Lasagne
2 rkl voita tai öljyä
400 g nautajauhelihaa
1-2 sipulia
noin 4 valkosipulinkynttä
1 prk tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 lihaliemikuutio
1 rkl soijakastiketta
mustapippuria
(valkosipulia)
oreganoa
paprikajauhetta
(suolaa)
Juustokastike:
3-4 rkl voita tai öljyä
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2-3 dl emmentaljuustoa
mustapippuria
muskottipähkinää
suolaa
n.12 lasagnelevyä
pinnalle:
juustoraastetta
1. Ruskista jauheliha paistokasarissa.
2. Sekoita joukkoon silputut sipulit, murskatut valkosipulinkynnet ja ruskista vielä hetki.
3. Lisää tomaattimurska ja -pyree sekä mausteet.
4. Hauduta kannen alla n. 20 minuuttia.
5. Sulata juustokastiketta varten rasva kasarissa.
6. Sekoita joukkoon jauhot ja kiehauta hetki, mutta älä ruskista.
7. Lisää maito koko ajan sekoittaen.
8. Anna kastikkeen kiehua hiljaa n. 5 minuuttia.
9. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotinpähkinällä.
10. Sekoita joukkoon juustoraaste.
11. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain juusto- ja jauhelihakastiketta sekä lasagnelevyjä.
12. Kaada ensin pohjalle kerros juustokastiketta ja sitten jauhelihakastiketta.
13. Asettele päälle lasagnelevyt ja kaada päälle uusi kerros kastikkeita.
14. Jatka näin kunnes kaikki levyt on käytetty.
15. Kaada päällimmäiseksi vielä kerros juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
16. Kypsennä 200° noin 30 minuuttia.
17. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Tonnikalalasagne
Bechamel-kastike:
60 g voita
60 g vehnäjauhoja
1 l kulutusmaitoa
suolaa
400 g lasagnelevyjä
2 prk Abban tonnikalaa öljyssä
1 purjo
suolaa
rouhittua mustapippuria
Pinnalle:
raastettua juustoa (esim.mozzarella)
1. Kuumenna maito kiehuvaksi.
2. Sulata voi kasarissa.
3. Lisää jauhot,
4. Sekoita hyvin, älä ruskista.
5. Lisää kuuma maito pikkuhiljaa, koko ajan sekoittaen, anna kiehua pari minuuttia.
6. Sekoita koko ajan ettei pala pohjaan.
7. Mausta suolalla.
8. Voitele vuoka, silppua purjot ja kuullota ne nopeasti kattilassa.
9. Valuta tonnikalasta öljy ja lisää sekaan, anna kuumentua.
10. Levitä bechamel-kastiketta vuoan pohjalle, sitten kerros lasagnelevyjä, tonnikala-purjo tahnaa, kastiketta, lasagnelevyjä jne.
11. Päällimäiseksi bechamel-kastiketta ja raastettua juustoa (esim.mozzarella).
12. 200 astetta noin tunti.
13. Anna vetäytyä hetki.
Helppo tonnikalalasagne
4 annosta
2 prk tonnikalapaloja
2 prk maustettua tomaattimurskaa
3 sipulia
2 valkosipulinkynttä
4 tomaattia
1 rkl oreganoa
suolaa ja pippuria
Tonnikala-tomaattikastike:
1. Kuullota sipuleita tilkassa oliiviöljyä.
2. Lisää tomaattimurska ja mausteet.
3. Anna hautua 20 min.
4. Lisää tonnikala.
Bechamel:
1 l maitoa
60 g voita
0,75 dl vehnäjauhoja
muskottipähkinää
suolaa ja pippuria
1 pkt lasagnelevyjä
150 g juustoraastetta
1. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot.
2. Sekoita hetki jotta jauhot kypsyvät ja lisää maito.
3. Mausta suolalla, pippurilla sekä muskotilla.
4. Nosta kuuma, suurustunut kastike sivuun ja aloita kokoaminen.
5. Pohjalle tomaatti-tonnikalakastiketta, seuraavaksi bechamel-kastiketta, tomaattisiivut ja viimein lasagnelevyt.
6. Toista kunnes vuoka on täynnä.
7. Jätä viimeiseksi kerrokseksi tomaattisiivut.
8. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
9. Paista uunissa 180 asteessa tunti ja anna hetki vetäytyä.