Hohoi neulojat! Apuja tarttis!

  • Viestiketjun aloittaja mamamaalta
  • Ensimmäinen viesti
mamamaalta
Tää ei nyt oikein ymmärrä patenttineuletta. Kun ohjeessa on: * 1 n, neulo 1 s oikein kerrosta alempana olevaan s:aan, puikolla oleva s purkautuu* toista *-* . Siis neulonko vain siihen "alempaan" silmukkaan vai pominko sen "ylemmänkin" tavallaan mukaan silmukkaan. Ois mukulalle paita työn alla, vaan tyssäs heti alkuunsa... Olisi aivan ihanaa, jos joku osaisi auttaa!
 
mamamaalta
Alkuperäinen kirjoittaja berry76:
Ymmärtäisin tuon niin, että et poimi muuta kuin sen alemman silmukan. Koska ylempi purkautuu.
Joo näin minä teinkin, mutta siitä tuli ihan erinäköistä kuin kuvassa.
Alkaa olla jo ihan :headwall: tunnelmat. Sievä paita olis kyseessä. on se kumma kun letit ja pitsineuleet onnistuu, mutta sitten kompastuu patenttiin :headwall:
 
Eli neulot yhden silmukan nurin (on siis nurja silmukka jo ennestään) (eli niinkuin joustinta n silmukka neulotaan n, o silmukka o)
Ja sitten pökkäät sen puikon kerrosta alempaan (oikeaan) silmukkaan ja neulot sen oikein ja pudotat samalla sen ylemmän silmukan jolloinka puikolla ollut silmukka purkautuu ja muodostaa lankalenkin työhön.

Ymmärsiksää? Ja neulo tosiaan useampi kerros niin näet mitä muodostuu.

Jos neulot puolipatenttia, niin seuraava kerros on tavallinen oikein-nurin kerros, jos kokopatenttia, niin seuraavakin kerros neulotaan täten kun selitin. Nurja nurjana ja oikea alempaa ja oikeana.
 
Mun kirjassa patenttineuleesta sanotaan näin:

1. krs: 1s nurin, 1s oikein, ota lanka puikolle ja nosta 1s nurin neulomatta, 1s oikein, 1s nurin.
2. krs: 2s oikein, neulo nostettu silmukka ja langankierto oikein yhteen, 2s oikein.

 

Yhteistyössä