Jauhopeukalot hoi!!

  • Viestiketjun aloittaja ap
  • Ensimmäinen viesti
ap
Ensi viikonloppuna pojan synttärijuhlat ja nyt iski paniikki..

Mitä tarjottavaa, paitsi täytekakku?
Jotain suolaista, mutta mitä?
Lisäksi hoksasin että yhdellä vieraista on keliakia, montaako sorttia varaan hänelle? Riittääkö joku gluteeniton leivos + yhtä suolaista?

Neuja ottaisin mielelläni vastaan.. =)
 
t
voikkakaakkua (nam) tai jotain kinkku-purjopiirakkaa /tonnikalapiirakkaa tai muu suolainen piirakka. tai vaikka karjalanpiirakat munavoilla.... ja riippuu tietty minkä ikäinen on sun poika ja muut vieraat. tosta keliakia-asiasta en osaa sanoo mitään.
 
mun mielestä riittää yhtä sorttia suolasta mutta ainakin kahta makeaa gluteenittomille.

voileipäkakkuhan on yks ihan perinteinen suolanen tai karjalanpiirakat... minkä ikäselle nää juhlat järjestetään? =)
 
Jos itse teet tajottavat, tee vaikka kakusta gluteiiniton tai sitten teet/ostat hänelle kakun. Sitten teet vaikka jonkun hyydyke/juustokakun jonka pohjalle laitat gluteiinittomia keksejä (tätä voivat toki kaikki syödä). Suolaiseksi teet kelaakikolle muutaman leivän tai ostat karjalanpiirakoita hänelle.

Yleisesti teet makeista kakun, keksejä tarjottavaksi, sen juusto/hyydykekakun ja vaikkapa mokkapaloja. Suolaisena pitsaa, joku suolainen piirakka ja coctailpiirakoita ja vaikkapa coctail tikkuja (eli niitä mihin voi laittaa esim nakkeja, viinirypäleitä, juustoa...)

Ei se hirveän vaikeaa ole, korvaat vehnäjauhot gluteiinittomilla, ja luet pakkaus selostukset ennen kuin ostat, esim joissain nakeissa/lihapullissa on venhäjauhoja.
 
Tee vaikka unelmatorttu gluteenittomalle, siitä saa kivoja leivoksia kun leikkaa viipaleiksi ja laitta kermaa ja koristeita päälle. Varaisin kyllä useamman leivoksen kuin yhden. Kyllähän gluteenittomalla ruokavaliolla olevat voivat syödä sipsejä ja sukaata ja hedelmäkarkkeja jos sellaisia aiot laittaa tarjolle. Lisäksi pakastealtaasta gluteenittomia karjalanpiirakoita tms. Tai makaronisalaattia gluteenittomiin makaroneihin.
 
ap
Sankari täyttää 2-vuotta. Taidan tehdä suolaiseksi noita pasteijoita ja ostaa gluteenittomia karjalanpiirakoita.
Ja tosiaan, kakkupohja gluteenittomana! =)
Ajattelin täytekakun lisäksi pullaa ja noi mokkapalathan olis hyvä noitten makeitten lisäksi myös.

Nyt on muutama "murhe" vähemmän =)

Mä meinasin vaipua epätoivoon kun muistin just että yhdellä vieraista on keliakia. Mut toi kakkupohja-ratkaisu jo helpottaa!

Kiitos!!! Laitankin tän nyt kirjanmerkkeihin ja alan huomenna tekemään ostoslistaa =)

Lisää vinkkejä saa vielä laittaa =)


 

Yhteistyössä