Hyytekökakut ilman uunia ???

Uuni rikki , juhlat tulossa , tähän hätään ei saa uutta uunia. Auttakaa Vappua mäessä eikä vasta mäen alla !!! Pyytäisin hyviä hyytelökakkujen ohjeita , suolaisia ja makeita , leivosten ohjeita ilman uunia, juhlavia herkkuja , joita voi valmistaa ilman uunia!!!!

Apua , apua , apua, tämä on hätätilanne !!!
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 28.04.2005 klo 08:11 Vappu kirjoitti:
Uuni rikki , juhlat tulossa , tähän hätään ei saa uutta uunia. Auttakaa Vappua mäessä eikä vasta mäen alla !!! Pyytäisin hyviä hyytelökakkujen ohjeita , suolaisia ja makeita , leivosten ohjeita ilman uunia, juhlavia herkkuja , joita voi valmistaa ilman uunia!!!!

Apua , apua , apua, tämä on hätätilanne !!!
Aila-tädin piimähyytelökakku
(14 annosta)

Pohja:
200 g Digestive- keksejä
75 g voita

Täyte:
1 1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
4 dl piimää
2 dl kuohukermaa
3 rkl sitruunamehua
6 liivatelehteä

Päälle:
2 prk Mango- tai hedelmäsosetta
kermavaahtoa
sitruunamelissaa

1. Hienonna keksit.
2. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
Painele muruseos irtopohjavuokaan.
4. Pane täytettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
5. Sekoita sokerit piimän joukkoon.
6. Vaahdota kerma ja yhdistä piimäseokseen.
7. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä.
8. Sulata ne lähes kiehuvaan sitruunamehuun.
9. Sekoita vähän jäähtynyt liivateseos piimä-kermaseokseen.
10. Kaada vuokaan.
11. Anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin ajan.
12. Levitä päälle mango- tai hedelmäsosetta.
13. Koristele kermavaahdolla ja sitruunamelissan oksilla.

Minttusuklaa-hyytelökakku

Pohja:
200 g Digestive- keksejä
75 g leivontamargariinia (huom! ei voita)

1. Murskaa keksit ja sekoita sulatettu rasva joukkoon.
2. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle.
3. Kaikkein parhaiten onnistut, kun otat irtopohjavuoasta käyttöön vain reunat, ja painelet muruseoksen reunojen sisään suoraan tarjoilulautaselle.
4. Näin kakku pysyy ehjänä, eikä rikkoonnut vuokasta siirrettäessä.
5. Voita käytettäessä pohja kovenee ja on tosi vaikea leikata.

Täyte:
3 liivatelehteä
2 rkl KUUMAA kahvia
1,5 dl kuohukermaa
0,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 prk ranskankermaa (1,25 dl muistaakseni)
170 g suklaata (Maraboun Minttukrokantti paras)

1. liota liivatelehdet kylmässä vedessä n. 10 min.
2. Purista lehdistä vesi pois, ja yhdistä lutuset lehdet kuuman kahviin.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi.
4. Lisää siihen sokerit.
5. Lisää ranskankerma kermavaahtoon.
6. Sulata suklaa ja lisää se kermaseokseen.
7. Lopuksi lisää kahvi-liivateseos hyvin vatkaten.
8. Kaada seos keksipohjan päälle, ja laita jääkaappiin hyytymään väh. 3 tunniksi. (yön yli käy ihan hyvin, ei mene miksikään.)
9. Jos käytät kerman tilalta esim. Floran vispijuttuja (2 dl:n prk), lisää varalta yksi liivatelehti lisää.

Minttusuklaatorttu
(12 annosta)

Pohja:
14 kpl Domino-keksejä
50 g Flora Leivontamargariinia

Täyte:
2,5 dl Flora Vispiä
200 g Crème Bonjour Maustamatonta
200 g minttusuklaata
4 kpl liivatelehteä
2 rkl kevytmaitoa

Koristelu:
tuoretta minttua

1. Hienonna keksit (voit käyttää myös minttu-dominoja) ja sulatettu rasva monitoimikoneessa.
2. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja laita vuoan reunat pohjaan kiinni niin, että paperi jää väliin.
3. Painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi.
4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
5. Vaahdota Flora Vispi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto.
6. Sulata minttusuklaa (esim. After Eight) miedolla lämmöllä ja lisää maito.
7. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja sulata ne suklaaseokseen.
8. Lisää suklaaseos vaahtoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
9. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai mieluiten seuraavaan päivään. Irrota kakku veitseä apuna käyttäen vuoan reunoilta.
10. Avaa irtopohjavuoka ja siirrä kakku tarjoilulautaselle.
11. Koristele kakku halutessasi mintunlehdillä.

Appelsiini-pähkinä-juustokakku
12 annosta

Pohja
1 pak (150 g) Digestive-keksejä
75 g Valio voita

Täyte
5 (à 2 g) liivatelehteä
1 rkl Valio appelsiinitäysmehua
2 prk (à 200 g) Hovi kevyt maustamatonta
2 dl kinuskikastiketta)
2 pussia (à 70 g) saksanpähkinöitä
2 dl Valio kuohukermaa

Päälle
3 makeaa appelsiinia, esim. veriappelsiinia
1 dl Valio appelsiinitäysmehua
1 dl hyytelösokeria
(saksanpähkinärouhetta)

1. Jauha keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
2. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen pala halkaisijaltaan 22-24 cm:n irtopohjavuokaan.
3. Levitä muruseos pohjalle.
4. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi.
5. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja sulata ne kiehuvan kuumaan appelsiinimehuun.
6. Sekoita tuorejuusto, kinuskikastike ja rouhitut saksanpähkinät kulhossa ja lisää liivate ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen.
7. Sekoita täytteeseen viimeiseksi vaahdotettu kerma.
8. Kaada seos vuokaan.
9. Peitä vuoka esim. alumiinifoliolla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 5 tunniksi, mutta mieluiten seuraavaan päivään.

Valmista appelsiinipäällys, kun kakku on ollut hyytymässä muutaman tunnin.
10. Leikkaa appelsiineista kuori terävällä veitsellä.
11. Leikkaa lohkot kalvottomiksi ja paloittele lohkot.
12. Kuumenna appelsiinimehu kattilassa ja sekoita joukkoon hyytelösokeri.
13. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa.
14. Ota kattila levyltä ja lisää joukkoon appelsiinipalat.
15. Anna hieman jäähtyä ja levitä kakulle vuokaan.
16. Anna hyytyä hyvin.
17. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja nosta tarjolle.
18. Painele kakun reunoille pähkinärouhetta, jos haluat.

Appelsiini-suklaakakku
10 annosta

Pohja
1 pak (175 g) suklaatäytekeksejä
50 g Valio voita sulatettuna

Täyte
6 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
1 dl sokeria
2 rkl vanilliinisokeria
1 prk (250 g) Valio maitorahkaa
3 dl Valio kuohukermaa
2 appelsiinia paloiteltuna
1 dl suklaarouhetta

Koristeluun
1 dl Valio kuohukermaa vaahdotettuna
sokeria
suklaarouhetta

1. Hienonna keksit ja sekoita voisulan kanssa.
2. Peitä irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 24 cm) pohja pyöreäksi leikatulla leivinpaperin palalla.
3. Levitä pohjalle keksimurska.
4. Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 5 min.
5. Sekoita rahkaan sokerit ja kerma vaahdotettuna.
6. Liuota kuivaksi puristetut liivatteet sitruunamehuun ja sekoita täytteeseen.
7. Jaa täyte kahteen osaan.
8. Kuori appelsiinit ja poista valkoinen osa, paloittele.
9. Sekoita täytteen toiseen osaan appelsiininpalat ja toiseen suklaarouhe.
10. Kaada vuoan pohjalle suklaatäyte ja päälle appelsiinitäyte.
11. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja koristele sokerilla maustetulla kermavaahdolla ja suklaarouheella.

Marjahyytelökakku
10-12 annosta

Pohja
1 pak (175 g) kaurakeksejä
75 g Valio voita sulatettuna

Täyte
8 (à 2 g) liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
2 rasiaa (à 250 g) Hovi kevyt maustamatonta
1 1/2 - 2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 prk (2 dl) Valio vaahtoutuvaa kermaa

Koristelu
marjoja, esim. mansikoita, vadelmia, mustikoita, herukoita
kiille hyytelösokerista

1. Leikkaa halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala.
2. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai murskaa ne muovipussissa.
3. Sekoita joukkoon voisula.
4. Levitä seos vuoan pohjalle.
5. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min.
6. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kattilassa kiehuvaan sitruunamehuun.
7. Vatkaa kulhossa Hovin joukkoon liivateseos sekä sokerit.
8. Lisää lopuksi täytteeseen vaahdotettu kerma.
9. Kaada ja levitä seos keksipohjalle vuokaan.
10. Peitä vuoka foliolla.
11. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
12. Irrota kakku varovasti vuoasta ja nosta papereineen tarjoiluastiaan.
13. Koristele kakku tuoreilla marjoilla.
14. Sivele marjoille halutessasi hyytelösokerista valmistettua kiillettä.

Raikas kerroshyytelö
4 annosta

Marjakerros:
3 dl puolukoita
½ l vettä
½-1 dl sokeria
reilu ½ dl maissijauhoja

1. Kaada marjat ja vesi kattilaan.
2. Keitä pari minuuttia ja siivilöi mehu.
3. Kaada mehu takaisin kattilaan, mausta se sokerilla.
4. Vatkaa sekaan maissijauho.
5. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen.
6. Jaa annosmaljojen pohjalle ½ kiisselistä.
7. Laita maljat hetkeksi pakastimeen.

Vaniljakerros:
1 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
½ vaniljatanko
noin 2-2½ rkl maissijauhoja
kermavaahtoa koristeluun

1. Pane kattilaan maito, sokeri ja halkaistu vaniljatanko.
2. Keitä pari minuuttia koko ajan sekoittaen.
3. Lisää maissijauhot ja kiehauta seos.
4. Poista vaniljatanko ja jaa kiisseli jäähtyneiden marjakerrosten päälle.
5. Pane maljat takaisin pakastimeen.
6. Kun maissikiisseli on jäähtynyt jaa loppu mehukiisselistä maljoihin.
7. Koristele maljat kermavaahdolla.

Vihje:
Voit käyttää puolukoiden tilalla myös muita voimakkaan makuisia marjoja, kuten karpaloa sekä musta- ja punaherukoita. Maissikiisseliä voit maustaa myös parilla ruokalusikallisella kookoshiutaleita.

Kahvi-kaakaohyytelö
(5 annosta)

3 dl voimakasta kahvijuomaa
4 liivatelehteä
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 dl kuohukermaa

Pinnalle:
1 dl kuohukermaa vaahdotettuna
sokeria
kirsikoita tai vadelmia
keltaisia koristerakeita

1. Anna liivatelehtien liota runsaassa kylmässä vedessä 10 minuuttia.
2. Valmista kahvijuoma.
3. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota ne kuumaan kahviin.
4. Sekoita sokerit ja kaakao ja lisää kahvin joukkoon.
5. Anna seoksen jäähtyä aivan kylmäksi.
6. Vaahdota kerma ja sekoita vaahto tasaiseksi jo hyytymäisillään olevan kahviseoksen joukkoon.
7. Nostele jälkiruoka annosmaljoihin (vuokaan) ja siirrä ne jääkaappiin.
8. Hyytymisaika on noin kaksi tuntia.
9. Pursota annosten pinnalle maustettua kermavaahtoa ja koristele kirsikoilla tai vadelmilla ja halutessasi koristerakeilla.

Kuohuviinihyytelö

1 dl marjoja (mustikoita, vadelmia)
2 dl tummia viinirypäleitä
5 dl kuohuviiniä
½ dl sokeria
3 tl agar-agaria

1. Jos rypäleet ovat kivellisiä, halkaise ne ja poista kivet
2. Jaa rypäleet ja marjat neljään kuohuviinilasiin tai muuhun lasiin
3. Kaada puolet kuohuviinistä kattilaan.
4. Lisää sokeri sekä agar-agar
5. Kuumenna kunnes sokeri on liuennut
6. Nosta syrjään levyltä.
7. Yhdistä sekaan loput kuohuviinistä
8. Kaada laseihin.
9. Anna hyytyä noin 3 tuntia jääkaapissa
10. Tarjoa suoraan jääkaapista

 
Kiitos Jaanuska kun tulit apuun ja kiitos monista ohjeista. Sinulla tuntuu olevan oikea reseptiarkisto, ohjeita joka lähtöön. Olen tätä palstaa usein seurannut ja Sinä annat usein valtavan määrän ohjeita.Itse kirjoitin vasta eilen 1.kertaa. Olet oikea AARRE meille muille tumpeloille. :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
 

Yhteistyössä