 

Yhteistyössä