Jättäisitkö miehesi tupakoinnin takia?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Tapasin tyypin, joka ihan pokkana väitti että hänen tupakointinsa oli syy eroon.
Mähän nauroin päin naamaa mut tosissaan se taisi olla, ilmeisesti taustalla sitten jotain lapsettomuushoitoja yms. mutta ihan oikeasti, ei kai tupakointi ole syy erota?
 
Jos mä olisin polttanut silloin kun aloin mieheni kanssa seurustelemaan olisin joutunut valitsemaan hänet tai tupakan.
Se käytiin hyvin selkeästi läpi, siis vaikka en polttanut (enkä polta)

Jos nyt tapahtuisi jotain ja ero tulisi en välttämättä edes kiinnostuisi miehestä joka polttelee.
 
flippo
Jos nyt 5 yhteisen vuoden jälkeen alkaisi polttaa niin ainakin harkitsisin. Suhteen alussa jo olen tehnyt selväksi, että en tupakointia katso hyvällä. Ja tähän syynä oma isäni, jonka hidasta kuolemaa joudun seuraamaan vierestä. En todellakaan kestäisi katsoa omaa miestäni samassa tilassa :/
 
"vieras"
Tuskin pelkän tupakoimisen takia. Mut tavallaan ymmärrän jos on aikomus perustaa perhe ja pyrkiä savuttomuuteen, mutta mies ei halua lasten takia "uhrautua" pelastamaan lasten, vaimon ja omaakin terveyttä. Luulisi kuitenkin, että eron taustalla on kyllä sitten muitakin syitä.

Sen kyllä tiedän, etten alottaisi seurustelua miehen kanssa, joka polttaa säännöllisesti. Omani saattaa polttaa tupakan/sikarin tai pari jos on esim. työporukan illanvietossa - musta se on ihan ok.
 
"alma"
Tupakointiin voi liittyä kyllä sekin, että luottamus menee. Se röökaava osapuoli esim. lupaa lopettaa, mutta jatkaakin salaa. Jos tuollainen vielä toistuu monta kertaa, nin ymmärrän hyvin että alkaa nyppimään. Se alkuperäinen syy voi olla melkein mikä vaan, esim. juominen, pornonkatselu tai pokerinpelaaminen, mutta oleellinen asia on lopulta se valehtelu ja luottamuksen pettäminen.
 
"..."
Ei mahdotonta... Itse en tupakoi ja mies polttaa. Pikkuhiljaa minusta on alkanut tuntua, että suutelen "tuhkakuppia". Maku inhottaa ja ällöttää, yöks... Lisäksi jatkuva tupakalla ravaaminen, yskiminen ja räkiminen on kamalaa. Puhumattakaan mahdollisesta keuhkosyövästä ja keuhkoahtaumataudista... Näin on niin typerältä kuin saattaakin kuulostaa:(
 
"vieras"
Varmaan en alkaisi seurustelemaan säännöllisesti tupakoivan kanssa. Siis jos tupakkaa menee paljon. Satunnainen polttelu ei haittaa, vaikka helposti se alkaa säännöllistyä.

Ainakaan kotona polttaminen ei kävisi.
 
En tiä. Sillon kun alettiin seurustella poltettiin kumpikin mutta sittemmin lopetettu. Enkä tiä kestäisinkö haistella tupakanhajuista miestä vaikka muuten ois kuinka ihana, ei sitä itse polttaessa tajunnut kuinka stnan pahalta se haiseekaan. Puhumattakaan siitä kuinka pölöltä se tupakan polttaminen näyttää.
 
rempsu
Silloin kun minä tapasin mieheni ja menin naimisiin, hän ei polttanut. Oli lopettanut pari vuotta aikaisemmin. Aloitti uudelleen jossain vaiheessa salaa ja kun jäi kiinni, oli se pienen kriisin paikka. Se salailu siinä lähinnä, vaikka ei se näin tupakoimattomana hyvällekään haise saati maistu (ne pusut). Poltti sitten ei salaa muutaman vuoden, nyt on taas ollut polttamatta muutaman kuukauden. Toivottavasti tämä olisi se pysyvä lopetus...

Mutta en jättäisi pelkän tupakoinnin takia.
 
"vieras"
Mä en koskaan seurustelisi tupakoivan kanssa joten sen vuoksi ei voisi eroakaan tulla. Mut jos se nainen vaikka oli astmaatikko jolle se tupakanhaju just oli se pahin? Sitten pelkkä tupakointi voisi aiheuttaa eron, muuten en siiihen usko.
 
ei-kiitos
Jos mies alkaisi polttamaan, niin katsoisin sen olevan joko jonkinlainen protesti minua vastaan tai mielenterveyden häiriö. Tupakointi voisi olla syy eroon, jos se olisi osoitus miehen tunteista / välinpitämättömyydestä minua kohtaan. Mies lopetti polttamisen 1980-luvulla minut tavattuaan.
 
"vieras"
En ryhtyisi edes seurustelemaan tupakoitsijan kanssa ja ero olisi hyvin, hyvin lähellä jos mieheni yhtäkkiä alkaisi polttamaan. Olen tosi tiukkis tämän asian suhteen, tiedän sen itsekin. Mielestäni tupakoitsijat ovat tyhmiä, pahaltahaisevia, itsekurittomia ihmisiä.
 
enpä tiiä
En ikimaailmassa seurustelis tupakoitsijan kanssa, kuvottaa tupakointi mua niin paljon. Mut enpä tiedä, jos se nyt yhtäkkiä alkaisi polttaa. En kai mä nyt voisi rakastamaani ihmistä sen vuoksi jättää.
 
"iii"
Mä en edes alkaisi seurustelemaan tupakoitsijan kanssa. Jos joku on niin idiootti että aloittaa vielä aikuisena esim. kolmekymppisenä niin sitten jättäisin jo tyhmyyden takia.
 
nooh
En koskaan alkaisi seurustelemaan tupakoitsijan kanssa! Jos mies nyt lähes 10 yhteisen vuoden ja kahden lapsen jälkeen aloittaisi tupakoinnin, niin en häntä jättäis, mutta kaikkeni tekisin, että lopettais!
 
Tupakoimaton
Jos mä olisin polttanut silloin kun aloin mieheni kanssa seurustelemaan olisin joutunut valitsemaan hänet tai tupakan.
Se käytiin hyvin selkeästi läpi, siis vaikka en polttanut (enkä polta)

Jos nyt tapahtuisi jotain ja ero tulisi en välttämättä edes kiinnostuisi miehestä joka polttelee.
Omassa tapauksessani en pakota puolisoani valitsemaan itseni tai tupakan välillä, vaan hän itse tekee päätöksen tupakoinnistaan ja samalla ehkä pakottaa minut tekemään valinnan.
 
Tupakointi on kyllä mun mielestä niin ällöä, että kyllä se vaikuttaisi paljon. En esim. voisi suudella tupakoivan kanssa. Tupakka altistaa ientulehdukselle ja pahan ientulehduksen aiheuttama haju on mulle myös turnoffi. Keltaiset hampaat on myös ällöttävät, että vois vaikka tullakin ero jos mua kovasti ällöttäis.
 
En ymmärrä aina...
Mä en koskaan seurustelisi tupakoivan kanssa joten sen vuoksi ei voisi eroakaan tulla. Mut jos se nainen vaikka oli astmaatikko jolle se tupakanhaju just oli se pahin? Sitten pelkkä tupakointi voisi aiheuttaa eron, muuten en siiihen usko.
Mitä sitten, jos se astmaatikko on juuri se, joka polttaa? Välinpitämättömyys omasta terveydestä on parisuhteen kannalta huolestuttavaa.
 
vierailija höh
en olisi jatkanut seurustelua jos mies olisi jatkanut tupakointia. Juurikin tuon tupakoiva astmaatikko tyyppisen tilanteen vuoksi. Totesin etten ala miestä pyörätuolissa työntämään jos se on niin idiootti että tuhoaa itse tupakalla terveytensä. Onneksi tajusi itsekin vaikkei lopetus helppoa ollut.
 

Yhteistyössä