jauhelihakastiketta ja pastaa, ihan hyvää perusruokaa, mutta

  • Viestiketjun aloittaja "heippa"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
[QUOTE="Lissu";25633407]Osta kunnon täysjyväpastaa, ei se vehnäjauho+vesi-yhdistelmä miltään voi maistuakaan.[/QUOTE]

Peesi tälle! On myös paljon täyttävämpää ja terveellisempää =) Ja se kastikehan siihen maun antaa, ja ripottele päälle vaikka juustoraastetta (parmesan-juustoa :p)
 
"kokki"
Jos keittää pastan öljyssä, siitä tulee liukaspintainen eikä siihen ota mikään soosi kiinni. Ja ehei, älä ny yritä että "joo joo mutta huuhdonhan minä sen pastan siivilässä sitten keittämisen jälkeen" Öljy ei irtoa vedellä.
Täysjyväpastaa suosittelen minäkin.
 
vai että kokki
kuules kokki eihän sitä pastaa keittämisen jälkeen kuulukaan huuhdella jos sitä käytetään lämpöisenä. Mikään kastike ei "imeydy" pastaan niinkuin kuuluis jos pastan pinta "sulkeutuu".
 
mautonta?
Luomupastasta tulee parasta, mut lisää kunnon nokare luomuvoita siihen:)

MUTTA älä lisää mitään kermoja, missä on karrageenia E407, se ON levää eikä niitä saa odotusaikana käyttää eikä kannata antaa lapsillekaan, sillä se aiheuttaa koe-eläimille tulehduksia ja turvotuksia. MUTTA ikävä juttu onkin siinä, että valmistajat eivät ymmärrä tätä, koska teollisuus haluaa käyttää sitä. Sillä saadaan vedestäkin paksua mönnöä, ilman keittämistä.

Oikeaa luomukermaa siis ei saa muuta kuin luomumaatalosta. Tuskinpa sitä kaikille riittääkään... MUTTA valittakaa oikeaan osoitteeseen:
http://www.valio.fi/ota-yhteytta/
 
Ei-kokki
Tota sitä öljyähän laitetaan keitinveteen sen vuoksi, että muuten tietyt (esim. itsetehdyt, että turha tulla kiljumaan prosessoidusta) pastat kuohuu/vaahtoaa kiehuessaan. Sillä pastahan kuuluu keittää runsaassa vedessä ja kovalla lämmöllä.

Ei siis maun, ei tarttuvuuden, eikä "klönttiintymisen" pelon takia (näinkin kerran kertoi tv-"kokki").
 
Ei-kokki
Mutta siis niin varsinaiseen aiheeseen liittyen: En ymmärrä miksi sen pastan pitäisikään maistua. Itse ainakin maustan kastikkeeni (varioiden ja ihan ilman kuutioita) niin maukkaaksi, ettei pastan mieto maku ole ongelma.

Joskus jos on mieto kermapohjainen kastike (esim. sienet), saatan pyöräyttää huuhdottuun pastaan nokareen voita ja ripauksen suolaa.

Täysjyväpasta sopii toisiin kastikkeisiin jopa paremmin ja sitä tuleekin käytettyä, mutta nuo miedonmakuiset syön kyllä hyvällä durum-pastalla. Ei se pastan hiilari edes ole pahimmasta päästä, ja liikkujalle on kyllä välillä korvaamaton.
 

Yhteistyössä