Isofix

  • Viestiketjun aloittaja isofix autossa
  • Ensimmäinen viesti
isofix autossa
Olemme ostamassa autoa ja meillä kaksi tosi varteenotettavaa autoa. Niissä on kuitenkin ero: toisessa isofix ja toisessa ei. Eli kysymys kuuluukin, että onko isofixistä oikeasti hyötyä? Onko huomattu mitään eroa ei isofix istuimen ja isofix istuimen vakaudssa penkillä? Nyt hyviä ja huonoja puolia isofixistä.
 
Isofix:n puolella oleva
Meillä isofix autossa ja on tosi iso plussa. On myös isofix istuin ja istuin, jossa ei ole isofix:siä. Isofix istuin on selvästi vakaampi ja turvallisempi.
 
vieras
Isofix-on kaikissa testeissä todettu turvallisemmaksi kiinnityksen standardoinnin vuoksi. Ainoa puute on, että Isofix-turvaistuimia ei ole vielä kovin paljoa tarjolla. Isofix vaikuttaa eniten juuri vakauteen.
 
iiris harmaana
Onko niin, että isofix on vain vauvakaukaloa varten? Meillä on joku Brion kaukalo ja isofix ja kohta kun pitäs vaihtaa jo oikeaan "tuoliin" niin löytyyköhän niitä isofixeillä?
 
Kun mä tutkin vaihtoehtoja pari vuotta sitten, niin tosi vähän oli tarjolla isofix-istuimia, jotka olisi saanut selkä menosuuntaan. Toivottavasti nykyään tilanne on parempi. Britaxin istuimen olisi saanut selkä menosuuntaan, mutta se vei niin järjettömästi tilaa meidän autossa, että ei voinut ostaa. Lapsi olisi istunut pää katossa kiinni lähestulkoon ja tuskin olisi mahtunut kovin pitkään.
 
vieras
Selkä menosuuntaan olevat Isofix istuimet vievät aina hirveästi tilaa. Recaron Polaric menestyi todella huonosti testeissä jostain syystä ja kaikki mallit ovat aika massiivisia. Sitä ihmettelin, että useat kasvot menosuuntaan olvat mallit olivat turvallisempia vöillä kiinnitettynä kuin selkä menosuuntaan olevat Isofix istuimet. Eli joku puute siinä Isofix systeemissäkin vielä on tai varsinkin niissä istuimissa, jotka on selkä menosuuntaan.
Onhan niitä turvakaukalon jälkeenkin Isofdix malleja runsaasti tarjolla, mutta pääosin kasvot menosuuntaan.
 

Yhteistyössä