Huhtikuun hurmurit 2016 *huhtikuussa* MEIDÄN KUUKAUSI!

Meillä yöt menee niin, että illalla tankkaillaan ja yöllä syödään n.klo 1, 3 ja 5. Aamulla klo 8 ja siitä eteenpäin 1-3 tunnin välein. Imetykset kestää 5-30 min ja maitoa tuntuu tulevan hyvin :)

Yhäkin vauva lähinnä nukkuu ja syö. Aika vähän itkeskelee, oikeastaan vain silloin kun en ehdi vastaamaan ensimmäisiin nälän merkkeihin heti just nyt:LOL: Hereillä on sun vähän, mutta hereillä oli näyttää lisääntyvän koko ajan ja jonkinmoista seurusteluakin on jo ilmassa.

Tsemppiä ihan hirveästi kaikille joilla vauva vielä masussa! Yrittäkää jaksaa, vaikka aivan varmasti on todella tuskaista. ..:cry:

Kevätkukkanen ja ihanuus tänään tasan 2 viikkkoa ❤
 
Täällä nyt 3 viikkoa ja 3 päivää. Valveilla ollaan jo reilu tunninkin pätkiä ja otetaan ilmakylpyjä :) just nyt nukkuu vaunuissa ulkona ja äiti juo kylmää cocista ja ottaa aurinkoa :D lämmintä yli 20!
Tänään mennään vauvan kans lätkämatsiin Hartwall Arenalle, Suomi -USA... Peltorit on varattu mukaan mutta saas nähdä mitä kisafiiliksestä tykkää :ROFLMAO:
Unta vedettiin viime yönä parilla herätyksellä aamu ysiin saakka. Vähän olin pöllämystynyt kun aamulla katsoin kelloa :D
Ihanaa kevätpäivää kaikille!
Ai niin D-vitamiinia olen antanut suihkeena ja tuntuis että ei aiheuta vatsanväänteitä...
 
Täällä syödään 5-20 minuuttia kerrallaan mutta aina vähintään 2 kertaa (väliröyhtäytyksen kera), melkein aina syöntiin menee yhteensä ainakin 30-60 min, usein pidempään - myös yöllä. Kun pitää joka välissä+lopuksi röyhtäyttää tai pulauttaa.. Ja nykyään täytyy nukuttaa syvään uneen sylissä ennenkuin voi siirtää muualle nukkumaan. Rengasliinasta tykkäsi! Sitten kun on röyhtäisty ja nukahdettu kunnolla, niin jääkin enää se 30-90 minuuttia aikaa kun herää jo uudelleen syömään :unsure: tänään tosin vaunuissa ja liinassa nukkui jopa reilu 2h putkeen, ja aamusta huimat 3h.. Olipa ihan eri olo kun sai nukkua huimat 3h putkeen. On tää melkoista :D
 
Mulla on samanlainen valvoja tämäkin vauva kuin edellinen. Tämä ei onneksi itke niin paljon, sylissä viihtyy ja pieniä hetkiä myös leikkimatolla tai sitterisssä. Useampana päivänä on ollut 4-5h putkeen hereillä. Eilenkin aamulla kun noustiin ylös 10 aikaan niin vasta kolmen aikaan nukahti puoleksi tunniksi. Sit vasta kuudelta illalla nukkui puolitoista tuntia. Ekat kaks viikkoa tää nukkui paljon, että kerkesin oivaltaa mitä se monien hehkuttama "vauvat vaan nukkuu" tarkoittaa :D mutta se meni ohi se vaihe.. tosin eilenkin sit kun mies tuli kotiin ja tujautti korviketta pullollisen naamaan niin nukkui koko loppuillan..että vvarmaan nälkäänsä valvoi päivän kun tissillä vaan raivoaa eikä syö kunnolla. Yöllä tissi kelpaa paremmin. Silloin syö 2h välein, korvikkeen avulla jopa 4h nukkuu.. :)
 
Meillä on täällä kanssa yksi kukkuja. Tuntuu, että koko päivä on yritystä saada toinen päikkäreille. :D huutaminen on onneksi vähentynyt, kun vielä muutamia viikkoja sitten lähes koko hereilläoloaika oli itkua ja kitinää. Nyt hän on alkanut viihtyä maailmaa katsellen, välillä myös sitterissä tai lattialla.

Uskon, että me ollaan noiden pahimpien itkujen kanssa jo voiton puolella, mikä tuntuu erittäin hyvältä! Mahaa vääntelee, mutta siitä selvitään usein pelkällä kitinällä tai pienillä itkuilla. "Koliikki-itkua" on huomattavasti vähemmän, korvat ja hermot kiittää.

Kun aiemmin tuon pojan elämä oli lähinnä itkua ja unipätkiä, ei häneen päässyt tutustumaan samalla lailla kuin nyt. Nyt meillä on alkanut olla paljon enemmän keskinäistä vuorovaikutusta, muutakin kuin tissiä. Poika katselee kaikkea hyvin tarkkaavaisena, kääntelee päätä/seuraa katseellaan leluja ja vastaa joskus hymyyn hymyllä. :love: Aivan ihanaa.

Kamalaa tämä kasvutahti, meillä alkaa jäädä jo toinen vaatekoko pieneksi.. 62 kokoiset vaatteet istuu yhtäkkiä vallan hyvin. Tiesin, että tämä aika kuluu nopeasti, mutta että näin nopeasti.....

Ihan mielenkiinnosta vielä, mitä te puette vauvoille päälle ulos tässä n. + 10 asteen tienoilla? Tuntuu, että tuolle meidän hikipäälle kaikki on liikaa (n)
 
Tsemppiä ykiaikaset! Jokohan kohta saatas vikat vauvat tänne! :)

Täällä ollaan nyt käyty paljon pihalla, kun nuo kelit kerrankin suosii :)
Me aloitettiin nuo D vitamiinit ja ei oo onneks vielä tullu mitään maha vaivoja. Me kanssa tankataan kunnolla aina iltaisin. Vauva saattaa sen avulla nukkua monta tuntia ja herätä vasta aamu yöllä ekan kerran tissille. :)

Meillä ei oo vielä jääny vaatteet pieneksi. Tuntuu, että nuo 56cm. vaatteetkin on kauheen isoja :D Tai ainakin osa niistä.
:D
 
Lily; Vantaalla on nyt tosi lämmintä ja meidän vauvat, kuten tämäkin ovat aina olleet lämpöisiä vauvoja ja lapsia eli mahdollisimman vähän päälle. Nyt ollaan vaunuissa bodylla ja puolipotkareilla. Ei muuta. Yötkin nukkuu heti paremmin kun on varpaat näkyvillä. Tullut äitiinsä :D en vois kuvitellakaan nukkuvani sukat jalassa....
Kyllä menee niin nopeasti tämä aika! Kohta eka kuukausi täynnä.
Eilen meni muuten lätkämatsi upeasti! Ekan erän aikana söi kerran, muuten nukkui koko matsin. Ei häirinnyt hallin kova meteli :ROFLMAO:
Hyvä tyyppi tulossa:love:
Nyt kesäkukkia ostamaan ja sitten istutuspuuhiin.
 
Täällä kans yks hikipää sukanvihaajavauva! Jos on yli 10°C niin äitiyspakkauksen makuupussissa pitkähihaisen bodyn ja housujen+ohuiden sukkien kanssa nukkuu, joskus ohut pipo päässä. Jos ei tuule niin vaunujen tuuletusaukko täytyy olla myös auki, muuten tulee hiki ja kiukku.
 
Helou! Ihana kuulla kaikkien vauva-arjesta!¤ Täälläkin 2vkon iässä aloitettiin d-vitamiinitipat, eka 1, sot 2 tippaa ja nyt 3menossa. Mä muuten kans hokasin, ettö saattoi jotain vatsavääntelyitä aiheuttaa, no soitin nlaan ja kysyin, nii sieltö sanottiin että yleensä ne tipat ei aiheita vatsavääntelyitä vaikka moni niin luulee. Se vatsavääntelyt liittyy pikemminkin siihen 2vkon ikään kun suolisto on vielä epäkypsä ja yrittää mukautia uusiin makuihin ja äidonmaitoon, eli siis vauvan suolisto ok viel nii epäkypsä jne. Mut että pelkäsrääb tipat ei niitä varmaan ees aiheuttas. Mut tokiniitä ei kantsi heti krrralla paljo antaa, vaan pikkuhiljaa totutella. Meillä rela dropsit.

Aika menee kyllä tosi nopdaa ja hupmaa kin beibi kasvaa!! Meillä käytetään nyt 50-62 cm lokoisia vaayteita, riippuu niin valmistajasta.

Meodän yöt menee vähä nin, että klo 23 syödään noin tunti, sit herätään klo 3 ja syöfään tunti ja sit herätään klo 6 ja syödään ja sit herätään kokonaan 7-8 ja syödään ja sit on pidemmät unet aamupäivällä 3-4 h. Tollasta pääsääntöisesti, mut oileestaan vielä rytmi on ettei oo rytmiä :D Tissiä vaan syödään, vielä em oo ollenkaan pumppaillu tai korviketta antanu.

Nyt on ridtiäisten järjesteöyä, ki ne on psrin vkpn päästä ja samalla meidät vihitään♡

Tsempit kaikille odottajille loppurutisyukdeen!♡
Ja hei, siirrytäänkö tästä sit ku kaikki on vsivat saaneet sinne vauvojen puolelle? :)

Anscu ja pikkuinen 25 vrk
 
Ja täällä tänään rv 41+1, neuvolassa käyty ja varattu aika ya-kontrolliin ensi sunnuntaiksi. :(
Yöllä supisteli niin pirusti, mut ne sit taas loppui. Aamulla jatkui ja sit taas hiipui. Nyt supistelee ja jomottelee ihan kiitettävästi, kiitos ton autolla suhailun.
Hammaslääkärissä kävin eilen ja tänään.. Juurihoitoa tehtiin jospa tää naamataulu alkais näyttää normaalilta. Antibioottikuurinkin vielä lykkäsi, kun ei muuta vaivaa tässä ookkaan ni tää hammaskin vielä :unsure:

Nyt sais kyllä näihin suppareihin tulla säännöllisyyttä ja tehoa niin ängen itteni synnärille vaikka väkisin.. :mad: Huomiselle ois esikoiselle hoitajakin niin passais vallan hyvin synnyttää :LOL:

Mä odotan mielenkiinnolla onko tää tulokas samanlainen vauva kun esikoinen. Juurikin tosi,tosi kuumaverinen (on edelleen..) ja laitoksella hoitajat laittoi kapaloon ja minä purin sieltä kun raukka oli ihan hikinen. Jos on samanlainen kitiveivari tämä tapaus niin haasteita tulee riittämään et saan kaks lasta hoidettua edes jotenkin!o_O
 
  • Tykkää
Reactions: Nöösikkä
Täällä tänään rv 41+2 ja kasassa ollaan :cautious:
Yliaikaskontrolliin varasin ajan tänään ja se on lauantaina. Mä en jaksa enää edes kertoa näistä mun supisteluista ja säryistä... Tässä kumminkin edelleen ollaan, kaikesta huolimatta :(

Tsemppiä sullekin kapusha! Kyllä meilläkin viikon sisässä vauvat on :)

Mun aiemmat vauvat on ollut talvivauvoja ja saas nähdä mitä osaan tälle kevätvauvalle ulos vaunuihin pukea :p Meilläpäin on tänään +20 astetta ja aurinko paistaa. Kesäsäätä siis ja samanlaista tiedossa ainakin ennusteen mukaan vielä useita päiviä.
 
Anscu meillä on vähän samankuuloinen rytmi, eihän se aina kyllä sama ole mutta suunnilleen näin: n. klo 22 päästään nukkumaan ja ennen sitä on syöty. Herää 2-3 välillä, seuraavan kerran yleensä 5.30, sitten onkin aamu ja herää 7.30 jolloin itsekin herään jos ei liikaa väsytä. Aina ei nukahda heti syönnin jälkeen varsinkin jos on jääny röyhtäilemättä, aamuyöstä saattaa kaivata hetken syliä, mutta aika hyvin mun mielestä näin pienen kanssa menee jo nämä yöt!

Nyt on tosin ihan kauhee mulla olla, koska sain rintatulehduksen. Kunnon kuume, kolotukset ja palelu. Nyt antibioottikuuri ja kipulääkkeet, kaalinlehdet ym. On niin kauheeta kun on niin väsynyt ja kaikkialle sattuu ja silti pitää vain entistä enemmän imettää että lähtee se bakteeri rinnasta. :( Just kun on nämä ihanat kelit, huoh!

Me ollaan kans pidetty näillä lämpimillä keleillä vaunuissa body, sukkahousut ja ohut pipo ja siihen makuupussiin. Sekin tuntuu välillä liian kuumalta, varsinkin nyt kun on +20!

Nyt vauva kaipailee syliä.
 
Ihanaa kuulla kaikkien vauva arjesta :)

Täällä on ollu hyviä kelejä kyllä nyt. Paljon ollaan oltu ulkona :)

Meillä on nyt vauvalla parina päivänä ihme kiukkua. Ulos, kun ollaan menty niin vaunuissa vauva nukkuu hyvin useamman tunnin, mutta kun sisälle tullaan niin ei välttämättä päivällä nuku enää ollenkaan :confused: saattaa hiukan torkkua. Sitten hiukan kiukuttelee ja useasti on tissillä. Tuntuu, että ite ei voi käyä missään.. Yöt kyllä nukkuu hyvin.

Ihana huomenna päästä kampaajalle  :love: vähän saa omaa aikaa ja olla vaan. Lauantaina ois sitten kaverin vauvajuhlat :rolleyes: Ihana kiva, kun on vähän tämmöstä omaa tekemistä:p
 
Mä en oo kerinnyt ollenkaan käymään täällä. Kaikki meni niin nopeeta ja kaksi pientä lasta vie niin paljon mun aikaa.

Mä menin 28.4 synnytys käynnistysharkintaan tayssiin. Siellä keskustelin lääkärin kanssa ja pääsin käynnistykseen. Käynnistyksen syyksi laitettiin mun jaksaminen ja kivut mitä oli jo pari kuukautta ollut. Silloin sain ohjeen seuraavana aamuna soittaa 7.30 synnytys saliin että onko tilaa päästä käynnistykseen. Otin viimeisen masu kuvankin varmuudeksi.



29.4 (40+0) aamu koitti huonosti nukutun yön jälkeen. 7.30 soitin tayssiin ja sinne päästiin heti lähtemään. Paikalla oltiin 8.30 varmaankin kun siellähän oli kamala aamuruuhka. Saliin pääsin heti ja siinä olin muutamaan otteeseen käyrällä ja sitten tuli lääkäri joka puhkasi kalvot 9.28. Siittä alkoi tuleen säännöllisesti supistuksia. Ei kuitenkaan tarpeeksi tiheesti. Oksitosiini tippa laitettiin 11.15 joka kyllä alkoikin vauhdittaan synnytystä oikein kunnolla. Sain samalla myös tens laitteen selkään. 11.30 sain ilokaasun käyttöön jota epäilin että ei auttais mutta olikin todella hyvä apu. Sitten sain 12.16 kohdunkaulanpuudutteen. Siittä olikin niin hyvä apu että avauduin tunnissa joka otti mulle henkisesti koville. Yhtäkkiä tuli kamalan kova tarve ponnistaa vauvan sykkeet laski äkillisesti rajusti hetkeksi. Sitten kätilöllä ei ollut mitään valmiina joten jouduin oleen ponnistamatta aika pitkän ajan. Sitten pelästyin niin paljon sitä tilannetta että menin kunnolla paniikkiin/sokkiin. Varmaan 20min meni siihen että en suostunut ponnistaan. Sitten lääkäri tuli paikalle ja piti laittaa se hermo puudute, mutta eihän sitä saatu enään laitettua. Käski ottaa vähän ilokaasua joka auttoi mut pois siittä paniikista ja ponnistin 2min ihanan pojan pihalle. 13.56 syntyi siis pikku prinssi 3550g, 50cm ja py 36cm. Ei se niin paha synnytys ollut mutta ehkä vähän huono maku jäi itselle kun menin paniikkiin varmaan tuli niin kamalana muistona mieleen esikoisen ponnistus vaihe mikä tuntu kestävän ikuisuuden ja yksi painoi mahasta mikä sattu kamalasti ja yksi venytti alapäätä. Onneksi saatiin pikkuinen pihalle terveenä. Nyt on sellainen olo meillä kummallakin että tässä on meidän perhe. Sitten vietettiin perjantai-sunnuntai potilashotellissa. Aivan ihana paikka.

Isosisko antoi nimen veikko kun ei osaa sanoa veikka. Veikko on nyt 6 päivän ikäinen. Imetys sujuu hyvin. Yöt saadaan nukuttua ihan hyvin. 3-4 tunnin välein syödään ja kiltisti jatkaa unia. Päivällä seurustellaan jo jonkin verran ja isosisko haluaa kovasti pitää sylissä veikkoa. Onneksi mies on nyt sen 3 viikkoa kotona auttamassa tässä kiireisessä arjessa.

Oma palautuminen synnytyksestä on mennyt hyvin. Kokoajan olo vaan kohenee. Kyllä se olikin niin raskasta aikaa loppuraskaudesta. Nyt alkaa oleen jo melkein sama vointi kun ennen raskautta. Liikuntaa vaan pitää alkaa varovaisesti harrastaan kun en tosiaan 2kk kunnolla oo liikkunut. Hyvin virkeä ja jaksava olo on. Kyllä tää silti tuntuu kovin raskaalta ja väsyttävältä olla kahden lapsen kanssa.

Norappi ja veikko 6vrk
 
Paljon onnea Norappi! <3

Arki sujuu hyvin, miehelläkin onneksi vajaa 4vko jatkuneet reissuhommat (viikon loput sentäön kotona) ohi ja seuraava työmaa onkin lähellä ! Nyt oon hiukan enemmän huomannu että esikoinen mustis välillä, mut kovasti tykkää pikkusiskosta. :)
Meillä vauva syö päivisin aika tarkkaan kolmen tunnin välein, illalla syö siinnä 9 aikaa ja herää 4-5 aikaan aamuyöstä syömään ja seuraavaksi 7-8 aikaa ja sitten ollaanki hereillä jonkin aikaa, päivisin nukkuu vielä suht paljon mutta alkuillasta pidempään kerralla valveilla :) niin kovasti ollaan nautittu lämpimistä ilmoista ja paljon tulee nyt ulkoiltua :)
 
Onneks olkoon norappi ja Kapusha vauvoista <3

Täällä mennään oikeestaan edelliseen malliin :D Ei mitään kauheen uutta :LOL: Ulkoiltu ollaan paljon ja nautittu keleistä <3

Eilen oli kaverin vauvajuhlat. Oli ihana päästä vähän ihmisten ilmoille ja kotoa pois :ROFLMAO::LOL:

Torstaina ois sitte neuvola :) Ja aatella huomenna meidän vauva on jo 1kk ikänen! Mihin tää aika oikein menee :eek:

Aurinkoista äitienpäivää kaikille :love:
 
  • Tykkää
Reactions: Kevätkukkanen
Kiilasit sitten edelle kapusha! Onnea pienestä pojasta! :love:

Jos tämä vauva ei tajua tänään syntyä, niin huomenna sitten lähdetään hakemaan vauhtia sairaalalta. Silloin rv 42+0. Eilen oli ruuhkaa sairaalalla ja synnytyssalit täynnä. Jos olisi ollut tilaa, niin olisivat ottaneet mut jo sisään. Kanavaa pehmeästä jäljellä oli eilen 2-3cm, mutta kohdunsuu oli jo 4cm auki. Vereslimaista vuoroa tullut pe-aamusta asti, mutta tässä edelleen ollaan kotosalla. Supistelee, mutta ei riittävän kipeästi ja säännöllisesti. Lapsivettä runsaasti ja vauva arviolta n.4kg. Eilen vauvan pää heilui aika korkealla (ilmeisesti pääsee hyvin liikuskelemaan lantiossa, kun vettä on runsaasti). Lääkäri sitten meinas, että jos vedet tulvimalla menisi kotona tässä välillä, niin sitten ambulanssilla sairaalaan.

Mä oon vissiin vika kasassa oleva, jos mustikkakin on jo synnyttänyt (onko?).
 
  • Tykkää
Reactions: Zenmama
Onnea Norappi ja Kapusha, ja tsemppiä Pähkinäpuu!

Hyvää äitienpäivää kaikille <3

Me oltiin eka kertaa mökillä, ihana oli herätä ekaan äitienpäivään siellä. Lämmintä, vauva nukkui kopassa verkon alla terassilla tosi hyvin ja oli muutenkin niin nätisti!
Täällä mennään vielä 50-56 koon vaatteilla ja varmaan vielä viikko tai pari. Pitäisi hankkia lyhythihaisia pari näille helteille muttei viitsisi enää 50-56 kokoa ostaa uusia..
 
Kiitos Irith! Nyt on onneksi tulehdus aika lailla ohi, mutta kuurin syön vielä loppuun. Huh huh! Oli se melkoista.

Täällä on ollut nyt niin kuuma, että pidetty poikaa pelkässä lyhythihaisessa bodyssa vaunussa ja kunnolla vaan kiinni ja harsokin eteen. Kuumakalle on hän. :) Meillä kans vielä menee 50-56 koon vaatteet parhaiten, ja ykköskoon vaipat. Ollaan käytetty Muumia ja tykätty.

Ihana äitienpäivä ollut. Onnea vauvoista ja viimeisiä ellei viimeistä viedään tässä porukassa nyt pian!
 

Yhteistyössä