Joko olette ottaneet toppavaatteet käyttöön?

  • Viestiketjun aloittaja tiiteni harmaana
  • Ensimmäinen viesti
tiiteni harmaana
Just mietin, että mitähän sitä 5-vuotiaalle laittais päiväkotiin päälle kun on 3 astetta pakkasta. Toppahaalari tuntuu aika järeälle. Mahtaisko tareta välikausihaalarissa, jos laittais villatakkia, fleeceä yms. Haalari on reilun kokoinen, joten kerroksia mahtuu kyllä. Lauhtuukohan iltapäiväksi kovasti. Aamusta ehkä tuo toppis menisikin, mutta voipi tulla kyllä iltapäivällä kuuma. Mitäs teillä muilla tänään laitetaan ulos päälle?
 
"vieras"
Mä aattelin laittaa 2v:lle (kotihoidossa,mutta ulos mennään toki) uuden toppahaalarin. Pukeminen ei oo mikään pojan lempijuttu joten aattelin että toppiksella pääsee vähemmällä pukemisella,kun alle riittänee body+pitkät kalsarit. Jalassa vk-kengät,just mietin pitäiskö laittaa villasukat alle..

Varmaan vk-asullakin pärjää jos pistää lämmintä alle,mutta varsinki vähän isommilla lapsilla (=jotka liikkuu ulkona paljon) kannattaa miettiä myös sitä miten monella välikerroksella on vielä mukava liikkua. Jos vk-puvun alla on sekä villaa että fleeceä (alimpana puuvillaa/trikoota tms) niin onko hankala olla?
 
"hmm"
Kun on pakkasta, niin topat on meillä käytössä. Varmasti helpointa kaikille myöskin siellä päiväkodin päässä... eivät varmaan kiitä kauheesti, jos jokaisella on 3 kerrosta vaatetta puettavana ;)
 
gkghmghlm
Vajaa 2veellä oli eilen vk-housut+villahousut ja takki joka hieman topattu+kuomat ja oli hieman kylmissään kun heräsi päikkäreiltä. Mittari näytti kutenkin+7. Joten laitan tänään suosiolla talvihaalarin.
 
"mie"
Eskarilainen meni aamulla iha vk-vaatteissa, ouhuet villasukat pistin mukaan. Ja repussa on fleece, että jos kylmä tuleee.... Tosin tämä tapaus on erittäin lämminverinen, eilekin oli ulkoilun jälkeen ihan hikipäissä vaikka olivat vaan perus sisävaatteet vk-takin ja housujen alla.
 
"vieras"
Aianakaan meillä päin ei säätiedotus luvannut päivällekään juuri lämpimämpää, vaan nollan tuntumassa mennään lämpimimmilläänkin. Toistaiseksi lapsi on kulkenut välikausipuvulla ja villahaalarilla ja lisäksi kypärämyssy pipon ja ohuet lapaset vk- rukkasten alle. Talvikenkiä ollaan käytetty jo jonkin aikaa, jos ei ole ollut kovin märkää. Siinä vaiheessa kun yksi välikerros ei riitä, on syytä vaihtaa toppavaatteisiin.
 
hiippalakki
Meillä on toppapuvut lapsilla. Eilen katsoin pk:n hyllyjä ja kaikilla oli toppa vehkeet, paitsi yhdellä pari vuotiaalla, jolla oli oikein farkut ja sellanen ihme nahkatakki päällä..
Tällä pojalla on AINA farkut jalassa. Vaikka olis sade keli...
VArmaan kivaa leikkiä jossain järeissä farkuissa.
 
Metsänreuna
[QUOTE="mie";25030223]Eskarilainen meni aamulla iha vk-vaatteissa, ouhuet villasukat pistin mukaan. Ja repussa on fleece, että jos kylmä tuleee.... Tosin tämä tapaus on erittäin lämminverinen, eilekin oli ulkoilun jälkeen ihan hikipäissä vaikka olivat vaan perus sisävaatteet vk-takin ja housujen alla.[/QUOTE]

Meillä kanssa tyttö ja päiväkodissa tietysti on puettava hänet kuten muutkin, mutta joka kerta kun saan hänet kotiin pakkasillakin viime talvena, piti kypärämyssy ja paita laittaa pesuun, koska ne olivat märkiä!!!
 
Suzyanne
Laitoin tänään ekaa kertaa 2,5 v. pojalle päiväkotiin toppahaalarin. Se on viimevuotinen, meni vielä päälle, menee varmaan siihen asti ainakin kunnes ilmat vielä viilenevät, koska on aika ohueksi kulahtanut, juuri passeli kun on ihan vähän pakkasta tai pari astetta lämmintä.
 
eeeeeee
Ei, hiki päässä touhuaa pihalla 6v poika .. katsoinkin että kaikilla muilla tais päiväkodissa roikkua toppavaatteet naulakossa ;/ aamulla -3 päivällä lämpösempää
 
äitix1
Meillä 3-vuotiaalle päiväkotiin laitoin ohuiden sisävaatteiden päälle toppahousut ja kevyttoppatakin sekä Eccon talvigoretexit, jotka ovat aika ohuet eivätkä meillä riitä kovemmilla pakkasilla. Tuulenpitävä fleecepipo ja feecevuoriset välikausirukkaset, varalla mukana myös topparukkaset.
 

Yhteistyössä