Joulukuun pikkutontut

Fantaihana jaksuja:hug: Ja vatsatautisille pikaista paranemista.

MarsuJaSiskit meillä on pojalla body ja puolipotkarit tai body ja potkarit.Jos varpaat ja sormet tuntuu kylmiltä laitan paksut sukat ja tumput lisäksi.

Pukluja ei juuri tule vaikka onkin pullomaidolla

vesilelu hienoa jos teillä on alkanut yöt sujumaan:)
Kyllä meilläkin tankataan selvästi illalla vaikka onkin pullolla.Tuntuu että vähän väliä on vailla pikku huikkaa maitoa ennen kuin lopulta ottaa sitten isomman satsin ja alkaa nukkumaan.Illat on kieltämättä kaikista itkuisimpia,mutta lopulta kun vauva alkaa selvästi olla väsynyt ja on tarpeeksi tankannut maitoa niin kun pojan laittaa koppaansa ja kietoo tiiviisti peittoonsa niin joskun nukahtaa ihan ilman apua mutta välillä kapiaa hieman tapauttelua tai hyssytystä.Lämmitetty maitohan säilyy tunnin pullossa joten onneksi ei ihan koko ajan tarvii lämmittää,mut onhan se jännä ettei kerralla syö isompaa satsia vaan pitää nautiskella.
Nyt oon jo hieman alkanut hoksaamaan (ainakin luulen niin:D ) että mitä vauva on vailla.Jokaisen kanssa se on opeteltava, mulla esikoinen ja kolmonen oli tosi helppoja tulkita mutta tää nelonen on kyllä kaikista haastavin ja itkuisin ollut alusta asti,mutta kyllä tää tästä:)Ihana on kun nyt vauvalla on alkanut olla erinlaisia ääniä ja kiljuu välillä:)
Meillä on hikka melkein päivittäinen vieras.

PrinsessaV viimeistään neljä kuukautta aikaisemmin pitää hakea päivähoitopaikkaa mikäli töihin paluu päivä on tiedossa.

Kauris meillä poika kylpee kaksi kertaa viikossa ja kaulaa ja kasvoja en kyllä yleensä pese ellei sitten ole jotain erityistä syytä.Pyllyn pesen aina yön ja kakan jäjiltä sekä illalla jos koko päivänä ei ole kakannut.

Huomenna on se suuri päivä jolloin poika kastetaan ja kaikki valmistelut on tosi hyvällä malilla,mies siivosi tänään ja huomenna käyn hakemassa kukat ja piirakat, sitten kaikki onkin valmista.PAITSI nimi puuttuu vieläkin.Oli meillä toissa iltana aiheesta puhetta mutta se jäi siihen kun katseltiin nimiä lopulta netistäkin ja jäätiin kauhistelemaan että minkälainen ihminen voi antaa lapselleen nimen Homo ja miten ihmeessä se on saanut nimilautakunnan hyväksynnän??
Viime yönä pojalle tuli taas nuha,uskomatonta että poika ei ole edes kahta kuukautta ja tää on jo toinen nuha,no nyt jännitän että selvitäänkö tällä kertaa ilman sairaalareissua.Viime yö oli kyllä hieman levoton kun ähki nokkansa kanssa ja mulle nousi heti muistot mieleen edellisestä kerrasta,no mut nyt osaan paremmin tarkkailla pojan hegitystä.
Mukavaa viikonloppua kaikille!

Metsätähti ja poika vailla nimeä 7vk
 
Hiphei, jos kertoisi välillä kuulumisia. Vauva nukkui nyt viime yönä 9 tuntia putkeen ja sen jälkeen vielä 3 tuntia tankattuaan vähän maitoa :) Päikkärit tosin jää meillä ihan 2-3 tuntiin päivässä, koska nukkuu parhaiten vaunulenkillä ja jäätyään sen jälkeen terassille, ja tuossa pakkasessa en nyt ole pitkään aikaan päässyt vaunuilemaan.

Syö hyvin ja kasvaa hyvin, neuvolassa ollaan tyytyväisiä. Oma maito ei riitä mitenkään, kun syö helposti kerralla 150 milliä ja pumpun mukaan omista tisseistä täytenä saa n. 70 milliä yhteensä.

Vatsavaivat vähentynyt kun aloitettiin maitohappobakteerit lisäksi, en tiedä oliko sattumaa vai kuluiko vain aika :)

Ensviikolla pojulla onkin jo nimi, aivan ihanaa että saa kutsua jo luvalla omalla nimellään :)

Palautuminen synnytyksestä on vaihessa, tikit eivät vieläkään sulaneet ja jälkivuotoa vieläkin (synnytyksestä reilu 5viikkoa), raskauskilot + ekstraa 5 kiloa on kadonnut tästä ruhosta :) Mitään yhdyntöjä ei ole todellakaan mieli vielä kokeilla, sen verta pahat repeytymät minulla. (Jopa kätilö soitti perään ja myönsi että minut olisi pitänyt tikata nukutettuna leikkaussalissa ja että synnytykseni jäi häntä piinaamaan)

Hyyppis+Poju n.5vko
 
Hyyppäjäisen kertoma 9 tunnin unijakso vauvalla kuulostaa kyllä mahtavalta! Meillä oli yks päivä 5 tunnin unipätkä yöllä ja olin tosi ilonen siitä :)

Ens lauantaina ois täällä ristiäisiä ja olenkin eilen ja tänään hieman tehnyt leipomuksia pakkaseen, niin ei tule hirveä stressi niistä viime metreillä. Pitää vielä tehdä yks tuhat asiaa ennen kuin tänne ketään voi kutsua. Tämähän on vielä kesken tämä koko talo! Jos vaikka verhotangot ja verhot sais näihin ikkunoihin hommattua ennen sitä ja vaatteetkin kaipais vaatehyllyjä vaatehuoneeseen... Hr, ei passaa edes ajatella, kun tulee ahistus!

Täällä on palauduttu synnytyksestä aika hyvin. Ei tietäis synnyttäneensä jos ei ois näitä extrakiloja, jotka jäin völlään mukaan. Tikit on sulaneet viimein ja harrastettiin eilen eka kertaa ässää! Oli ihan ku ois eka kerta ollu eläissään, ku kikateltiin miehen kanssa, että onnistuukohan ja otetaan varovasti! Heh, onnistuihan tuo. Kyllähän tässä olikin ainakin se kuuden viikon paussi ellei pitempikin!
 
Kairi ja Kahlan: mitä korviketta käytitte ennen jauheeseen siirtymistä ja minkä merkkistä jauhetta käytätte? meillä on maha kipeänä iltaisin ja aattelin kokeilla jotain muuta, nykyään me syödään Nannua. ja miten te hoidatte jauheen valmistuksen. lueskelin eri keskustelupalstoilta aiheesta ja siellä oli monenlaista versiota, hanavesi/keitetty vesi, päivän annokset valmiiksi/kerta-annokset. olen ihan hämillään :(
 
Viimeksi muokattu:
Vesilelu meillä kokeiltiin ensin tuo Nan ja sitten Baby Semp :) Jauheeseen siirryttyä tuntuu poissun vatsavaivat ainakin hiukan rauhoittuneen, ei huuda todellakaan enää niin kovin kipujaan ja paukut ovat alkaneet prutista hienosti näin viikon käytön jälkeen :) Mä teen ton jauheen kanssa niin, että...Keitän kattilassa (ei ole vedenkeitintä meillä...) vettä n.1 1/5 L ja laitan kannuun. Annan jäähtyä hetken ja laitan kannun jääkaappiin. Sieltä otan aina sitten pulloon sopivan määrän vettä ja lämmitän mikrossa. Sen jälkeen heitän jauhot sekaan ja ravistan (kannattaa ravistaa melkosen hyvin, vaikka toi Nutrilon Omneo aika hyvin sekoittuukin) :)
Ja keitän aina silleen n.päivän satsin :)

Onko teiän lapsilla sellaisia ns."uni-päiviä"? Eilen ukkelo nukkus pitkin päivää ja heräs vaan hetkeks kikkailemaan hereille..
Tänään onkin sit tillotellu hereillä reilu pari tuntia unien välillä :)

Terkuin:Kahlan
 
kiitos kahlan vastauksesta :) lähetin ukkelon hakemaan jauhetta kaupasta ja alamma kokeilemaan sillä ku tuosta valmis nanninsta alkaa heti massua vääntään. nukkumaan pojanki saa vain hieromalla massua.


sellainen kysymys olis taas ei-imettäville.. onko teillä alkanu jo menkat? meillä poitsu täytti perjantaina 7 vk ja mulla just loppu ekat menkat. ja ne oli ihan selvät menkat koska jälkivuoto loppui mulla aika nopeasti. muuten paraneminen on ollur hidasta. ehkä nyt vasta viikon on ollut paikat ok. yksi arvista oli tosi pitkään kipeänä. ja tietty mulla on edelleen häntäluu kipeänä ku se murtui synnytyksessä :( ei kärsi vieläkään istua kovalla penkillä pitkää aikaa.

siitä kivasta ässästä on ollut keskustelua ja me ollaan jo 3 kertaa kokeiltu. eka ja toka ei tuntunut vielä kauheen hyvältä mut tänään jo oli sellaista normimeininkiä :)

mut ukkelo saapui kaupasta, lähden miettimään tuota jauhejuttua :)

-vesilelu-
 
Heipsan taas!

Tuli laitettua itsekin nyt Poppeliinille pyyntöä, että pääsis FB-ryhmään mukaan, kun te kaikki olette sitä niin vuolaasti kehuneet. Siellä kuitenkin tulee roikuttua pitkin päivää (esim. monesti kun tyttö on tissillä :) )

Nimiäiset olis meilläkin ensi la. Kutsut on jo postitettu, tarjoilut tilattu ja tytön vaatetus mietitty. Ajattelin vielä askarrella kummeille kummitodistukset. Sitten tietysti loppuviikosta pitää kämppä siivota ja käydä kukkakaupassa ostamassa kukat. Nimikin on vihdoin päätetty :heart:

Vatsavaivoja on täälläkin välillä enemmän, välillä vähemmän. Toistaiseksi ilman Cuplatonia tms ollaan pärjätty. Öisin kuitenkin tyttö on nukkunut hyvin *puunkoputus*, vatsavaivat vaivaavat usein iltaisin. Eka syöttöväli yöllä on yleensä n. 5-6 h ja toinen sitten vähän lyhyempi. En ole vielä antanut tytön nukkua niin pitkään kuin lystää vaan tuossa kuuden tunnin jälkeen viimeistään olen sitten nostanut syömään.

Vaipat vaihdan yleensä yölläkin, jos siellä tuntuu jotain (ja lähes aina tuntuukin). Tyttö nimittäin kakkaa öisinkin, vain muutamana yönä ollut pelkkää pissaa. Ja ei sitä välttämättä päältäpäin osaa sanoa onko vaipassa pissaa vai kakkaa... Tai tällainen aloittelija ei ainakaan vielä kovin hyvin :LOL: Vaihdan ennen syöttöä, sitten syötön aikana yleensä tulee väsy vaikka olisikin vähän herännyt. Kyllä tämä melkoinen sinappikone on. Tulee vaippa täyteen tosi monta kertaa päivässä!

Pesut Meillä kylvetetään kans kerran viikossa. Sitten joka aamu heräämisen jälkeen tehdään aamupesut, eli putsataan naama, silmät, korvantaukset, kaulataipeet, kainalot ja napa. Eli kättärin oppien mukaan ;)

Nukutusvinkit ovat tervetulleita meille myös! Päivisin tyttöä on hankalampi saada nukkumaan. Tai kun hänet saa nukahtamaan, unet voivat olla vain puolikin tuntia. Ulkona ei ole vielä nukutettu (muuta kuin vaunuillessa hän on nukahtanut). Meille on osoittautunut hyväksi kaverini antama nukutusvinkki, jumppapallon päällä sylissä pomputtaminen!

Tytölle ilmestyi hikinäppyjä koko päähän (etenkin kasvoihin) ja kaulaan, kun tuli vahingossa puettua päälle liikaa :ashamed: Ovat nyt olleet jo viikon, kuinka kauan ne yleensä kestävät?

joululahja2011 & tyttö 5,5 vkoa
 
kylvyssä käydään afrikkalaiseen tyyliin joka ilta. Ainakaan meidän lasten ihot ei ole menny mikskään siitä. Muutamn kerran viikossa rasvaan ihon lähinnä periaatteen vuoks.

napatyrä nyt en muista kenelle oli sellanen tullut. keskimmäisellä oli pieni napatyrä ihan pienenä ja työllä pullahti ulos yks kerta kun vaipanvaihto ärsytti. Pari päivää sitten huomasin että se on hävinnyt ihan yhtäkkiä itsekseen. Yleensä kai ne katoaa ilman toimenpiteitä. Nigeriassa monella lapsella oli ihan lapsen nyrkin kokosia tyriä eikä niille mitään tehty.

unipäiviä nyt niitä on ollu vähenmmän, mut vielä muutama viikko sitten tollasia nukkumispäiviä saatto olla pari kertaa viikossa.

joululahja ootko kokeillu levittää talkkia noille hikinäppylöille, jos ne "kuivuis" sillä.

Nyt näyttää siltä että meidän vatsatautikierre olis ohi. Ihanaa! Huomenna pitää mennä sinne sokerirasitukseen ja pikkasen jännittää miten käy. Toisaalta jos näyttää pahalta niin hyvähän se on tietää niin tulee oikeesti asialle tehtyä jotain.

Fantaihana
 
Meillä jauhekorviketta käytetään melkolailla samoin kuin Kahlan, mutta vaihdan veden 2-3kertaa päivässä.
Meillä oli nimiäiset lauantaina ja menivät ihan hyvin, äipälläkin pysyi hermot kasassa :)
Muillakin taisi olla päiväunien kanssa hankaluuksia, kuten myös meillä - varsinkin kun vaunulenkit jääneet käymättä pakkasten takia, jospa tänään jo pääsisi. Itkuisuutta on iltaisin, saattaa johtua yliväsymyksestä. Eilen kyllä puin pienelle enemmän päälle kun asunto tuntui niin kylmälle niin tuntui olevan hieman rauhallisempi ja nukkuikin parit pienet tirsat. Normisti menty body, housut ja sukat/potkari menetelmällä.
 
Terveisiä nukutusmaratonilta! :)
Miten voikaan olla välillä vaikeaa saada kahdeksanviikkoista unille. Sain illalla jo kasilta yliväsyneen tytön nukahtamaan suht helposti ja pistin saunan päälle. Eiköhän just kun sauna olis ollut parahultainen, kuului makkarista byäää ja siinä menikin sitten yli puolenyön keksiessä erilaista rauhoituskeinoa.
Lopulta vauva rauhoittui mun viereen kun luin Vauva-lehteä ääneen. Siinäkin oli tosin sellainen pieni episodi kun lehden välistä tippui joku esite suoraan vauvan päähän. :D
Ja kai tuo ymmärsi kun sanoin, että alan itkeen jos aikoo herätä vähemmän kuin neljän tunnin päästä, kun eka syöttö oli vasta lähempänä viittä. Toinen puol kasilta, mie nousin ylös ja tyttö vetelee tuolla makkarissa hirsiä edelleen.
 
Heipsan kaikille!
Voi mite kuulostaa et teijän vaavit ne nukkuu,ja pitempiä jaksoja, tääl siis alkaa olla iha mahotonta :| tämmöstä tänne alkaen perjantai illasta: pe-la 21:00 imuja,unet 21:50-23:45,imuja,unet 00:35-01:55,imuja, heräs imuttelee 03:25,unet 03:40-05:00,imuja,unet 06:00-07:05,imuja,unet 07:45-08:20,imuja,vaipan ja vaatteitten vaihto,hereillä oloa,unet 09:40-10:20,imuja,vaipan ja vaatteitten vaihto,hymyjä,imuja 10:50-11:10 11:15 11:30-11:55,vaunuissa köllimistä,sylittelyä,imuja 12:40,vaipan vaihto,imuja 12:50,unet 13:00-13:13,imuja 13:15-13:20,unet 13:20,imuja 13:25,bodyn vaihto,hymyjä,höpinöitä,imuja 13:45-14:05,vaunuissa köllöttelyy,unet 14:15-14:50,imuja 14:50,15:25 vaipan vaihto, imuja,5min unet, heräs 16:40,lattialla oloa selällää,masullaa,hymyjä,imuja 17:00,unet 17:15-17:30,imuja,unet 17:45-17:55,imuja, 18:20 vaipan vaihto,lattialla köllöttelyy,höpöttelyä,hymyjä, imuja 18:35,unet 18:55-19:02,imuja 19:10,unet 19:18-19:21, imuja 19:40,unet 220:15-20:21,20:40 vaipan ja yökkärin laitto,imuja 20:45->,unet 22:30-22:33,imuja, unia 22:50-23:10,imuja,,sit meneekii sunnuntaille, unet 23:20-02:05,imuja,unet 03:35-04:10,imuja,unet 04:40-05:25,imuja,unet ?, imuja 06:50,unet ? heräs 08:00 imuja,08:35 vaipan ja päivä vaatteitten vaihto,imuja,lattialla köllöttelyy,höpinöitä,imuja 09:25,unet 09:45-09:50,imuja,lattialla köllöttelyy,höpinöitä,imuja,unet 10:55-11:10,imuja,unet 11:25-11:38,11:50 vaipan ja vaatteitten vaihto,lattialla köllöttelyy,imuja, unet 12:30-12:33,imuja,unet 6min,imuja,unet 17min,imuja,unet 10min,imuja,unet 35min,imuja,unet 15:20-15:35,imuja, 15:50 köllöttelyä lattialla,hymyjä, ilmakylpyjä,höpinöitä,masullaan oloa,vaipan ja vaatteitten vaihto,imuja 16:30,unet 16:50-17:17,imuja,kylpy,suihku,vaippa ja yökkäri,imuja 18:15,unet 18:40-18:45,imuja,lattialla oloa,imuja,unet 19:50-20:05,imuja, unet 20:55-23:40,imuja, sit onkii jo maanantai eli tää päivä ja viime yö, unet heräs 01:05,vaipan vaihto,imuja,unet 01:30,unet ?? imuja 05:15,unet ??,imuja 7:00,unet 7:35,imuja, heräs 8:20,imuja,unet 8:40-8:45,8:50 vaipan ja päivävaatteitten vaihto,imuja,10:25 vaipan ja vaatteitten vaihto,imuja ja kävi tuos 10:50 nukkuu,,et huh huh,,tämmöstä tänne,ei siis nuku juur yhtää!! ja missä semmoset 3 tunnin unet?? ei oo semmosista tietookaa.. Ja isommat ne hihittää ja mekastaa,huh......taijan ottaa tee kupposen...

~ Marsu ja siskit ~
 
Täällä alkaa tuo nukkumisrytmi jo "rauhoittua" mutta d-vitamiinista tulleet vatsanväänteet sitä joskus kyllä sotkevat (eism.viime yönä, huh huh) -
mutta perussysteemi on...
n.klo.20-21 alkaa iltatankkaus ja nukutus samalla sekä vaipparakki joka parhaimpina iltoina saattaakestää vain noin tunnin. Joskus menee jonnekin klo.24 asti.
n.klo.02.00-03.00 poika herää ja syö noin 15min ja nukahtaa röyhtäytykseen eli menee yhteensä noin 30min että pääset itsekin nukkumaan takaisin
n.klo.05.00-06.00 poika herää ja syö sekä kakkailee ja röyhtäilee noin tunnin verran ja sitten taas unille noin tunniksi
n.klo.7.00 herätään virkeänä aamuun ;)

Ihanaa kun onrytmi hiukan tasoittunut ja syöttövälit pidentyneet! Itsellänikin on jo ihan suht järjellinen olo;)
- pitkään meni niin ettei poika oikeastaan nukkunut kuin joitakin tunteja yöllä, esim.klo.5-7 oli täyttä parkua...ihanaa;) Ja äiti oli iah sekaisin päivän...;)

Jaahas,nyt heräillään eli syöttöön:)

Halauksia mammoille!
Miimau&Viljami-poika (ristiäiset oli lauantaina ja meni hienosti:D!)
 
Kahlan kyllä on.Esim.ristiäispäivänä nukkui koko aamun välissä vain hörppäsi hieman maitoa ja jatkoi samantien uniaan.Kastetoimituksen ajan oli hereillä (pappi oli meillä kaikenkaikkiaan tunnin ja siinä välissä ehti juoda kahvit,kastaa lapsen ja täyttää kummitodistukset) ja loppupäivän unimaistui.Illalla sitten oli neljä tuntia yhtämittaa hereillä ja taas nukkui koko yön hyvin,heräsi kerran vaan syömään.
Eilen malttoi olla yhteensä päivän aikana 7h hereillä ja viime yönä heräsi vain kerran.
Tänään on ollut hereillä yhteensä vain 2,5h ja nyt on toisilla pitkillä päikyillään.

vesilelu ei ole vielä ja ihan jännityksellä odotan että koska alkaa kun täysimetyksellä poika ei ole ollut kuin muutaman päivän syntymänsä jälkeen ja pari niistä oli silloin kun poika oli tosi kipeä eikä syönyt juuri mitään.Ja kokonaan pullolla on ollut jo kolme viikkoa ja sitä ennen muutama viikko oltiin pääsääntöisesti pullolla.

Nukkumisesta meillä poika (keskiviikkona 8vk) nukkuu aikalailla näin:
Herää 7-8 ja nukahtaa tunti siitä
nukkuu 2-3h ja on hereillä 1-2,5h
ja nukkuu taas 2-3h on hereillä 2-4h ja käy yöunille.
Nykyjään herää yöllä yhden kerran syömään.
Tänään poika oli aamupäiväunilla ulkona ja nukkui silloin 2h oltuaan yöunien jälkeen hereillä tunnin.Tunnin oli taas hereillä ja kun näytti väsyneeltä vein sen makkariin äitiyspakkauksen laatikkoon ja kiedoin peittoon harso sopivasti lähellä että tuttu tuoksu tulee nenään.Sinne jäi nukkumaan ja nyt se on nukkunut kaksi tuntia.Meillä ei poika osaa nukahtaa syliin (tai sen on todella vaikea siihen malttaa rauhoittua kun on väsynyt) vaan se nukahtaa parhaiten niin että pukee ulkovaatteet päälle (siinä vaiheessa jo rauhoittuu torkkumaan) ja nakkaa vaunuihin ja vaunut pihalle,yleensä ei tarvii edes hyssyttää tai sitten laittaa vaunuihin tai äitiyspakkauksen laatikkoon,kietoo peittoon, antaa tutin suuhun ja jättää sinne.Se alkaa jo torkkumaan silloin kun kietoo sitä peittoon ja itsekseen nukahtaa.Sitteriinkin sitä on haastavampi saada rauhoittumaan nukkumaan ja siinä uni on levotonta ja jää lyhyeksi.

MarsuJaSiskit mä oon huono tässä asiassa antamaan neuvoja:| Kovin raskaalle kuulostaa tuo teidän rytmi en ihmettele että tuntuu mahdottomalta tuo meno:/ Kovasti jaksuja!Oon lukenut että 3kk vauvalla alkaa olla havaittavissa selkeämpää rytmiä.:hug:

Ihanaa oli tänään ulkoilla kaikkien lasten kanssa:)Omakin mieli virkistyi vaikka en oo masentunut ollutkaan mutta kuitenkin ja nyt täällä paistaa aurinko:)Niin ihanaa:)
Huomenna on jälkitarkastus ja tänään mä onneton meinasin ihan kokonaan unohtaa kakkosen kerhon,hyvä että mies ruokatunnilla käydessään muistutti.
Mutta nyt meen päiväkahvin keittoon ja annan tuolle kolmoselle välipalaa.Mukavaa päivää kaikille!
 
Jauhekorvikkeesta oli ylempänä juttua. Meillä loppui pojan itkut kun vaihdettiin jauhekorvikkeeseen. Käytössä on nutrilon omneo. Eli suosittelen kokeilemaan. Kakkavaippoja tulee nykyisin aika monta päivässä kun ennen tuli vaan joka toinen päivä ja poika vaan kovasti koitti kakkaa vääntää mutta ei tullut mitään. Oli selvästi tuskainen ja sitä itki.
 
Heips, tuli nukutusjutuista mieleen näin keskellä yötä (poju takaisin nukkumassa, nukuttuaan 7tuntia), että olen kokeillut tehdä iltanukutukset aina suht. samalla tavalla. Eli pullo suuhun (tissi tai tutti), silitän päästä ja itseäni jo raivostuttava mobilebiisi soimaan. Jos tuo ei toimi, niin viimeisenä keinona pistän vaunuihin ja nukahdettuaan kärrään ne makkariin. (hätä keinot keksii)

Kovien pakkasien aikaan nukutin myös tuulikaapissa missä on viileää (toki vaunuissa :D)

Noista vauvan rytmeistä, se on niin lapsikohtaista kun olla ja osaa. Poikamme nukkui jo sairaalassa 5-6 tunnin putkia ja ihmettelin kun muiden vauvat roikkui tissillä jatkuvasti. Kävin jopa kysymässä kätilöiltä että miksi vauvani on niin outo :D Mutta tämä ihan varmasti kostautuu, tulee joku aivan hirveä hampaidentulokausi tai äärettömän järkyttävä uhma :D

Joku kysyi unipäivistä.. Täällä nyt nukutaan päivälläkin niin monta tuntia, että olen ollut ihan ihmeissäni. Eilenkin vain 3 tuntia hereillä päikkäreiden jälkeen päivällä ja silloin söi ja takaisin yöunille. (meillä nukutaan normisti tosi vähän päivällä, joka selittää pitkiä yöunia)
 
PrinsessaV ei sitten menty sinne konserttiin, oli liian kylmä. Ajatuksena oli että meitä ois ollut siellä 3 aikuista ja yks ois vaikka voinut kiertää jäähallia vaunujen kanssa tai hengailla vauvan kanssa muualla jos ei ois voinut olla salissa, mutta nyt jäi siis kokonaan väliin.

Joulumamma voisko ne olla hormoninäppyjä? Tulevat juuri tuossa iässä, siksi niitä kuulemma myös ristiäisrokoksi kutsutaan. Meidän "Teellä" niitä oli kamalasti, laitoin jossain vaiheessa Bepanthenia ja sit vaan rasvasin kun iho meni ihan kuivaks kun ne alkoi kuivua.

Marsujasiskit jaksamista, kyllä kuulostaa rikkonaiselta! Meillä oli vähän samanlaista, kunnes keksittiin että jos päivällä saa ekasta heräämisestä takaisin nukkumaan niin sitten nukkuu 2-3 tuntia putkeen. Nyt T nukkuu päikkärit sisälläkin vaunuissa, siinä saa kynnyksen yli kyyditettyä takaisin uneen kun herää.

Nyt äkkiä ulos niin kauan kun on tarpeeks lämmin!

Tuisku ja pikku-T 7 viikkoa
 
hormoninäppylöihin auttaa myös sinkkivoide. Meillä ne katoaa päivän parin aikana kun sitä sivelee ohuen kerroksen varoen silmiä ja suuta. Neuvolasta tämäkin neuvo on saatu esikoisen aikoihin.

Torstaina meillä on taas neuvola. Tällä kertaa molemmat lapset yhtäaikaa..... saas nähä miten käy :) olis kyllä helppoa jos olis pari kättä lisää näiden kahden lisäksi.

tänään olis vuorossa soitto ehkäisyneuvolaan. Pakko antaa periksi kun nämä minipillerit tekee hulluks siis lähinnä vuodon takia. Pari viikkoa oon niitä syönyt ja 1 kuivapäivä ollut välissä! pahemmaksi siis menee enkä jaksa yhtää! :mad: mä toivon oikeesti että se hormonikierukka ei tekis tätä samaa! arvaa onko kivaa laittaa kiinni noinkin paljon rahaa ja sekin menis hukkaan parissa viikossa!!!! huoh

meidän pikkunen alkaa jo pikkasen ääntelehtiä niin että kohta jokellusta saadaan kuulla aina kun on hereillä :heart:

jopas rönsyili.... :)

Newyork ja Elsa 2kk !!!!!
 
Tuisku & New York kiitos vinkeistä! Lääkärikin sanoi niitä hormoninäpyiksi, itse vaan diagnosoin hikinäpyiksi, kun ilmestyivät heti tuon liikaapukemisen jälkeen. Pitääkin kokeilla sinkkivoidetta! Näpyt ovat nyt alkaneet kuivua jo (ovat siis olleet jo reilun viikon), toivottavasti saadaan pikkuisen iho kuntoon pian.

Nyt on tullut aktivoiduttua tuolla FB:n puolellakin. Siellä onkin tosi hyvin juttua! Suosittelen muillekin, ketkä ei vielä ole siellä. Se on kyllä siitä hyvä, että vaikka kirjotellaankin omalla nimellä, niin ketkään ryhmän ulkopuoliset eivät pääse näkemään juttuja.

Itselle tuottaa myöskin ehkäisyasiat päänvaivaa. Hormoniehkäisyä en kyllä haluaisi. Mutta niitähän ne suurin osa on. Pitänee mennä ehkäisyneuvolaan juttelemaan tässä kunhan saa aikaiseksi...
 
Tervehdys!
Täs samalla hyssyttelen vaavia vaunuissa,,jospa uni tulis ja kestäskii hetken. Toissa yönä heräiltiin 8 kertaa imuttelee, viime yöstä en muista mitää ku en jaxanu ees paperii merkata ku herättii,monta kertaa kuiteskii.
Maanantaina käytiin kerhossa :) perhekahvilassa,oli oikee kivaa. Tiistaina oli esikolla toisen kerran 5v neuvola, nyt oli oikee onnistunu reissu :)
Eilen vaavi nukku kahteen otteeseen melkein tunnin unet,wow!! no semmoset 40-45 :)
Tänää vois isosiskit alottaa kortin askartelun ukille :) lauantaina on synttärit ja mennään sinne yökylään :)
Ja klementiinin siemeniä saisivat laittaa multaan :)
Taijan lähtee kahvia hakemaan, päivän jatkot kaikille!!

~ Marsu ja siskit ~
 
Hei,

eipä ole Marsulla helppoa, jaksamisia sinulle ja lapsille.

Täällä myös hormoninäppyjä, neuvolassa neuvoivat vaan antamaan olla ellei mene kovin pahannäköiseksi.

Maanantaina käytiin kaupungilla ja ukkeli oli ihan eri ihminen illan, eilen käytiin vain pieni lenkki kun oli enemmän pakkasta. Tänään ei taas päästä mihinkään. :( Himputin pakkaset...

Huomiseksi varasin pitkän harkinnan jälkeen (kenties liiankin pitkän mikäli auttaa) ajan vyöhyketerapiaan, jos siitä olisi vatsanväänteisiin apua.
Eilen meni korviketta vain 50ml jotka pulautti ulos eli ei järjen mukaan tarvitsisi sitäkään. Ihana olisikin vai imettää. Annan kuitenkin vielä pulloa jos vaikuttaa sille että haluaa, ensi viikolla punnitus joten katsotaan sitten miten jatkossa.
Rintakumivieroitusta en ole tohtinut aloittaa, silloin tällöin kokeilen ottaisiko ilman. Välillä ottaa ja välillä ei.
 
Täälläkin pikkuisella hormonäppyjä jo toistamiseen. Sairaalassa tuli "eka setti" ja nyt kuukauden vanhana, juuri ristiäisten aikaa, toinen setti ja iho alla tosi kuiva. Mutta neuvolasta myöskin neuvoivat vain että antaa olla - vain kevyt pesu aamuisin ja iltaisin. Mutta tekisi mieleni kokeilla tuota sinkkivoidetta! Pakkanenkin niin kuivaa ihoa...

Missä teidän pienet nukkuu? Meillä jostain kumman syystä ei yhtään viihdy äitiyspakkauslaatikossa ja pinnis tuntuu vielä niin isolta niin ollaan laitettu vaunujen koppa pinnikseen ja nukkuu siellä. Onko ihan hullua/huonoa? Nukkuu ainakin tyytyväisenä. Tuskin siinä vaunukopassa mitään vikaa pitäisi olla kun siinähän vauvat nukkuvat vaunu-unillaankin ja vaunuttelumatkoilla. Vai mitä olette mieltä?

Pitääpä itsekin aktivoitua siellä facebookissa:):):)

Miimau&Pikkuinen 5viikkoa :)
 
Höm, höm...Kelle sitä yv:tä piti laittaa, että pääsee sinne naamarikirjan "sisäpiiriin" :D Mä laitoin jollekkin, mutta tais mennä väärälle henkilölle :D

Viime yö mentiin ihanilla luxus-unilla ja herättiin vaan pari kertaa välissä syöpöttelemään :) Jesh! Piristää kummasti kun saa nukuttua paremmin, edes yhden yön :)

Newyork mulla tais parin viikon vuotelun jälkeen loppua vuoto niistä minipillereistä...just kun meinasin luovuttaa ja lyödä hanskat tiskiin...joten saivat armonaikaa...katsotaan miten monta pvää pitää taukoa...

Nyt se on sitten vahvistunut...meidät vihitään ensi sunnuntaina samalla kun pieni rakkaamme kastetaan :heart:
saattaa vanhemmat ja sukulaiset yllättyä :)

kahlan ja kirppunen pian 2kk
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: Miimau
Meillä ei hormonunäppyjä ole tullut vielä kertaakaan, nyt vasta huomasin ettei niitä ole ollut. Pojilla niitä kyllä tuli ja meni. Ihan alussa tytöllä kyl naama meni puhaseks heti imetyksen jälkeen mut se punotus hävis aina hetken päästä.
Mulla on taas ollu vatsa aivan sekaisin eilen ja tänään, ihan vesiripulia. :headwall: Sunnuntaina käytiin veljen luona ja eilen kun kyselin heidän rakenneultrakuulumisia niin molemmat oli oksennustaudissa. Mut ainakin veljen töissä oli vatsatautia ollu liikkellä niin ei me varmaan heitä tartutettu. Tuntuu niin hölmöltä tällanen kierre kun meillä ei "ikinä" olla kipeitä.

Huomanna meinaan suunnata kangaskauppaan ja ostaa kankaat keskimmäisen makuupussia varten. Pitää kokeilla jos se auttais noihin yöheräämisiin, tuntuu että syy jatkuviin heräämisiin vois olla se että peitto ei pysy päällä. Unipussi ei varmaan ole hyvä idea kun poika välillä tulee pois sängystä yöllä mut tollanen makuupussi vois toimia. Eli tällanen: Babyidea - Nukkumisesta - Snuggle Sac unipussit.
Olisin tilannut sellasen ihan alkuperäisen mut kun en tajunnut mistä sen sais tilattua niin päätin tehdä sellasen itse.

Vauva nukkuu päivällä kotona ollessa nukkuu sitterissä ja yöt nukkuu mun kanssa perhepedissä. Pinnasänky on meidän sängyn vieressä mut se on aivan täynnä poikien vaatteita jotka pitäis mennä vanhempien vintille säilöön. Suunnitelma olis et saisin pinniksen tyhjäks ennen kun mies tulee kotiin kahden viikon päästä. Sais tyttö nukkua pinniksessä ainakin alkuyön ja sit voi siirtyä meidän sänkyyn loppuyöks. Nyt ollaan menty periaatteessa yhdellä yösyötöllä, tai toinen kerta on ollu 5-6 aikoihin mut siinä vaiheessa alkaa keskimmäinen jo heräämään joten se on periaatteessa aamun eka ateria kun mä yleensä nousen jo siinä vaiheessa ja vauva sit herää n. klo. 7.

Maanantaina kävin sokerirasituksessa ja eilen soitin neuvolasta tuloksia. Puhtaat paperit sain, aikasemmin on se 2 tunnin arvo ollu koholla joten tosi kiva yllätys oli. Painoa on kuitenkin nyt 10 kilo enenmmän kun keskimmäisen vauva aikana.

Fantaihana ja prinsessa jo 12 vk :O
 

Yhteistyössä