imetys sattuu

  • Viestiketjun aloittaja "höh"
  • Ensimmäinen viesti
"höh"
olen täysimettänyt nyt 3kk. yhtääkkiä on toisen rinnan nänni tullut ihan araksi. särkee silloinkin kun en imetä. miten saisin helppaamaan? vähennänkö imetyskertoja tuosta rinnasta vai mitä?rinta ei muuten punoita eikä minulla ole kuumetta. maanantaina oli neuvola eikä vauvan suussa ollut sammastakaan.tähänkö se imetys sitten loppuu...
 
ei lopu kun et lopeta se menee ohi imetä vaan tutki toki rinnanpää ettei oo rikki eikä ole tulehtunut talirauhanen nännipihan alueella...osta sitruuna ja purista jääkaappikylmää mehua muutama kerta rinnan päähän voit pestä pois enen imetystä mutta ei haittaakaan vaik vaavi voi vähän irvistellä ja ehkäpä sinäkin mutta toimii
 
Viimeksi muokattu:
Rasvaa. Jos kovin sattuu, niin pidä vähän taukoa ja imetä vaan toisesta (ja pumppaa siitä kipeästä). Luultavasti paranee melko pian kun annat pari päivää levätä, kun kerran tuli noin yhtäkkiä eikä ole sattunut alusta asti. Ei tosiaan tarkoita, että imetys kannattaisi lopettaa!
 
"äityli"
Sammas voi olla rinnoissakin! Ei riitä että pari kertaa puristat sitruunaa siihen. Ite painin nyt saman ongelman kanssa. Puolukkamehua (sokeroimatonta ja laimentamatonta) laitoin kumpaankin nänniin kahden viikon ajan joka syötön päälle, mut ei auttanut. Nyt oraali-daktarinia laitan toista viikkoa mut vielä ei o hellittänyt. Sit pitäs vauvan suuhun ja tutteihin ym. laittaa kans joka kerta sitä sitruunaa, puolukkaa tai tuota daktarinia -millä kuurilla nyt sit satut olemaan. Inhottava polttava kipu nännissä viittaisi tuohon sammakseen! Ja sitä pitäisi tosiaan hoitaa pari viikkoa vaikka oireet loppuisivatkin aikaisemmin. Ja 6-8 kertaa päivässä tulis laittaa rintoihin ja vauvan suuhun ym.
Rintatulehdus harvoin (tuskin koskaan?) oireilee pelkkänä nännikipuna.
 
Tissi-Iita
Anna rinnan levätä ja pumppaa, jos tulee painetta. Kyllä se maito taas nousee, kun jatkat sillä rinnalla imettämistä.

Itselläni oli ihotulehdus molemmissa nänneissä sekä sieni-infektio. Karseaa. Hoidoksi antibiottikuuri ja sienivoidetta. Voide tarvi vain pyyhkiä pois ennen imettämistä, mutta muuten homma jatkui. Mutta silloin oli ihan selvää ihottumaa, ei pelkkää kipua.
 

Yhteistyössä