Jelppiä vauvan koliikkiin?

HEI!

Elikäs vauvalla masu kipeä ja pierettää kovasti, koliikki alkamaisillaan. Vauvalla ikää 2 vkoa.

Cuplatonitippoja annettu kohta vajaan viikon verran. Onko vinkkejä jakaa miten helpottaa vatsan väänteitä?

Nonimehusta jotkut saaneet hyödyn? Luontaistuotekaupoista ei tunnu kyseistä mehua saavan ainakaan enää...
 
Viimeksi muokattu:
Heippa!
Meillä auttoi relatipat (5 tippaa aamuisin D-vitan yhteydessä) sekä säännöllinen vauvahieronta kolme kertaa päivässä. Lisäksi kantoliinassa kanniskelu & kapalointi auttoivat. Suosittelen ainakin kokeilemaan, jos näistä apuja löytyisi. Muutoin toivotan paljon jaksamisia ja tsemppiä, huudot helpottavat onneksi ajan myötä vaikka alkuun ei siltä tuntuisikaan.

Sannis & poika 4,5kk
 
Hei!

Ei kannata vielä ajatella, että koliikkia olisi. Voipi olla ihan muutakin, sehän ei käsittääkseni varsinaisesti ole pelkästään vatsavaivaa vaan selittämätöntä itkua (kun vaipat kuivat, maha täynnä ja itkua enemmän kuin normaalisti). Kannattaa ehkä kokeilla dds+ junior-jauhetta, on tehokkaampaa maitohappobakteeria mutta jauhomaisena kylläkin. Meillä auttoi kans samat, mitä Sanniskin ehdottelee eli hierontaa masulle ja jalkojen pumppausta. Lisäksi Manducassa tuli kanniskeltua, tosin aluksi ovat niin pieniä vielä vauvat että liinailu varmaan helpompaa (en tiedä liinailusta enempää kun ei kokemusta).

Meillä oli kans samalla tavalla, että muistaakseni vko 2-5 itkettiin öisin ja päivällä kans melko paljon. Luulin aluksi, että ois koliikkia..mutta sitten lopulta hahmotin, että kyllä kyseessä ovat mahanpurut sekä nälkä. Tuon nälän hahmottaminen vaan oli vaikeaa, koska kuitenkin söi aina itsensä hyvin ja maitoakin tuli hyvin sekä meille tuli mahavaivoja aluksi liian useasta syöttämisestä. Mutta kun vaan kokeilee, että mikäs se nyt ois hyvä tällä kertaa..Lisäksi kannattaa pitää mielessä, että vauvojen itkukäyrä taisi mennä niin että vko 8 on pahin.

Joka tapauksessa kovasti jaksamista, oli se koliikkia tai mahavaivaa! Suosittelen jonkin sortin kantosysteemiä (liina, manduca) ja lisäksi korvatulppia! Myös vauvan voi välillä laittaa vaunuihin ja heijailla kynnyksen/maton reunan ylitse. Itse nauhoittelin myös boksille kaiken maailman ohjelmia, joita katselin sitten yöllä tekstityksen kera. Auttaa kovasti henkisesti, kun voi jotain muka siinä vähän tehdä:)

metsis ja poju 3.5kk

p.s. Tuo Cuplaton saattaakin pahentaa tuota mahakipuilua sekä pulauttelua. Meillä se aluksi taisi pari viikkoa toimia, kunnes huomasin että se itseasiassa pahensi vatsavaivoja (koko ajan piereskeli ja kipuili sekä ruoka ei sulanut kunnolla). Kun tipat jätti pois, niin tilanne helpotti heti.
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä