Jos naapuriisi muuttaisi...

  • Viestiketjun aloittaja Geiger
  • Ensimmäinen viesti
Geiger
Jos oletetaan, että sinulle olisi tulossa uusi naapuri (asuit sitten kerros-,rivi- tai omakotitalossa) ja tietäisit ainoastaan kyseisen perheen etnisen taustan. Minkälaisia ajatuksia heräisi, jos saisit kuulla että naapuriisi olisi muuttamassa:

-romaneita
-somaleita
-venäläisiä
-suomenruotsalaisia
-suomalainen mies, jolla thai-vaimo

Itse pyrin olemaan suvaitsevainen, mutta minun on myönnettävä, että etenkin kahdessa ekassa ryhmässä olisin jokseenkin huolissani. Venäläisistä en oikein osaa sanoa. Suomenruotsalaisiin olisi sellainen suhtautuminen, että häitiötekijöitä olisi todennäköisesti jopa vähemmän kuin "tavallisissa". Suomalainen mies thai-vaimon kanssa olisi ihan ok, joskin siinäkin pieni epäilys että mimmonenhan ukko mahtaa olla.

Kertokaas muut.
 
"lisbet"
Jos romaneita, joutuisin lukitsemaan ulko-ovet päivälläkin ja keräämään kaiken pihalla lojuvan pois, somaleista en tietäisi, mutta ehkä meidän viistoistakesäinen tyttö ei saisi kulkea yömyöhään, muita en noteeraa ihmistä kummemmiksi...
 
"vieras"
Ei mitään ajatuksia. Ongelmat ovat yksilöistä kiinni ja kaikenlaisissa ihmisissä on hyviä ja huonoja tapauksia. Eniten huolestuttaisi white trash naapurit jossa ukko juo kaljaa, polttaa tupakkaa ja korjaa vanhaa autoa pihalla :) mutta tämäkin selviäisi vasta tavattaessa.
 
Muuttaisin pois, tulis sitten ketä hyvänsä noista.. Tosin jostain vuokrakämpästä ne ois helppo häätää pois ku vaa jaksais valittaa kaikesta mitä ne touhuaa..

oonn tainnukki asua melkei jokaisen, paitsi ukon jolla thainainen, naapurina :D
 
Viimeksi muokattu:
No jaa, jos tietäisin ennen muuttoa ketä naapuriin on muuttamassa, niin luultavasti joku tuttuni siis tuntisi muuttajat (ja olisi juorunnut ketä naapuriin muuttaa). uskoisin, että tällöin juorunneen tuttavan käsitys muuttajista vaikuttaisi enemän mielipiteeseen kun muuttajien etninen tausta.
 
"ap"
Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita;26904145:
Näin :) Mulla on ollut jo yli 10 vuotta venäläiset seinänaapurit. Mies on ortopedi ja nainen on musiikinopettaja eikä ole koskaan ollut näistä naapureista mitään ongelmia, päinvastoin.
Ajatus olikin ehkä se, että minkälaisen todennäköisyyden antaisit, että ongelmia on keskimääräistä enemmän? Mielestäni olisi aika luonnollista uskoa, että tuo todennäköisyys olisi korkeampi esim. romanien ja somalien tapauksessa. Se ei tarkoita sitä, etteikö kyseiset ihmiset voisi osottautua varsin mainioiksi naapureiksi, mutta kumminkin.

Kyse ei nyt ollut mistään rasismista alkuunkaan. Rasismiahan olisi se, että lähtökohtaisesti ajattelisi, että "jaahas somaleita = ongelmia". Mutta onko rasismia se, että ajattelee, "jaahas somaleita = pitääpä olla hiukan varuillaan". Ja onhan se muutenkin ymmärrettävää että olis vähän varuillaan, kun ei edes tunne kaikkia tapoja.
 
luojan kiitos
suomenruottalaiset käy kuten ukko jolla postimyyntimorsian mutta ei noi muuta. Onneksi harvemmin kenelläkään somalilla tai mustilaisella on paljon varaa ostaa omaa osaketta :D
 
Fiulist
Toki näissä kuvioissa vaikuttaa enempi se, että asuuko omakotitaloalueella, kerrostalo-osakkeessa vai vuokrakasarmissa. Tosin luulen, että romaneja ja somaleita ei kauheesti omistusasunnoissa asu.

-romaneita, 80 prossaa että olis enempi tai vähempi ongelmia
-somaleita, 75 prossaa että olis enempi tai vähempi ongelmia
-venäläisiä, 30 prossaa
-suomenruotsalaisia, 5 prossaa
-suomalainen mies, jolla thai-vaimo, 15 prossaa

Keskiverto suomalaisella prossa olis 10. Noissa pahimmissa ryhmissä uskoisin, että ongelmat olisivat: möly, haju, lapset. Kenties epäilisin, että romani vois jotain kellarista napata mukaansa.
 
Keittiönoita
[QUOTE="ap";26904175]Ajatus olikin ehkä se, että minkälaisen todennäköisyyden antaisit, että ongelmia on keskimääräistä enemmän? Mielestäni olisi aika luonnollista uskoa, että tuo todennäköisyys olisi korkeampi esim. romanien ja somalien tapauksessa. Se ei tarkoita sitä, etteikö kyseiset ihmiset voisi osottautua varsin mainioiksi naapureiksi, mutta kumminkin.

Kyse ei nyt ollut mistään rasismista alkuunkaan. Rasismiahan olisi se, että lähtökohtaisesti ajattelisi, että "jaahas somaleita = ongelmia". Mutta onko rasismia se, että ajattelee, "jaahas somaleita = pitääpä olla hiukan varuillaan". Ja onhan se muutenkin ymmärrettävää että olis vähän varuillaan, kun ei edes tunne kaikkia tapoja.[/QUOTE]
Tällä alueella on enemmän ongelmia ihan valtaväestöstä kuin somaleista, romaneista, venäläisistä, suomenruotsalaisista tai thaimaalaisista yhteensä. Onneksi ongelmia on kuitenkin aika vähän. Se, että joku valtaväestöön kuulumaton muuttaisi seinän taakse, ei muuta tilannetta miksikään. Kyse on kuitenkin aina yksilöistä ja jollain tavalla ihmisellä täytyy olla elämä hallinnassa, että pystyy tästä taloyhtiöstä asunnon ostamaan. Ja jos joku täysin hunsvotti voittaisikin lotossa, niin nämä ovat liian vaatimattomia asuntoja lottovoittajille.
 
Suomi-Thai löytyy, ei mitään mussuttamista, venäläisiä on, osa aivan ok, osa ei, suomenruottalaisuudesta en edes tiedä kun tunnetaan asukkaita niin vähän. Kaikenkaikkiaan sama ketä asuu kunhan ovat ihmisiksi. Ei mekkaloida jne.
 
"vieras"
[QUOTE="ap";26904175]
Kyse ei nyt ollut mistään rasismista alkuunkaan. Rasismiahan olisi se, että lähtökohtaisesti ajattelisi, että "jaahas somaleita = ongelmia". Mutta onko rasismia se, että ajattelee, "jaahas somaleita = pitääpä olla hiukan varuillaan". Ja onhan se muutenkin ymmärrettävää että olis vähän varuillaan, kun ei edes tunne kaikkia tapoja.[/QUOTE]

Entä jos naapuri muuttaisikin suomalaisia. Ajatteletko että "hmm, pitääpä olla varuillaan"? Kaikenlaisia rikollisia kun löytyy suomalaisistakin.
 
"ap"
[QUOTE="vieras";26904297]Entä jos naapuri muuttaisikin suomalaisia. Ajatteletko että "hmm, pitääpä olla varuillaan"? Kaikenlaisia rikollisia kun löytyy suomalaisistakin.[/QUOTE]

Totta, mutta todennäköisyys olisi pienempi. Ainakin verrattuna romaneihin ja varmaan somaleihinkin.
 
7thHeaven
Ihansamaihansamaihansama.

Oli kuka tai mikä hyvänsä, jos aiheutuu järjestyssääntöjen räikeää rikkomista, puutun asiaan.

T: naapurustonazi

Varautuisin pahimpaan, jos naapuriin muuttaisi mun ikäisiä.
 

Yhteistyössä