Hyvä voileipäkakun ohje (lihapitoinen)

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Pitäisi tehdä juhlaan kaksi voileipäkakkua, toinen on kalavoileipäkakku josta löytyy hyviä ohjeita, mutta toiseksi pitäisi tehdä lihaa sisältävä voileipäkakku jolle ei löydy hyvää ohjetta netistä. Vihaamme italiansalaattia, tai suolakurkkuja sisältäviä kirpeitä kinkkukakkuja, joissa vetisiä kinkunpaloja tai siivuja välissä ja päällä. Joskus olemme vuosia sitten syöneet todella hyvän voileipäkakun, jonka täyte oli tehty kinkkupasteijasta ja jostain savulihapasteijasta tai maksapasteijasta tai vastaavasta, ja joukossa oli jotain paahtopaistisuikaleita tai muuta kuin näitä vesikinkkusiivuja tai paloja. Saatoi että siinä oli jopa vain noita pasteijatuubeja. Ohje vaan on hävinnyt aikojen saatossa. Löytyisikö teiltä tällaista lihaa sisältävää voileipäkakun ohjetta jossa ei ole noita vihattuja raaka-aineita, no ehkä mauste/suolakurkkua voi olla jos sitä on todella säännösteltynä, eikä mitään perusmajoneeseja, italiansalaatteja sun muuta kirpeää einesmoskaa.
 
vierailija
Niin ja toisena voileipäkakuna on tosiaan Kinuskikissan Lohivoileipäkakku http://www.kinuskikissa.fi/lohivoileipakakku/ josta hyvä ohje. Koristelu tosin hieman perinteisempi eli:

400 g maustamatonta tuorejuustoa
tilkka maitoa
ruukku salaattia
kurkkusiivuja
100 g kylmäsavulohta
katkarapuja
keitettyjä kananmunasiivuja

ja

600 g ruohosipulituorejuustoa vaihtoehtona jotakin muuta yrttituorejuustoa

Mutta edelleen toivon lisää lihapitoisten voileipäkakkujen ohjeita
 
vierailija
Pitäisi tehdä juhlaan kaksi voileipäkakkua, toinen on kalavoileipäkakku josta löytyy hyviä ohjeita, mutta toiseksi pitäisi tehdä lihaa sisältävä voileipäkakku jolle ei löydy hyvää ohjetta netistä. Vihaamme italiansalaattia, tai suolakurkkuja sisältäviä kirpeitä kinkkukakkuja, joissa vetisiä kinkunpaloja tai siivuja välissä ja päällä. Joskus olemme vuosia sitten syöneet todella hyvän voileipäkakun, jonka täyte oli tehty kinkkupasteijasta ja jostain savulihapasteijasta tai maksapasteijasta tai vastaavasta, ja joukossa oli jotain paahtopaistisuikaleita tai muuta kuin näitä vesikinkkusiivuja tai paloja. Saatoi että siinä oli jopa vain noita pasteijatuubeja. Ohje vaan on hävinnyt aikojen saatossa. Löytyisikö teiltä tällaista lihaa sisältävää voileipäkakun ohjetta jossa ei ole noita vihattuja raaka-aineita, no ehkä mauste/suolakurkkua voi olla jos sitä on todella säännösteltynä, eikä mitään perusmajoneeseja, italiansalaatteja sun muuta kirpeää einesmoskaa.

Kinkkupasteijavoileipäkakku

20 hengelle

Pohja:
12 isoa vehnäpaahtoleipäviipaletta
12 isoa ruispaahtoleipäviipaletta

Täyte:
kinkku-paprika pasteija (1 tuubi)
kinkku-pasteija (1 tuubi)
kolmas tuubi ei ole pahasta tai sitten maksapasteijaa ym.
3 rkl sitruunamehua
600 g valkosipulituorejuusto (2 purkkia)
kurkkupikkelssiä tai mauste/suolakurkkua pieninä paloina/silppuna (ei liikaa)
paprikapaloja/silppua
(kananmunasiivuja)

Kostutus:
Lihaliemikuutioita (litraan vettä esim. 5 kuutiota) noin 2 dl tätä vettä kostutukseen

Koristelu:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
tilkka maitoa
ruukkusalaattia
kurkkusiivuja
paprikapaloja
tomaattisiivuja
naudanpaisti- tai kinkkusiivuja
(kananmunasiivuja)


Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.

Laita tarjoiluvadille tiiviisti vierekkäin kuusi palaa ruispaahtoleipää, kaksi vierekkäin ja kolme peräkkäin. Kostuta lihaliemivedellä. Levitä päälle 1/3 täytettä. Ripottele täytteen päälle 1/3 pasteijatuubeista. Lado päälle vehnäpaahtoleipäviipaleet ja kostuta. Laita väliin jälleen täytettä ja pasteijaa. Lado täytteen päälle toiset ruispaahtoleivät, kostuta ja toimi täytteen kanssa kuten edellä on kuvattu. Laita voileipäkakun kanneksi vielä vehnäpaahtoleivät ja kostuta.

Peitä voileipäkakku kelmulla. Laita päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta ja tuorejuustorasia ja nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.

Levitä pinnalle maidolla tai ranskankermalla ohennettua tuorejuustoa. Koristele esimerkiksi jääsalaatilla, naudanpaisti- tai kinkkusiivuilla, kurkkukuvioilla ja pursotuksin.

Täytteet voi laitella oman maun mukaan, millään sitä ei oikeastaan saa pilattua

kunhan kostuttelee hyvin.
 
Noilla kriteereillä mä ostaisin levitettävää maksapasteijaa. Ja tuorejuustoa vaikkapa ruohosipulilla maustettuna. Lisäksi paprikaa minkä silppuaisin ihan pienenpieneksi. Eikä siihen sit oikestaan enää kuin koristeita kaivatakaan. -Ja persiljasta ja paprikasta nekin saa helposti eikä ole mitään vetistä saati kirpeää kakussa.
 
vierailija
Ja mitään ohjetta tarvi. Laitat sitä pasteijaa ja paahtopaistia, jos vain ne kelpaa tai viskaat rieskan pöytään ja pasteijatuubista saa ruuttailla päälle. Siinä ei oo sit mitään ylimäärästä.
 

Yhteistyössä