Hyvää lihapulla- ja lasagnereseptiä kaipaan

Kertokaa mulle miten saa hyviä lihapullia ja lasagnea aikaiseksi.

Pidän itseäni suht hyvänä ruuanlaittajana ,mut nämä kaksi ruokaa on sellaisia mistä en omasta mielestä koskaan saa hyviä.
Kukaan perheenjäsen ei ole kyllä valittanut ja hyvällä ruokahalulla pistelevät poskeensa,mut mä itse en tykkää.
 
Viimeksi muokattu:
Mun oma lasagne resepti:

Jauhelihakastike:
400g jauhelihaa
1dl soijarouhetta (keitetään ohjeen mukaan kypsäksi)
3 porkkanaa raastettuna
1 iso sipuli
3 kynttä valkosipulia
1 prk tomaattipyrettä
2 prk paseerattua tomaatia (chili)
Valkosipulijauhetta
musta ja valkopippuria
chiliä
oreganoa
basilikaa
paprikajauhetta
suolaa
cayannepippuria

Paistetaan j-liha+sipulit, lisätään soija porkkana raaste+muut. keitetään senaikaa kun tehdään maitokastike.
Maitokastike:
Voita
jauhoja
n.8dl maitoa
suolaa
valkopippuria
300g raejuustoa

Sekoitetaan voi+jauhot, lisätään maito, annetaan suurustua. Lisätään juusto+mausteet.

Kasataan lasagne. Päälle juustoraastetta. Uunissa 200 astetta ja n.1h.

Nam, nam!
 
  • Tykkää
Reactions: Meteli Seis
Ja lihapullat; hyvää ja toooosi helppoa.

250 g jauhelihaa, sipulikeittopussi, kermaviili, muna, korppujauhoja.

Kermaviili ja sipulikeittopussi sekaisin, anna turvota, sekoita loput ja jos liian löysää, lisää korppujauhoja. Ei tarvi maustaa siis yhtään mitenkään, kun keitto antaa maun. Toki jos tahtoo, voi sinne muitakin makuja lisätä, mm valkosipuli sopii. Herkullista ja äärettömän helppoa.
 
Ja lihapullat; hyvää ja toooosi helppoa.

250 g jauhelihaa, sipulikeittopussi, kermaviili, muna, korppujauhoja.

Kermaviili ja sipulikeittopussi sekaisin, anna turvota, sekoita loput ja jos liian löysää, lisää korppujauhoja. Ei tarvi maustaa siis yhtään mitenkään, kun keitto antaa maun. Toki jos tahtoo, voi sinne muitakin makuja lisätä, mm valkosipuli sopii. Herkullista ja äärettömän helppoa.
Tällä ohjeella tein tänään ja tuli hyviä laitoin vielä vähän toiseen annoskeen chiliä :) Hyviä ja pehmeitä
 
Äidin lihapullat

1 pieni sipuli
1 rkl voita
1 iso peruna tai 1 dl korppujauhetta
1 1/2 - 2 dl vettä, maitoa tai kermaa
500 g jauhelihaa
1 muna
1 1/2 tl suolaa
1/4 tl mauste- tai valkopippuria
(tulisia mausteita jos haluaa)

1. Kuori ja silppua sipuli.
2. Kypsennä se pannussa voissa pehmeäksi.
3. Kuori ja raasta peruna tai jos käytät korppujauhetta, anna sen hetki turvota nesteessä.
4. Raakaa perunaa käyttäen lihapullista tulee erityisen kuohkeita ja ne pysyvät pehmeinä uudelleen lämmittäessäkin.
5. Perunaa käytettäessä nestettä tarvitaan murekeseoksen tavallista vähemmän.
6. Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja vaivaa taikina hyvin.
7. Muotoile taikinasta märin tai öljytyin käsin lihapyöryköitä.
8. Paista ne pannussa.

Kreikkalaiset lihapullat

600 g lammasjauhelihaa
100 g fetajuustoa
100 g vihreitä oliiveja
4 valkosipulinkynttä
timjamia
1 prk tomaattipyretta
1 kananmuna
loraus oliiviöljyä
mustapippuria

1. Pilko juusto ja oliivit, sekoita taikina.
2. Paista uunissa 200 asteessa, kunnes lihapullista valuvat neste on kirkasta.

Jauheliha-fetapullat

400 g jauhelihaa
1/2 dl korppujauhoa
1 dl vettä tai kermaa
2 munaa
1-2 dl fetajuustoa hienonnettuna
(1/2 tl suolaa)
1/2 tl mustapippuria
ripaus chiliä
1/2 tl paprikajauhetta

1. Kaada kulhoon korppujauhe ja vesi.
2. Sekoita ja anna turvota.
3. Lisää jauheliha, kananmunat, fetamurut ja mausteet.
4. Vaivaa taikina sekaisin ja pyöritä lihapulliksi.
5. Kypsennä pyörykät joko pannulla öljyssä tai leivinpaperin päällä uunipannulla 200 asteisessa lämmössä noin 20 min.
 
nohh
Hyvien lihapullien salaisuus on mun mielestä rasvainen jauheliha (ei naudanpaistijauheliha!), sipuli ja reilulla kädellä maustaminen. Pippurina ehdottomasti maustepippuri, se tuo sen "oikeiden lihapullien" maun siihen. Lisäksi valkosipulia ja vaihdellen jotain yrttejä.
 
Lasagne

2 rkl voita tai öljyä
400 g nautajauhelihaa
1-2 sipulia
noin 4 valkosipulinkynttä
1 prk tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 lihaliemikuutio
1 rkl soijakastiketta
mustapippuria
(valkosipulia)
oreganoa
paprikajauhetta
(suolaa)

Juustokastike:
3-4 rkl voita tai öljyä
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2-3 dl emmentaljuustoa
mustapippuria
muskottipähkinää
suolaa

n.12 lasagnelevyä

pinnalle:
juustoraastetta

1. Ruskista jauheliha paistokasarissa.
2. Sekoita joukkoon silputut sipulit, murskatut valkosipulinkynnet ja ruskista vielä hetki.
3. Lisää tomaattimurska ja -pyree sekä mausteet.
4. Hauduta kannen alla n. 20 minuuttia.
5. Sulata juustokastiketta varten rasva kasarissa.
6. Sekoita joukkoon jauhot ja kiehauta hetki, mutta älä ruskista.
7. Lisää maito koko ajan sekoittaen.
8. Anna kastikkeen kiehua hiljaa n. 5 minuuttia.
9. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotinpähkinällä.
10. Sekoita joukkoon juustoraaste.
11. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain juusto- ja jauhelihakastiketta sekä lasagnelevyjä.
12. Kaada ensin pohjalle kerros juustokastiketta ja sitten jauhelihakastiketta.
13. Asettele päälle lasagnelevyt ja kaada päälle uusi kerros kastikkeita.
14. Jatka näin kunnes kaikki levyt on käytetty.
15. Kaada päällimmäiseksi vielä kerros juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
16. Kypsennä 200° noin 30 minuuttia.
17. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Tonnikalalasagne

Bechamel-kastike:
60 g voita
60 g vehnäjauhoja
1 l kulutusmaitoa
suolaa
400 g lasagnelevyjä
2 prk Abban tonnikalaa öljyssä
1 purjo
suolaa
rouhittua mustapippuria

Pinnalle:
raastettua juustoa (esim.mozzarella)

1. Kuumenna maito kiehuvaksi.
2. Sulata voi kasarissa.
3. Lisää jauhot,
4. Sekoita hyvin, älä ruskista.
5. Lisää kuuma maito pikkuhiljaa, koko ajan sekoittaen, anna kiehua pari minuuttia.
6. Sekoita koko ajan ettei pala pohjaan.
7. Mausta suolalla.
8. Voitele vuoka, silppua purjot ja kuullota ne nopeasti kattilassa.
9. Valuta tonnikalasta öljy ja lisää sekaan, anna kuumentua.
10. Levitä bechamel-kastiketta vuoan pohjalle, sitten kerros lasagnelevyjä, tonnikala-purjo tahnaa, kastiketta, lasagnelevyjä jne.
11. Päällimäiseksi bechamel-kastiketta ja raastettua juustoa (esim.mozzarella).
12. 200 astetta noin tunti.
13. Anna vetäytyä hetki.

Helppo tonnikalalasagne
4 annosta

2 prk tonnikalapaloja
2 prk maustettua tomaattimurskaa
3 sipulia
2 valkosipulinkynttä
4 tomaattia
1 rkl oreganoa
suolaa ja pippuria

Tonnikala-tomaattikastike:
1. Kuullota sipuleita tilkassa oliiviöljyä.
2. Lisää tomaattimurska ja mausteet.
3. Anna hautua 20 min.
4. Lisää tonnikala.

Bechamel:
1 l maitoa
60 g voita
0,75 dl vehnäjauhoja
muskottipähkinää
suolaa ja pippuria
1 pkt lasagnelevyjä
150 g juustoraastetta

1. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot.
2. Sekoita hetki jotta jauhot kypsyvät ja lisää maito.
3. Mausta suolalla, pippurilla sekä muskotilla.
4. Nosta kuuma, suurustunut kastike sivuun ja aloita kokoaminen.
5. Pohjalle tomaatti-tonnikalakastiketta, seuraavaksi bechamel-kastiketta, tomaattisiivut ja viimein lasagnelevyt.
6. Toista kunnes vuoka on täynnä.
7. Jätä viimeiseksi kerrokseksi tomaattisiivut.
8. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
9. Paista uunissa 180 asteessa tunti ja anna hetki vetäytyä.
 

Yhteistyössä