Hyvä porkkanalaatikon ohje

Meinasin ekaa kertaa kokeilla itse tehdä porkkanalaatikkoa, mutta mietin mikä olis hyvä ohje, kun netistäkin löytyy niin erilaisia. Osaan ei tule riisiä ja osaan tulee kananmunaa.

Kertokaas hyviä ohjeita, ja mites tuo pakastaminen, pakastetaankos se raakana vai kypsänä?
 
"äiti"
Meillä on ollut jo monen joulun suosikki: 1kg porkkanoita, 5dl vettä, 1tl suolaa, 1,5dl riisiä, 2dl kuohukermaa, 1dl täysmaitoa, 1-2 munaa, 0,5 tl suolaa, 0,5 dl siirappia, 0,25 tl valkopippuria ja 0,25 tl muskottipähkinää. Keitä porkkanat puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ota porkkanat pois vedestä ja laita riisit keitinveteen kiehumaan. soseuta porkkanat , lisää muut aineet, viimeisenä riisit. Voiteke vuoka ja paista 200 asteessa n. 45 min.
 
"kokki"
keitä 1 ja puolitoista desiä riisiä ja 4dl vettä.
Lisää 6dl punaista maitoa. Keitä puoli tuntia.
Keitä ja soseuta kilo porkkanoita.
SEkoita edelliset keskenään.
Lisää suolaa ja valkopippuria.
Maista ja paista 200 astetta reilu tunti.

Hyvää tuli
 
"sama"
[QUOTE="kokki";25217028]keitä 1 ja puolitoista desiä riisiä ja 4dl vettä.
Lisää 6dl punaista maitoa. Keitä puoli tuntia.
Keitä ja soseuta kilo porkkanoita.
SEkoita edelliset keskenään.
Lisää suolaa ja valkopippuria.
Maista ja paista 200 astetta reilu tunti.

Hyvää tuli[/QUOTE]

ja ne 2 KANANMUNAA
 
"zarppa"
[QUOTE="äiti";25216949]Meillä on ollut jo monen joulun suosikki: 1kg porkkanoita, 5dl vettä, 1tl suolaa, 1,5dl riisiä, 2dl kuohukermaa, 1dl täysmaitoa, 1-2 munaa, 0,5 tl suolaa, 0,5 dl siirappia, 0,25 tl valkopippuria ja 0,25 tl muskottipähkinää. Keitä porkkanat puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ota porkkanat pois vedestä ja laita riisit keitinveteen kiehumaan. soseuta porkkanat , lisää muut aineet, viimeisenä riisit. Voiteke vuoka ja paista 200 asteessa n. 45 min.[/QUOTE]

...on myös meidän suosikkiresepti, jätän vain valkopippurin ja muskottipähkinän pois perheen toivomuksesta.
Lisäksi en tee koskaan valmiiksi pakkaseen, vaan aatonaattona illalla, niin ei tarvi pakastaa.
Mietin yksi päivä omaa lapsuudenkotia, missä itsenäisyyspäivänä tehtiin kaikki jouluksi valmiiksi, laatikot, tortut yms. pakkaseen. Anopilta on opittu tuo, että aatonaattona laatikot, kinkku yöksi uuniin, koska kinkun pitää olla lämmintä aattopöydässä... :)
 

Yhteistyössä