ideoita 1,5v taaperon uniin?

  • Viestiketjun aloittaja "pypylleröinen"
  • Ensimmäinen viesti
"pypylleröinen"
Ongelmana lähinnä se, että tuo poika on nyt alkuvuoden aikana vähentänyt uniaan muutzmalla tunnilla/pvä.
Nukkui ennen yöllä klo 22-10 ja sen lisäksi päivällä puolisentoista tuntia yhden kerran, n.4-5 tuntia yöunilta heräämisen jälkeen.
Nyt kuukauden verran ähentänyt päiväunia, ensin lyhensi n. 45minuuttiin, sen jälkeen 30minuuttiin, ja toisina päivinä ei suostu nukahtamaa ollekaan. Yöunetkin lyhentynyt, nukkumaan menee edelleen 21 ja 22 välillä, mutta herää viimeistään puoli 9.
Ne päivät, kun ei päikkäreitä suostu nukkumaan, on iltapäivästä lähtien aika helvettiä, kiukuttelee, kun väsyttää niin koin, muttei siltikään tahdo nukkua.
Nukkuu meidän välissä, omassa sängyssään ei nuku kuin muutaman tunnin, sen jälkeen alkaa kova itku, josta ei meinaa rauhoittua, itkee kui paniikkia, unissaan. Samanlaista itkua välillä meidänkin sängyssä, mutta ei ihan niin usein.
Ihanaa olisi, jos tuon lapsen saisi jo pikkuhiljaa opetettua sinne omaan sänkyynkin, ihan koko yöksi, ja nukahtamaankin itse, yksin, ilman jokailtaista tunnin nukuttamista... :p
Jollakulla jotain vinkkejä? Apua?
 
"pypylleröinen"
joo, toki väheneekin, mutta kun tuo on nyt kuukaudessa vähentänyt niitä kerralla 3 tuntia, ja on hemmetin väsynyt jo alkuillasta ja aamulla jo heti herättyään. Saa siis ihan selvästi liian vähän unta :/
Uhaa tosta lapsesta on ollut havaittavissa jo hetken aikaa, ja varmaan siis liittyy tuo unitaistelukin siihen. Mutta ei se nyt kiva ole, että on aina väsynyt, kun ei suostu nukkumaan :p
 
"pypylleröinen"
joo, ton unijutunkin tiedän, ja siitä nuo itkut johtuukin, mutta lähinnä se, että onko jotain keinoa, miten tuon saisi kunnolla siitä rauhoittumaan :)

Mulla tais olla vähän sekavasti kirjotettu alotus, anteeksi :D Kirjotan kännykällä, enkä jaksa kovin pitkästi ja ylimääräsiä tällä kirjotella :)
 
"vieras"
Meillä on vähentynyt kanssa 1v5kk lapsen unet. Ennen nukkui 20-08 ja nyt muuttunut 20-06. Päikkkärit ei ole muuttunut, tunnin nukkuu puolen päivän aikaan. Tuntuu että on kokoajan väsynyt mutta ei vaan jatka unia tuosta 6 eteenpäin.
Yöheräilytkin on tullut kuvioihin. Jatkaa kyllä unia kun herää mutta se vaatii että pitää mennä nostamaan syliin ja kävellä pari kertaa huone päästä päähän ja sitten laskea takas sänkyynsä.
 

Yhteistyössä