Jos teillä on 3 tytärtä, niin jääkö yksi juttujen ulkopuolelle?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Kysymys siis niille, joilla on 3 tyttöä (ei muita lapsia!). Millainen ikäero? Jos lapset jo isoja, niin voit myös kertoa millaista oli pikkulapsiaika? kouluaika?

Itsestäni tuntuu, että kolmen tyttären perheessä yksi jää aina ulkopuoliseksi, koska tytöt eivät osaa leikkiä kolmistaan.
 
"Kuula"
Meillä oli kuusi tyttöä. Leikimme hyvin vaihtelevilla kokoonpanoilla.

Ikäerot lienee eniten määrittelevät ja ohjaavat leikkejä - että kenen kanssa kulloinkin leikitään ja mitä leikkejä.
 
päivän vitsi
[QUOTE="vieras";25103047]
Itsestäni tuntuu, että kolmen tyttären perheessä yksi jää aina ulkopuoliseksi, koska tytöt eivät osaa leikkiä kolmistaan.[/QUOTE]

LOL mitä hittoa?
 
Meillä on 3 tyttöä, eikä muita lapsia.

Kukaan ei jää ulkopuolelle, vaan nimenomaan haluavat leikkiä yhdessä. Poikkeuksena pikku-legoleikit, joita pienin ei voi leikkiä...niihin häntä ei oteta turvallisuussyistä mukaan.

Iät 9v, 2,5v, 1,5v.
 
Iät 4v, 7v ja 10v tytöt meillä. Isommat ovat ku paita ja peppu, pienin välillä jää ulos leikeistä. Mutta osaavat kyllä kolmestaankin leikkiä, ja heillä on tosi kivaa :)
Jos riitaa tulee, se tulee sitten vanhimman ja nuorimman välillä -he ovat luonteiltaan aika samanlaisia ja ovat siten enemmän törmäyskurssilla kuin mitä keskimmäisen kanssa.
 
"alkup."
Kiitos vastauksista! Halusin vain kuulla erilaisia kokemuksia ja päästä ennakkoluuloistani. Tällä hetkellä kaksi tytärtä ja mietin, että jos vielä kolmas tulisi, niin "sekottaisiko liikaa pakkaa".

Oman äitini lapsuudenperheessä oli kolme tytärtä. Äitini ja häntä vuotta nuorempi sisko olivat kuin paita ja peppu ja muutaman vuoden nuorempi sisko taas jäi ulkopuolelle ja häntä kohtaan tunnettiin kateutta (syystäkin, hän oli käsittääkseni oikeastikin lellikki).
 
Tahtoohan se kuopus väkisinkin jäädä perheen vauvaksi, kun niitä pienempiä ei enää ole! :) Mutta halu on kyllä kuopuksellakin olla iso tyttö kun siskotkin ovat!
Kyllähän isompia väliin ketuttaa kun tuntevat että pienin saa heidän mielestään eri kohtelua ja on muutenkin "niin vauva"... :D
Mutta en mä tiiä kannattaako jättää sitä kolmatta tekemättä että pelkää hänen jäävän ulkopuolelle! On nuo niin ihana kolmikko kuitenkin ja varmasti isona on ihanaa kun on siskoja joiden kanssa pitää yhteyttä ja ovat tukena ja turvana toisilleen! <3
 
Meil on 3 tyttöö, 6v, 9v ja 11v.

Aiemmin ovat hyvin leikkineet kaikki kolme yhdessä. Nyt sit viimesen vuoden aikana on ollu vähän vähempää tuo porukalla leikkiminen.
Keskimmäinen leikkii pienen kanssa pienen leikkejä oikein mieluusti kahteelleen, esikko ei oo enää kiinostunut niin paljoo pienen jutuista.
Ja sit toisinaan keskimmäinen leikkii sit kahteelleen esikon kanssa ja siihen ei sit pientä huolita. Tietty pien suuttuu ja yrittää sotkea toisten jutut.
Esikko ja kuopus ei siis juurikaan keskenään oo enää leikkiny. Pelaavat kyllä kahestaan joskus, ja kun kaikki kolme on yhessä niin porukkapeli onnistuu kans.
Keskimmäinen on siis melkein se mikä yhistää kaikkia :)

Toisinaan kun pien lähtee viikonlopuksi (pe-su) isän mukaan, isot "huokaisee helpotuksesta". Tekevät keskenään mitä haluavat, ilman että kukaan häiritsee, mut kyl sen sit viimestään lauantai-iltana huomaa isoista kuin kovasti pientä ikävöivät ja sunnuntaina sit kaikki kolme leikkivät pienen leikkejä sulassa sovussa!
 

Yhteistyössä