Huhuuuuu pienten lasten(vauvojen) vanhemmat!!!!!

  • Viestiketjun aloittaja "tuija"
  • Ensimmäinen viesti
"tuija"
Käytättekö te erikseen vauvoilla yöpaitaa, vai nukutatteko "päivä"vaatteissa?
Meijän poitsu 3,5kk ja en erikseen vaihda illalla yöpaitaa, vaan nukkuu samat vaatteet päällä kun on päivälläkin. Eli siis päällä body, potkupuku-tai housut...
 
""satu
Samat vaatteet on päällä, jos on ihan perus bodya ja potkuhousua. Ja niinkin päin oon käyttäny pyjamana ja yövaatteena myytyä vaatetta ihan päivälläkin jos ei ihan mitään nukkumatin kuvia siinä ole ollut :)
 
"vieras"
Aina yövaatteet erikseen.

Näin jälkikäteen ajateltuna tuo varmasti myös jotain rituaaliakin siihen, että on tarkoitus mennä yöunille, kun pistetään yöpuku päälle.
 
Ihan pienenä nukutettiin puhtaissa päivävaatteissa, 3-4kk otettiin unihaalarin vaihto osaksi iltarutiinia. Toki jos sattu näppärästi nukahtamaan päivävaatteisss ni ei kyllä revitty sen takia ylös.
 
yöpuku on ollut kaikilla kolmella heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Nuorin nyt 7kk ja iltapesut tehdään n. 19 aikaan ja iltapuurolle ja tissin kautta nukkumaan. Meidän iltarutiini. Tosin heräilee illalla vielä useastikin.
 
"ninnananna"
No todellakin on yövaatteet! Pienempänä vetoketjullinen TERÄLLINEN unihaalari oli paras. Nykyään terätön vetoketjullinen haalari jarrusukilla. Ei liukastele aamulla kun ei ole ehditty vaihtaa vielä päivävaatteita.
 
"Vieras"
Meillä ihan alusta asti ollut yöpuvut käytössä. Kivempi jotenkin laittaa puhdas ja kuiva yökkäri päälle, tai kun kuitenkin pitäisi vaihtaa kuiva paita ( koska meidän vauvat olleet hirveitä kuolaamaan ja rinnukset koko ajan märkänä) niin samalla sitten yökkäri.
 
"vieras"
Meillä oli niin huonouninen vauva, etten tiennyt milloin lapsi aikoo yöunille ja mikä osa pätkäunista yleensä oli yöunta ja mikä ei. Joten ei pahemmin käytetty erikseen yöpukua. Sitä paitsi, meillä oli niin paljon ihania kokopotkupukuja vauvalla, joita jotkut pitävät yöpukuina, että tykkäsin käyttää niitä muuten vaan päivälläkin.
 
Meillä on ehkä ekan kuukauden ajan ollut vauvalla päivävaattet yölläkin(ellei jostain syystä, esim. niskakakka tms., olla vaihdettu vaatteita vielä illallakin), mutta sit otettu yöasu käyttöön kun vauvat on alkaneet valvomaan vähän enemmän ja yöasun vaihtaminen on käynyt näppärästi iltarutiinien yhteydessä.
 
"tuija"
Itsekin olen miettinyt että potkupuvut-housut ja bodytkin sellasia mitkä päällä voi nukkua. Siis en tietysti mitkään sukkikset, farkut tai collari-paita päällä pistä nukkumaan. Ja vaatteita on tullut muutenkin useasti vaihdettua kun poju pulauttelee melkoisesti.
 
En mää pienelle vaihtanu erikseen yökuteita. Nukku samoissa kun päivällä. Vasta isommalle erotin yökkärit ja sen rutiinin. Pikkuvauvan kanssa jokatapauksessa tuli pyykkiä joten erikseen en ottanu nukkuvaatteita.
 
[QUOTE="tuija";25297579]Itsekin olen miettinyt että potkupuvut-housut ja bodytkin sellasia mitkä päällä voi nukkua. Siis en tietysti mitkään sukkikset, farkut tai collari-paita päällä pistä nukkumaan. Ja vaatteita on tullut muutenkin useasti vaihdettua kun poju pulauttelee melkoisesti.[/QUOTE]

Niin siis meillä vauvat on puettu nimenomaan bodeihin ja potkupukuihin (mielellään kokosellaisiin) myös päiväaikaan eikä meillä oo ikinä ollu erikseen yöpotkareita ja päiväpotkareita. en oo käyttäny ikinä farkkuja, gollegepaitoja tms vauvoilla.jos potkupuku on ollu illalla likainen oon pannu uuden puhtaan potkupuvun yöksi.
 

Yhteistyössä