Jos lapsesi on päiväkodissa kuntoutusmielessä niin

  • Viestiketjun aloittaja kiitos
  • Ensimmäinen viesti
meil on esikoinen nyt intergroidussa ryhmässä toista talvea päiväkodissa. eka vuos maksettiin n. 35? kuukaudes en oo ihan varma summasta. Ja taksi haki joka aamu klo 7:30 kotoa mut mies haki iltapäivällä kun pääs töistä.
Nyt tänä talvena kun mies ollut kotona kun jäi vuos sit työttömäks ja minä oon täl hetkel vanhempainrahal ni meil on nii pienet tulot ettei ole ollenkaan päiväkoti maksua.
 
-
Kehitysvammaisten tukiliiton sivuilta;

9. Alle kouluikäisten lasten kuntoutuksellinen päivähoito

Kehitysvammaisten lasten päivähoidon tulee olla maksutonta, mikäli päivähoito järjestetään kehitysvammaisten erityishuollosta annetun lain mukaisesti erityishuoltona. Erityishuoltoon kuuluvia palveluja ovat muun muassa tarpeellinen ohjaus ja kuntoutus (2 § 3 momentti). Mikäli lapsen päivähoito järjestetään kuntoutuksellisista syistä päiväkodissa, niin hoidon tulee olla maksutonta sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain perusteella (4 § 2 -kohta). Lain mukaan kehitysvammaisten erityishuolto on maksutonta alle 16 -vuotiaalle lapselle.

Mikäli lapsi tarvitsee päivähoitoa ainoastaan kuntoutuksellisista syistä, tarvetta tulee perustella lääkärinlausunnolla, josta ilmenee nimenomaisesti päivähoidon kuntoutuksellinen merkitys.


Kai tuo amksullisuus riippuu myös mitkä on ne kuntiutuksen syyt.
 
ai meil on siks poika tarhas ku sil on puheen kehitys n. 3v tasol puheterapeuttien ja toimintateraupeuttien mielest. ja poika täyttää ens kuus 5v. teraupeutit käy päiväkodissa. nii ja hänellä on kotona 1 pikku sisko ja 2 pikkuveljeä
 

Yhteistyössä