Huoli..

Lapsemme alkoi "puhua" jo todella varhain.. reilun 1,5 vuoden iässä osasi jo monia lauluja ja kahta vuotta lähestyessä puhui ja "keskusteli" selvästi.. nyt hän on 2 vuotta ja 2 kk.. n. 2 kk sitten alkoi änkytys joka paheni kokoajan.. sitten tuli kuiskaamalla puhuminen ja nyt ne harvat asiat joita hän puhuu tulee kuin vauvan suusta.. Kaikki laulut ja tavaroiden nimet on unohtuneet ym.. Puheesta ei saa selvää eikä sitä ymmärrä...!!! Mitä voi tehdä ja mikä voi olla??
 
On kyllä olemassa ihan normaaliin kehitykseen kuuluva ns. kehityksellinen änkytys. Menee ohi itsekseen. Sen varmaan jo tiesitkin. Parasta siinä tapauksessa on olla kiinnittämättä änkytykseen minkäänlaista huomiota. Lasta ei siis pyydetä sanomaan asioita uudelleen, puhetta ei korjailla, ei kiirehditä, luoda merkitseviä katseita muihin aikuisiin yms. Ollaan siis kuin ei huomattaisi änkytystä ollenkaan. Änkytys kestää yleensä joitain viikkoja ja tällaisia kausia voi tulla useampikin.
Kuitenkin, jos teillä vielä kestää tuo tilanne, eikä käännettä parempaan ala tulemaan, niin menisin esim lastenneurologin vastaanotolle. Vai oletteko jo olleet?
 

Yhteistyössä