HOLTER-tutkimus?

vieras
On kokemusta. Kivuton ja helppo tutkimus. Ainoo on ettei saa käydä suihkussa kun se laite on kiinni, joten kannattaa käydä ennen sinne laittoon menoa. Voisin sanoa että helpoin ja kivoin tutkimus (noin niinkuin olemisen kannalta) mitä sydänpuolella tehdään. Ja mulla tehty rytmihäriöiden takia useamman kerran!
 
Olen nyt muutamana yönä herännyt siihen, että rinnassa muljahtelee jotenkin omituisesti. Ihan kuin sydän toimisi normaalista poikkeavasti. Ja nyt taas istuessakin sykkii ihmeellisesti. Mitä kautta tuollaisen Holter-laitteen voisi saada käyttöönsä? Työterveyshuollon kautta?

Saako Holter-laitteen asennuksen aikana pitää rintaliivit päällä? EKG-tutkimus on poissuljettu sen takia, että usein hoitajat haluavat potilaan olevan rinnat paljaana (koen sen nöyryyttävänä). Ja muutenkin on epätodennäköistä, että sykehäiriöt ilmaantuisivat juuri mittauksen aikana.

Parilla lähisukulaisella on ollut aivoinfarkti, joten siksi asia nyt mietityttää. Tiedän, että monilla muljahtelee vuosikausia ilman mitään haittaa. Pelkään kuitenkin, että tästä voisi seurata jotain ikävää.
 
vierailija
Moi, rytmihäiriöt ovat yleensä tavallisia ja harmittomia. Jos asia huolestuttaa, varaa lääkärille aika, joka tarv.määrää Holterin. Sydänfilmissä pitää kiinnittää elektrodit ihoon, hoitajat eivät huvikseen pyydä riisumaan rintsikoita. Jos tutkimus on tarpeen, niin varmaan hetken pystyy olemaan rinnat paljaina Sama juttu mammografiassa
 

Yhteistyössä