Jääkaapitonta ruokaa 2 viikoksi?

  • Viestiketjun aloittaja "apua"
  • Ensimmäinen viesti
"apua"
Me (2 aikuista ja 2 lasta, 7 ja 9) jouduttiin evakkoon omasta kodista, saadaan olla vanhan sukulaisen asunnossa (hän on itse sairaalassa). Täällä ei ole toimivaa jääkaappia, mutta pakastin on ja mikro, liesi, uuni ym.

Nyt viikonlopuksi ostin pakastealtaasta ruuat (pakastemuusia ja kalapuikkoja, illaksi pakastekeittoa) ja aamupalaksi leipää, sardiinia, hedelmiä. Ostin salaattitarpeet, niin pienet että menee kerralla.

Ostin isompia ja pikkupakkauksia säilyvää uht-hylamaitoa ja mies keksi että pakastetaan voita pikku paloissa, otetaan aina uusi pala sulamaan. Välipaloiksi on hedelmiä ja kauraisia välipalakeksejä, angry birds smoothieita jotka säilyvät huoneenlämmössä.

Iltapalaksi teen lätyt. Onneksi kumpikaan lapsista ei tykkää hillosta...

Huomenna mies tekee munakkaan aamiaiseksi ja lounaaksi teen lohisuikaleleista pastaa. Pakastin siis ne ja aamulla otan sulamaan. Illaksi mennään mummolaan kylään syömään.

Pakkaseen ostin myös pakkaskarjalanpiirakoita, pyttipannupussin, herneitä, kasvispihvejä, jauhelihaa...

Mitä muita ideoita selvitä tämä 2 viikkoa teille tulee mieleen? Kaikki syötävä pitää ollaa vähintään hylaa.

Kaikki ruoka pitää mennä kerralla, tai menee biojätteeseen. Tytöt syövät aika vähän kerrallaan. Esim. max 2 lättyä.
 
"aapee"
[QUOTE="Vieras";28488182]No etkö voi tehdä ihan normaaleja ruokia? Pienempi määrä vain kerrallaan, että kaikki tulee heti syödyksi. Tai sitten iso satsi kerralla ja pakkaseen kerta-annoksiksi pakattuina tms.[/QUOTE]

Toki osittain voin, mutta osa raaka-aineista on sellaisia että sapuska pitää tehdä heti, eikä 2 h huoneenlämmössä säilytyksen päästä. Esim. jauheliha, kala ym. Harrastusten takia en voi joka päivä käydä kaupassa ja heti tehdä sapuskoita.

Hmm. Sinänsä voisin huomenna hakea kaupasta useamman raaka-aineen ja tehdä pakkaseen jonkun sapuskan valmiiksi.
 
"vieras"
Mä tekisin tosiaan muutaman isomman satsin niin että ostan tarpeet kaupasta - samantien ruuaksi ja sitten loput sopivina annoksina pakkaseen sieltä voi sitten sulattaa. Kylmälaukku auttaisi asiassa. Tosin esim tomaatit pitääkin säilyttää huoneen lämmössä
 
"Hei"
Semmonen verkkovirtakylmälaukku maksaa alle satasen ja tavallisen saa vielä halvemmalla. Kylmäkalleja vaan pakkaseen.
Kyllä maidot ja kermatkin voi ruoanlaittoa varten pakastaa ja hillo säilyy ihan hyvin ilmankin jääkaappia. Tavallista perunaakaan ei tarvi laittaa jääkaappiin, eikä muitakaan vihanneksia, hedelmiä, eikä leipää. Teidän kun ei kuitenkaan tarvitse ostaa koko kahden viikon ruokia kerralla.
 
"aapee"
[QUOTE="vieras";28488205]Onko teillä kylmälaukkua ja kylmäkalleja, helpottaisivat kummasti ?[/QUOTE]

Täällä ei mutta voin hakea kotoa, asutaan täältä noin 5 km. Kouluunkin kuskataan lapset tämä vika 2 viikkoa.

Leikkeleiden ja juustojen puute vaivaa mua eniten ja itse syön raejuustoa aika paljon, tytöt jöisivät jugurttia.

Kauankohan esim. leikkele säilyisi kylmälaukussa kallejen kera?
 
hh..
kuivaeineshyllyssä on hyviäkin, ja helppoja. Esim ne pastapussit. Italianpadat ym. Hernekeittoo.
Se kylmälaukku on hyvä idea. ..Pakasta mehupönikkä, toimii samalla kylmäkallena ja saatte jäääääkylmää mehua. Salaattiaineksiahan voi myös säilyttää huoneenlämmössä. Parvekkeella ja ulkonahan sitä salaattiakin kasvatetaan.. =) Kuten kurkkuu, tomaattia.
Paljon hedelmiä.. Käy ilta-ja aamupalana.
TAi mitäs jos ostatte sinne jääkaapin, ihan vaan vaikka kiitokseks kun saatte käyttää toisen asuntoa...
 
"aapee"
kuivaeineshyllyssä on hyviäkin, ja helppoja. Esim ne pastapussit. Italianpadat ym. Hernekeittoo.
Se kylmälaukku on hyvä idea. ..Pakasta mehupönikkä, toimii samalla kylmäkallena ja saatte jäääääkylmää mehua. Salaattiaineksiahan voi myös säilyttää huoneenlämmössä. Parvekkeella ja ulkonahan sitä salaattiakin kasvatetaan.. =) Kuten kurkkuu, tomaattia.
Paljon hedelmiä.. Käy ilta-ja aamupalana.
TAi mitäs jos ostatte sinne jääkaapin, ihan vaan vaikka kiitokseks kun saatte käyttää toisen asuntoa...
Sukulainen ei enää palaa takaisin asumaan tänne, se on nyt selvää. Kun me on päästy omaan kotiin takaisin, kämppä myydään, luultavasti myös remontoidaan ennen sitä.

Ei olla niin rikkaita että olisi varaa heittää jääkaappi kiitokseksi. Olen tätä sukulaista kyllä auttanut, käynyt hänelle kaupassa, käyttänyt lääkärissä ym. Serkkuni joka on tämän sukulaisen ainut lapsi tietää kyllä sen ja ehdotti heti että menkää sinne, kun kuuli että meidän on pakko asua jossain 2 viikkoa.
 
"aapee"
Onko kukaan kokeillut soijarouhetta? Sain jostain pari pussia sitä, ajattelin kokeilla pastakastikkeeseen...

Patapusseja voin myös ostaa jonkun, mies ei pidä niistä, mutta ehkä lapset söisivät kerran.

Haen myös pirkka thai-kuutiot meille, pirkka koska siinä on se kana-pähkinä-maku josta tytötkin tykkää. Yhdeb kiireillan pelastus...
 
Mooonta vuotta siitä jo on, mutta muistan että useamman kerran oli käytössä..Saatiin ilmaiseksi joten sillä sitä tuli käytettyä, mutta en muista ainakaan mitään "huonoa" siitä.

[QUOTE="aapee";28488311]Onko se todella ihan juotavan makuista? Piti ostaa maitojauhettakin, mutta kaupassa ei sattunut olemaan hylaa. Luulisin että käy kahviin, lättyihin ym. mutta onko raikasta juotavaa?[/QUOTE]
 
"Sirkkeli"
Niitä hedelmäpilttejä tytöille välipalaksi jogurtin tilalta. Tai mitä nyt vauvojen ruokahyllyiltä löytyy(jogurttejakin?). Säilyyvät huoneenlämössä, ja ennen syöntiä voi laittaa pakkaseeen kylmettymään.
 
"aapee"
[QUOTE="Sirkkeli";28488376]Niitä hedelmäpilttejä tytöille välipalaksi jogurtin tilalta. Tai mitä nyt vauvojen ruokahyllyiltä löytyy(jogurttejakin?). Säilyyvät huoneenlämössä, ja ennen syöntiä voi laittaa pakkaseeen kylmettymään.[/QUOTE]

Tytöt ei niitä syö, mutta itselle voisin ostaa :) katsovat pitkään kun olen joskus syönyt. Itselle jäi sellainen tapa aikanaan lukioikäisenä, oli sen jälkeen harrastuksia ja usein noita pilttejä eväänä :)
 
"aapee"
[QUOTE="Sirkkeli";28488381]Itseasiassa jogurttejakin voi pakastaa. Itse sulatin leivontaan juuri, ja kyllä oli ihan hyvää.[/QUOTE]

Ok, tätä voisin kokeilla. Kauan sulaminen kesti?
 
"aapee"
Leikkeleet ja juusto taitaa jäädä haaveeksi, kun luin että max 4 h saisi säilyttää. Lämpimät voi leivät voisi ensi viikonloppuna tehdä iltapalaksi, ja joku tosi pieni paketti leikkelettä siihen ja pieni juusto.
 

Yhteistyössä