Jos miehenne ovat vielä hereillä, kysykää heiltä tai remonttitaitoiset naiset, vastatkaa itse!

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Kun olisi tarkoitus vaihdattaa olohuoneen tapetit. Pitääkö listat lattaista ja katosta irroittaa ennen vanhan tapetin poistoa ja uuden asennusta?

:ashamed:

( Emme tapetoi itse, vieras tekee, mutta teen kaiken alustuksen itse valmiiksi...)
 
Listat kannattaa irroittaa ennen tapetointia. Lopputulos on paljon siistinpi ja saa ne mahdolliset parin millin heitot piiloon.

Kannattaa ne listat iroittaa sitten mahdollisimman "nätisti" etteivät mene rikki kun ne väkisin yhdestä kohtaa koittaa riuhtoa irti.
 
Viimeksi muokattu:
Siistimmän saa kun irrottaa listat, mutta niinkin tehdään, että tapetti leikataan aina listaa vasten. Kun sen siististi tekee, niin näyttää lähes täydelliseltä.

(olohuoneessa tosin tekisin enemmän viimeisen päälle - eli listat irti)
 
Viimeksi muokattu:
Pitää. Tulee "nättiä" jälkeä jos ne on paikoillaan ja laitetaan uus tapetti. Toisinsanoen, jätä listat, niin sulla on osittain listojen päällä sitä tapettia tai sitten se tapetti päättyy puol senttiä ennen listaa...
 
"vieras"
Siistimmän saa kun irrottaa listat, mutta niinkin tehdään, että tapetti leikataan aina listaa vasten. Kun sen siististi tekee, niin näyttää ihan täydelliseltä.
Juuri näin. Ja kannattaa katsoa, saako ne listat miten helposti irti ja vielä ehjinä ja lommottomina, etteivät mene sitten vaihtoon. Jotkut listat on pidikkeissä kiinni ja lähtevät ihan vetämällä irti, mutta ne voivat olla myös liimattuna seinään tai ruuvattuna tai naulattuna.
 
"vieras"
Pitää. Tulee "nättiä" jälkeä jos ne on paikoillaan ja laitetaan uus tapetti. Toisinsanoen, jätä listat, niin sulla on osittain listojen päällä sitä tapettia tai sitten se tapetti päättyy puol senttiä ennen listaa...
Kyllä asiansa osaava tapetoija osaa leikata sen listaa myöden pois, eikä käytä liika lyhyitä vuotia. Monet kuitukangastapetithan neuvotaan vetämään suoraan rullalta seinälle ja leikkaamaan sitten poikki, kun on paikoillaan.
 
Jep. Asiassa ratkaisu kannattaa tehdä vasta kokonaisarvion jälkeen, kun on selvittänyt tuleeko listojen osalta hankaluuksia. Osin tapetointityö on sujuvampaa kun listat on irti, mutta listoista (irr. & kiinn) saattaa tulla omat ongelmansa. Eli yksiselitteistä vastausta ei tässä voida antaa. Pitää arvioida ja punnita edut ja haitat (lisätyöt puolin ja toisin.)
 
[QUOTE="vieras";24121531]Kyllä asiansa osaava tapetoija osaa leikata sen listaa myöden pois, eikä käytä liika lyhyitä vuotia. Monet kuitukangastapetithan neuvotaan vetämään suoraan rullalta seinälle ja leikkaamaan sitten poikki, kun on paikoillaan.[/QUOTE]

Asiansa osaavalla tapetoijalla on apuvälineensä tuota listan mukaan leikkaamista varten. Lopputolos menee millilleen oikein. Liisteristä kostean tapetin leikkautuminen siististi kuitenkin vaihtelee tapettilaaduittain. Jos on kovin halpalaatuinen ohut tapetti, niin saa olla huolellinen terän kanssa.
 

Yhteistyössä