Höpinää koirista!

  • Viestiketjun aloittaja bimi
  • Ensimmäinen viesti
bimi
Hei!
Ajattelin et ois kiva jutustella koirista ja niiden hoidosta teidän kanssa :)

Minkä rotusia koiria/koira teillä on?
Kuinka paljon lennkeilette koiran kanssa päivisin, ja kuka vie?
Entäs kun on pieni vauva perheessä, miten onnistuu koiran ulkoilutus?
Ja onko koiran kanssa mitään harrastuksia? ja mitä syö?

Tässä nyt muutamia kysymyksiä, niin on helpompi alkaa jutustelemmaan :)
 
moi :)

meiltä löytyy tanskandogginarttu kohta 2v.

lenkkeily riippuu kelistä, jos sataa niin koira ei viihdy ulkona yhtään, käy nopeesti tarpeillaan ja äkkiä takas sisälle :xmas:
mut aamulla mies käyttää sen aamutarpeilla kun herää aiemmin kun me muut. sit se kumpi tulee eka töistä käyttää koiran pikkulenkillä ja illalla sitten pidempi lenkki ja vapaana juoksua.
viikonloppuisin kulkee paljon mukana ja juoksentelee vapaana mm.meidän mökillä.
ei vaadi kauheaa määrää liikuntaa, riippuu tosi paljon omasta ja koiran päivästä se liikunnan määrä, tosi vaikee sanoa.

pientä vauvaa ei ole perheessä, lapsi oli 2v kun koira tuli ja hyvin on mennyt.

koiran kanssa harrastuksia on löhöäminen ja laiskottelu :xmas:
käydään soramontulla ja meidän mökillä juoksemassa, kotona teen sille "älyjuttuja" eli vaikka pihaan ripottelen keksin paloja joita se sit etsii yms. mut ei mitään agilitya tms.

meidän koira syö happy dog-kuivamuonaa ja joskus meidän ihmisten jämäruuat siihen päälle jos ei liian mausteisia ja sopii koiralle muutenkin..
 
vieras
Meillä karkeakarvainenkettuterrieri uros, reilu parivuotinen.Koira pääsee kerran-paripäivässä pitemmälle metsälenkille juoksemaan vapaana. Ja sit saa aidatulla pihalla juoksennella mielinmääriin. Minä käytän koirimuksen pääsääntösesti ulkona, mutta mieskin kyllä käyttää. Ja varsinkin sillon ku olen töissä. Se kun on kotitilallaan töissä ni pystyy koira olee sen mukana ja saa olla mielinmäärin ulkona :)
Lapsia meillä ei oo, mutta sen verran on kummi-tyttöjen kanssa treenattu, että osaa kävellä vaunujen vieressä tosi hienosti tuo koirimus. Ja on aivan hullunu pieniin lapsiin. Ei tiedä aina miten päin ois, kun tulee pieniä vieraita kylään :)
Meillä koiran kanssa harrastetaan luolametästystä ja säännöllisen epäsäännöllisesti agilityä. Ja koira on raakaruokinnalla. Eli syö raakalihaa, luita ja yrjölänpuuroa.
Minkäslainen koira ap:lla itsellään on??
 
PiuPiu
Meillä on kultanennoutaja-labradori-saksanpaimenkoira sekotus tyttö 11kk.
Aamulla mies pissattaa koiran, minä ja poika (11kk) syödään aamupuurot ja lähetään tunnin lenkille.
Iltapäivällä käydään myös 30min-1h lenkki rattaiden kanssa. Illalla menen sit yksin n.tunnin lenkin.

Vauvan kanssa toi koiran ulkoilutus onnistuu ihan hyvin, tosin onhan tää yhtä pukemista ja riisumista, meillä kun poika nukkuu vielä päikkäritkin ulkona.

Meillä ei viel oo koiran kans mitään harrastusta, mut ajattelin arkipäiväntottelevaisuus kurssille mennä, niin saa ohituksia varsinkin treenattua ohjatusti ja sivulle-seuraa käskyjä.
Tosin on nyt oppinu tosi nopeesti ja paljon, lyhyessä ajassa. Koira on ollu meillä vasta melko vähän aikaa, ihan pentuna tämä tyttö ei siis meille tullut..

Ja ruokana ihan Pedigreen napikoita :)

 
Lanfear
Meillä 2 pyreneittenmastiffia, narttu 4v ja uros 1v. Koirat on päivät irti omalla tontillaan, eivät ole "onneksi" semmoisia koiria jotka vaatisivat ihan hirveän pitkiä lenkkejä ;) Toki ne mielellään lönkyttelee jos itsellä on hinkua kävellä :)
Pienen vauvan kanssa meillä ei oo kokemusta, ennenkuin keväällä kun kolmonen syntyy. Narttu tuli meille kun nuorin oli n.1v. Osaa kyllä varoa pieniä ihmisiä. Uros ei ehkä osaa olla yhtä varovainen, kaverin vauvaakin on yli innokkaasti menossa pussaamaan joten kyllä sen kans on sit opettelua....
Syövät nappuloita, lihaa ja vähän kotiruokaa, mitä nyt voi antaa. Niin ja luita menee paljon...
Mitään sen kummempaa ei koirien kanssa harrasteta, ne on tyytyväisiä kunhan saavat toteuttaa luonnollista viettiään, eli vartiointia :)
 
Meillä on Harmaa Norjanhirvikoiran ja Suomen lapinkoiran sekoitus, sukupuoleltaan uros ja täyttää kohta neljä vuotta. Koiran kanssa käymme vähintään pari kertaa päivässä ulkona. Lenkkien pituuden vaihtelevat, joskus lyhyempiä toisinaan pidempiä. Yleensä menee niin, että mie käytän kerran joko aamulla tai illalla työvuorosta riippuen ja mies sitten toisen kerran. Lapsia meillä ei ole vielä. Emme harrasta koiran kanssa mitään ihmeempää. Iltaisin piilotamme sille joskus herkkuja, joita se saa sitten hakea. Tietty välillä yritän opettaa sille uusia temppuja, yleensä aika huonolla menestyksellä, mutta kuitenkin. Koiramme syö Jahti&Vahti kana-riisi kevyt nappuloita, sitten lisäksi koiran makkaraa ja jos jää vanhoja ruokia, annamme ne sille.
 

Yhteistyössä