Jos rakennuttaa taloa tietylle alueelle ja talo on valmis kaksi kuukautta koulun aloituksen jälkeen

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
saako lapselle sen alueen koulun vai sen, missä on vuokralla rakennusajan? Pitääkö lapsen vaihtaa koulua ensimmäisen kahden kuukauden jälkeen? Onko olemassa tähän mitään poikkeusta?
 
vierailija
Kaverin perheellä ainakin lapsi aloitti uuden kodin lähellä olevassa koulussa. Itse täytyi tietenkin kuskata kauempaa kun asuivat vanhassa kodissa.

Voi olla tietenkin kiinni paikkakunnasta ja siitä, että onko koulussa tilaa.
 
vierailija
Täällä ainakin saa jatkaa vanhassa koulussa, tosin koulumatkat joutuu itse kustantamaan. Entisen naapurin isompi lapsi kävi alakoulun viimeisen luokan vanhassa koulussa, nuoremman pistivät sitten uuden kodin lähikouluun.

Samaten täällä voi mennä muuhunkin kouluun kuin siihen omaansa, jos siellä on tilaa. Ota yhteyttä sen koulun rehtoriin, mihin haluat lapsesi pääsevän, niin selviää asia parhaiten. Tosin nuo rehtorit väliin valittelevat, että tulee uusia lapsia syksyisin mitään ilmoittelematta, väliin montakin. Joutuvat pulpeteista ja kirjatilauksista lähtien sitten sumplimaan suunnitelmia uusiksi. Joskus voi joku joutua siirtymään johonkin toiseen lähialueen kouluun, jos luokka on ylitäysi. Meidän yhden lapsen luokalta kyseltiin vapaaehtoisia siirtymään toiseen lähellä olevaan yksikköön yksi vuosi, ettei tarvinnut tehdä pakkosiirtoja. Täällä on paljon useita kouluja yhdistelty saman hallinnon alle eli koulussa on noita eri paikoissa olevia yksiköitä.
 
vierailija
No se onkin hiton hyvä ruveta vasta kesäloman kynnyksellä ihmettelmään, mihin kouluun lapsi menee seuraavana vuonna. :D Kun hautkin on olleet jo alkuvuonna. Voi luoja, miten uusavuttomia vanhempien pitää olla nykypäivänä! Ja kai sen sanoo järkikin (tai tässä tapauksessa kait sitä ei ole kysymyksestä päätellen), ettei lapsen ole kahdeksi kuukautta mitään järkeä jäädä enää vanhaan kouluun, jos vaan mahdollista aloittaa jo uudessa. Kahdessa kuukaudessa mennään jo niin paljon eteenpäin myös kaverisuhteissa, että voi olla sen jälkeen hankala päästä niissäkään alkuun.
 
vierailija
Etkö hyvänen aika ole ollut lapsen tulevaan kouluun yhteydessä. Nyt kipinkapin soittamaan sinne ja selvittämään asia.
Toivottavasti se rakennutettava talo on valmis vasta ensi vuonna, että on hyvää aikaa kysellä.

Jos kyse on jo ensi syksystä, niin pistä vaikka samantien kyselyä rehtorille sähköpostitse ja soittelet vaikka huomenna. Aika viime tipassa olet siinä tapauksessa liikkeellä.
 
vierailija
Rauhoittukaahan vähän, kyselen tulevaa varten, yli vuosi aikaa siis. :D

Ihmeellisen aggressiivinen sävy täällä, minä enemmän säälisin jos joku noin myöhään olisi liikkeellä, en aggressiivisesti alkaisi haukkumaan. :D
 
Meillä oli sama tilanne. Pääsimme muuttamaan uuteen taloon lokakuun alussa, ja lapsi aloitti ekaluokan elokuussa. Soitin tulevaan kouluun rehtorille suoraan, ja lapsi sai aloittaa heti elokuussa siellä koulussa mihin olimme pysyvästi muuttamassa. Toki itse piti kuljettaa koulumatkat..
 
Ja meillä asuntokaupat tehtiin vasta heinäkuussa kun elokuussa alkoi jo koulu uudessa paikassa. Joten todella viimetippaan meni, ja kaikki järjestyi. Eipä sitä kaikkea aina tiedä etukäteen. Kotia olimme etsineet jo pari vuotta, kun yhtäkkiä sopiva tuli vastaan.
 

Yhteistyössä