Hyvä sämpylätaikina?

  • Viestiketjun aloittaja mamma82
  • Ensimmäinen viesti
½-1 palaa hiivaa
½ litraa vettä
2 tl suolaa
jauhoja
½ dl rypsiöljyä

Osan jauhoista voi laittaa rouheita ym. Sokeria ei välttämättä tartte mutta voi ripauttaa vähän sekaan. Unohtukohan mitään... Niin no jos nopeaa haluaa niin silloin tuo koko pala hiivaa ja vähän sokeria. Ite teen monesti puolesta palasta enkä käytä sokeria ollenkaan (korkeintaan teelusikallisen) mutta vaatii pitemmän kohotusajan.
 
mutsi
sämpyläjauhopussin kyljessä on hyvä ohje, juuri itsekin sillä leivoin. Eli 5 dl maitoa/vettä, 1 ps kuivahiivaa, 1-2 tl suolaa, 2 rkl sokeria tai siirappia, 12-13 dl sämpyläjauhoja (osa kannattaa laittaa vehnäjauhoja) ja 1 dl öljyä tai margariinia. Paisto 225 asteessa.
 
Einari Keskipörhölä
Paras sämpyläohje on että kaada 5litraa vettä tai maitoa lavuaariin.
Sekoita hyvin.
Ota jauhot jääkaapista ja kaada pesukoneeseen.
Lisää hiiva maidon tai veden sekaan ja lisää suolaa 2,5kg (sekoita hyvin)
Kaavi aineet lavuaarista pannulle ja pyörittele pullat.
 
Einari Keskipörhölä
Myös erittäin hyvät sylkypullat valmistuvat helposti.
Sekoita 5litraa vettä ja 2kg erikoiskarheita vehnäjauhoja ja lisää 7grammaa sokeria.
Sekoita aineet hyvin keskenään ja laita taikina suuhun ja pyörittele suussa sopivan kokoisia palluroita jotka voi kätevästi sylkeä pellille.
Laita valmiit sylkypullat pellillä ikkunalaudalle noin 30 asteeseen auringonpaisteeseen noin 3viikoksi.
Kun pinta alkaa kauniisti vihertämään on sylkypullat valmiita tarjoiltavaksi.
Juomaksi suosittelen auringonhattu-uutetta.
Hyvää ruokahalua!
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Einari Keskipörhölä:
Myös erittäin hyvät sylkypullat valmistuvat helposti.
Sekoita 5litraa vettä ja 2kg erikoiskarheita vehnäjauhoja ja lisää 7grammaa sokeria.
Sekoita aineet hyvin keskenään ja laita taikina suuhun ja pyörittele suussa sopivan kokoisia palluroita jotka voi kätevästi sylkeä pellille.
Laita valmiit sylkypullat pellillä ikkunalaudalle noin 30 asteeseen auringonpaisteeseen noin 3viikoksi.
Kun pinta alkaa kauniisti vihertämään on sylkypullat valmiita tarjoiltavaksi.
Juomaksi suosittelen auringonhattu-uutetta.
Hyvää ruokahalua!
:eek: ja :LOL: :LOL:

 
jämpylä
Alkuperäinen kirjoittaja Einari Keskipörhölä:
Myös erittäin hyvät sylkypullat valmistuvat helposti.
Sekoita 5litraa vettä ja 2kg erikoiskarheita vehnäjauhoja ja lisää 7grammaa sokeria.
Sekoita aineet hyvin keskenään ja laita taikina suuhun ja pyörittele suussa sopivan kokoisia palluroita jotka voi kätevästi sylkeä pellille.
Laita valmiit sylkypullat pellillä ikkunalaudalle noin 30 asteeseen auringonpaisteeseen noin 3viikoksi.
Kun pinta alkaa kauniisti vihertämään on sylkypullat valmiita tarjoiltavaksi.
Juomaksi suosittelen auringonhattu-uutetta.
Hyvää ruokahalua!
että toisilla loosereilla on aikaa ihmetellä, vitun vähä-älyiset!!
 
Alkuperäinen kirjoittaja Orion:
½-1 palaa hiivaa
½ litraa vettä
2 tl suolaa
jauhoja
½ dl rypsiöljyä

Osan jauhoista voi laittaa rouheita ym. Sokeria ei välttämättä tartte mutta voi ripauttaa vähän sekaan. Unohtukohan mitään... Niin no jos nopeaa haluaa niin silloin tuo koko pala hiivaa ja vähän sokeria. Ite teen monesti puolesta palasta enkä käytä sokeria ollenkaan (korkeintaan teelusikallisen) mutta vaatii pitemmän kohotusajan.
Nam; tällä reseptillä lähden ny samantien hellan ääreen ;>
 
"Pirkka"
Katsokaa pirkan nettisivuilta. Onnistuvat ja ovat hyvät reseptit!

http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/hakutulokset/?page=1&name=s%C3%A4mpyl%C3%A4t&hae.x=0&hae.y=0&hae=Hae&time=0
 
Tuota perustaikinaa voi varioida aina sillä mitä sattuu käsillä olemaan; omenaraasteella, porkkanaraasteella, valkosipulitahnalla, aamuisen puuron jämillä, nokkosrouheella jne.

Eikä ole reilua irviä kysyjää.
Jokainen meistä on joskus ollut "sämpyläneitsyt". ;)
 
SAnTa Gansta PULLA
Ota ensiksi ruotsalaista WC paperia (älä käytä liian himokkaasti).Voit myös käyttää suomalaista.



koostumus 95% WC paperia (ruotsalaista) EI missään nimessä SUOMALAISTA.OTA Iso rullla sen pituinen se
 
-.-
iha älytönt juttuu tääl jostai wc paperistaki pitää vääntää joku "hauska" vitsi -.- jos et sattunu huomaamaa ni tääl pitäis olla sämpylä ohjei eikä mitää vitsei ja muute voisit hioo tota sun vitsien kertomistas -.-
 
"luputupuna"
Lidlin sämpyläjauhoista tuee mielestäni ihan huipuhyviä sämpylöitä- ihan perusohjeella:

1l nestettä (vettä) lämpimämpää kuin kädenlämpöinen
~4rkl ruokaöljyä
2-3tl suolaa
ripaus sokeria
~2kg sämpyläjauhoja
2pss kuivahiivaa

Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Alusta taikina ja kohota. Laita uuni 225 asteeseen. Leivo taikinasta sämpylöitä tai 4 isoa leipää- kohota uudelleen. Tee viillot kohoneiden sämpylöiden/leipien pinnalle- voitele vedellä (tulee rapea kuori)-pinnalle voi halutessaan ripotella esim. unikon siemeniä, seesaminsiemeniä jne. paista uunissa keskitasolla ~15-30min, kunnes pinta ja pohja on saaneet kivasti väriä = ovat kypsiä. Ihan parhautta tuoreeltaan voin kanssa ja kylmän maitolasillisen :)
Litran taikinasta tulee paaaaljon sämpylöitä.
 
"Heikki"
Näitä "vitsejä" postaavia apinoita nyt on ollut niin kauan kuin tällaisia palstojakin. Jotkut eivät vaan koskaan kasva ihmisiksi. Joko on väärä mentaalisairauden lääkitys, tai sitten vaan yksinkertaisesti älykkyysosamäärä on niin pieni että omien mielihalujen tyydyttämiseksi riittää kun kirjoittaa täysin vähä-älyisiä kommentteja keskustelupalstoille, niinkuin tuo "vitsi" (???) wc-paperista. Missä kohtaa piti nauraa?
 

Yhteistyössä