Joulukuun pikkutontut

minipillereistä kun soitin epätoivoisena, sain vastauksen että pitää syödä napit ja katsoa perjantaihin. Jos vuoto ei ole loppunut siihen mennessä nii sitten lääkäriin. Kyl ne sano että torstaina voi käydä äitiyspuolella kysyy voiko ne painaa kohtua (mahdollisen tulehduksen takia). Kyllä ne siellä neuvolassa vanno että nämä on nyt ne KUUKAUTISET!!! :stick: :ashamed: kuka näitä tietää.. !!!!!!!!

meillä iho on pysynyt hyvänä. Käytän itse sitä sinkkivoidetta kun näppylöitä ilmestyy ja ne yleensä kuivuu pois nopeasti. Neuvola antoi silloin esikon aikana senkin ohjeen että voi vaan antaa olla tai käyttää tuota. (Tytöllä ei ole kuin kerran ilmestynyt näpyt naamaan). Muuten meillä käytetään öljyä kaulataipeen hoitoon joka on meidän ainut huoli. Se kerää likaa ja ihosoluja todella paljon päivän aikana. Uskon että isompana iho voi paremmin ku ilma alkaa kiertää.
 
heissan! voi kääk..tääl se meni eilinen päivä lapsia kattoen kipeenä! joku mahatauti iski ku iha karsee olo ja kolme kertaa kävin oksentaa,,luulin et huh meni ohi ni ei ku yöllä puol neljän aikohi piti käyvvä oksentaa..
vielkii on heikko olo...mies on töissä.. isommille annoin aamupalaa ja pikkunen ottaa ilmakylpyjä lattialla..
päivän jatkot!!

~ Marsu ja siskit ~
 
Viimeksi muokattu:
Voi ei, tsemppiä Marsu ja siskit!!!!!!!!!!

Kahlan, mäkin oon Poppeliinille viesteillyt mutta ei ole ehkä ehtinyt mua lisäilemään vielä myöskään :)

Pääseekö teidän vaaveilta varsinkin nukahtaessa sellaista hinkuvaa hengitystä esim.nukahtaessa? Tuntuu olevan yleistä meidän poitsulla. Pelätään vain ett voisiko olla astmaakun isällä on sellaista ollut , etenkin pienenä poikana. Neuvolassa ja lekuri sanoivat että on kuulemma yleistä....

Mukavaa aurinkopäivää!!!
Miimau&pikkuinen
 
Heipä hei kaikille ! :) Minäkin laitoin pyyntöä menemään jos pääsisin facebookin ryhmään myös :)

Meillä ilmavaiva kitinät on helpottaneet huomattavasti kun en ole joka kitinään tissiä tarjonnut vaan nukuttanut tytön ilman tissittelyä sitteriin tai vaunuisiin tai jopa nukahtanut itsekseen sänkyyn. Eli meillä nyt selvempiä ruoka-aikoja rinnalla ja täysimetyksellä mennään.Helpottaa itseäänkin enemmän kun jonkun näköistä rytmiä tulee tähän päivään. :) Tyttö ei syö tuttia, mutta meillä uniriepu käytössä ja auttaa nukahtamiseen :heart:

Onko teillä äidit suuria mieliala-vaihteluita? Mulla yks päivä ihan hirveä ahdistus joka johtui näkemästäni unesta ja tuntui ettei mitenkään ollut hyvä olla. Kuulostaa ehkä hullulta mutta aloin miettimään sitä unta ja sen todellisuutta ihan tosissaan. Pelästytin jopa mieheni olemuksellani, mutta en osannut selittää mistä johtunee :( Seuraavana päivänä kuitenkin minua jo itseänikin nauratti käytökseni ja paljon parempi mieli :) Siis voiko vieläkin hormonit heitellä noin paljon vai olenko "sekoamassa" ? :/
 
Hei!
Onpas mukavaa, että löysin näin kivan ketjun! Meillä siis nyt 6 viikkoinen tyttövauva, joka syntyi viikko ennen laskettua aikaa. Kyseessä esikoinen, joten täällä netissä tulee "roikuttua" ja etsittyä vertaistukea sekä vastauksia niihin miljooniin kysymyksiin, joita tuntuu tulevan eteen lähes päivittäin...

Meillä on mennyt ihan mukavasti, tosin tyttö itkeskelee melko paljon. Mennään osittaisimetyksellä, eli syö päivisin pullosta joko vastiketta tai rintamaitoa, öisin vielä ainakin toistaiseksi saa rintaa. Jouduttiin siirtymään pulloruokintaan refluksin takia, tyttö oksentaa lähes kaiken minkä vaaka-asennossa syö. Pullon kanssa asento on pystympi kuin imettäessä ja näin ollen ruoka pysyy paremmin sisällä... Vielä on oma maidontuotanto riittänyt yöimetyksiin, mutta huomaan sen hiipuvan kun en ehdi kovin tiuhaan päivällä pumppailla. Täällä taisi olla jonkun verran pulloilijoita? Miten te ihan käytännössä hoidatte yösyötöt? Syötättekö vauvan nostamatta syliin vai miten? Virkistyykö vauva syötön aikana, jos nostatte syliin? Koitan jo varautua yöpulloiluun, mutta totta puhuen olen vähän hukassa sen suhteen miten se olisi parasta hoitaa... Nyt on vielä mennyt helposti, kun on voinut vaan nostaa tytön pinniksestä viereen ja antaa rintaa. Syönnin jälkeen nukahtaa ja nostan takaisin sänkyynsä. Jännittää, miten pullon kanssa onnistuu.
 
Liinu jos haluat viel antaa rintamaitoa niin se imetys onnistuu myös pystymässä asennossa esim. kantoliinojen, tyynyjen yms avulla kuhan käyttää mielikuvitusta ja luovuutta apuna. :) pullotekniikoista en osaa sanoa :ashamed: ei kannata ottaa paineita mut kaipa se menee samalla periaatteella syliin,syöttä ja takaisin :)

ps. tervetuloa mukaan!
 
Liinuliinuska, meillä on poika syönyt lähes aina öisin pullosta. Helpoiten menee niin että nostan pinniksestä meidän sänkyyn, lämmitän maidon ja vauva on makuuasennossa ku syö. Iltaisin syö samallatavalla meidän sängyssä, siitä on oppinut että nukkumaanmeno aika on:)) välillä vähän kohotan niskasta poikaa mutta aika harvoin.. tosin teillä jos on refluksia niin en tiedä onko tämä tyyli kovin kannattava. Päivisin syötän aina sylissä ja aika pystyasennossakin, poika tykkää että näkee ympärilleen samalla.
 
Ristiäiset ohi. Koko homma kunnialla läpi, poika sai nimen:heart: Leo Johannes:heart: ja samalla meidän koti siunattiin :) Leo oli koko tilaisuuden ajan todella rauhallinen ja jos vielä sen verran mainitsen et kastevesi oli jordan-virran pyhää vettä suoraan israelista :D Mun mummon veljet käy joka vuosi siellä ja nyt sattu niin hyvin et ne toi sitten samalla sitä vettä..
 
  • Tykkää
Reactions: Kahlan
oho, niinpä onkin :D

Meillä tulee miehen suvusta toi johannes, mies ei halunnu antaa omaa toista nimeään Juhania :)

mut olihan Johannes 2009 2. suosituin kaikista etunimistä (ei siis ensimmäisenä nimenä välttämättä) Juhani oli 1. :D
 
NewYork: erilaisia asentoja ollaan kokeiltu, mutta toimivaa ei ole vielä löytynyt... Mutta täytyykin kokeilla tuota liinailua!
Joulumamma: kiitos vinkeistä! Varmaan meillä toimisi, jos tytön laittaa pötköttämään puoliksi pehmeän tyynyn päälle, niin on vähän kohoasennossa. Ja röyhtäytykset teet myös ihan normaalisti? Vauva ei hermostu/herää siitä?
 
Liinuliinuska me harvemmin röyhtäytetään öisin, riippuu ihan pojasta itsestään. Jos nukahtaa pullosuussa niin kannetaan vaan pystyasennossa sänkyyn,röyhtäisee jos haluaa, mutta jos alkaa yhtään olemaan levoton niin röyhtäytetään :) meillä sen ainakin niin näkee lapsesta tartteeko röyhtäystä vai ei.. mutta tosiaan ei lapsi siitä kuitenkaan herää tai hermostu :)
 
asiasta seinään...Missä vaiheessa ei tartte enää röyhtäyttää...Tota yli viiden kilon jötikkää sentään vielä jaksaa nostaa olalle...Parhaimmaks röyhtäytys-keinoks olen nyt todennut sen, et istun soffalla ja otan pojan tohon massu vasten mun massua..Hän siinä hetken aikaa nojailee ja hengittelee, niin tänäänki tuli kolme mega-röyhyä! :D Vatsavaivat on alkanu hiukan helpottamaan, joten otetaan taas d-vitat takaisin...Jospa nyt vaan yrittäis sitten antaa niitä sinnikkäästi ja toivoa ettei enää tuu niistä kauheita vatsanpuruja!

Hieroskeleeko muuten teiän vauvat kauheesti silmiä ja nenää? Meillä on alkanu myös nyrkki löytämään tiensä suuhun.. :)

Kahlan ja rakkain 2kk 2pvää :heart:
 
Ihan pikaisesti vain pakko kommentoida (tyttö kuulostaa juuri heräilevän..)
Kahlan, juuri eilen sanoin miehelle, että onkohan normaalia, kun lapsi tuntuu koko ajan hierovan silmiään, nenäänsä ja muutenkin kasvojaan.. ihan punaisena koko nassu välillä. Silmätkään eivät juuri nyt rähmi, joten ei siitäkään tuo hierominen voi johtua.. Mutta, jos muillakin, niin lienee ihan ikään kuuluvaa :)

Me syötämme myös pullosta ja öisin nostan nassikan ihan syliin. Yleensä herään itkua edeltävään ähinään, jolloin toimin pikapikaa ja yleensä saan tuttipullon suuhun ilman, että tyttö edes avaa silmiään. Lusikalla ensin Cuplatonit, perään syötän pullosta niin paljon kuin menee, olalle, ja takas sänkyyn. Harvemmin herää tästä lainkaan.

Meillä on muuten nyt alkanut iltaisin hirmuiset itkusessiot, joihin ei tunnu löytyvän mitään syytä. Alkaa noin 20 aikoihin ja päättyy vasta puolilta öin. Tämän aikana syödään, huudetaan pää punaisena, röyhtäytetään, vaihdetaan vaippaa jne jne.. ei kouristele vatsaansa, mutta tuntuu, että saa ilmaa mahaansa huutamisen johdosta.. on ihan hikinen huutamisesta. Onko muilla vastaavaa? Päivisin puolestaan ei itke ollenkaan.. on kokeiltu eri juttuja rauhoittamiseen ja tuntuu, että joka päivä tehoaa eri jutut. Joskus uniliina, eilen taas vaunuissa keinuttelu, toisinaan tietty lastenlaulu ja tiukka syliote.. alkaa olla todella väsyttävää.. koliikista ei kuitenkaan liene kyse, koska huuto on sellaista todella kovaa ja lakkaa kuitenkin aina välillä hetkeksi mm. vaipanvaihdon yhteydessä tai vaatteita riisuessa.
 
Kauris 82 Aaa, teilläkin on ollut sellaista ilmassa :) Meillä on tuo ehtoo-itkuisuus hivenen ehkä rauhoittunut..Ollaan pojalle tehty paljon massuhierontaa, pierujumppaa(jalkojen polkemista, pumppaamista...), hytkytelty, sitterissa keikuteltu ja massu vasten massu tosiaan istuttu sohvalla niin on rauhoittuu ja katselee ympärilleen...Ja pieruja tulee siis jonkinverran, et melkein toi teidänkin vaivat kuulostaisi ilmavaivoilta, vaikkei vauva hirveesti hmmm..no sen tyylisesti kouristeliskaan..
 
Nyt ollaan vyöhyketerapiassa käyty 2 kertaa (tänään on kolmas kerta) ja pierut tulee kyllä helpommin, pörisee oikein kunnolla. Kakkahommissa on useamman päivän väli ja alkaa parin päivän päästä aina änkäämään naama punaisena kun mitään ei tule. Itse olen nyt muutaman päivän ollut maidottomalla ruokavaliolla, katsotaan onko vaikutusta.

Eilen oli neuvola lääkäri, paino oli noussut hieman vähemmän kun olisi toivottavaa - ollaan lauantaista oltu pelkällä rintamaidolla. Syömisessähän meillä menee pitkään 30min- jopa tunti, mutta ei vaikuta nälkäiselle enää, joten ei kuulema vielä tarvitse antaa korviketta. Katsotaan ensi neuvolassa miten paino kehittyy. Annan kyllä korviketta ennen sitäkin jos vähänkään nälkäiseltä vaikuttaa.
Parina yönä meillä on nukuttu 4-6h pätkiä, viime yö oli taas vähän lyhyempiä.

Edelleen harmittaa ketjun hiljeneminen - on tästä porukasta ollut erittäin suuri tuki niin odotus kuin vauva aikanakin.
 
Viimeksi muokattu:
Tervehdys!
Tääl eilen kotiuduttiin mummin ja ukin luota,oltiin siel 4 yötä :) tuli käytyy kaupungissa,hesessä ja pikkuÄssässä :) Ihania kangaslöytöjä tehtiin heijän vaatehuoneesta :) tekasin isommille rimpsumekot :)
Vaavi ei enää nuku pikku pätkissä :) vaan jo pitemmissä,ei toki kolmee tuntii mut ei niitä viien minuutin pätkiäkää. Tänää on neuvola ja suun kautta annettava se..mikä nyt olikaa..tuleekoha siitä mitä sivuvaikutuksia..toivottavasti ei kumetta tee..
On muute kätevä semmonen tuttikotelo missä voi steriloija tutin mikrossa :) meil on semmonen,näppärä.
Nyt meen viskaa pyykit koneesee, päivän jatkot!

~ Marsu ja siskit ~
 
Moikka!

Meillä oli toissapäivänä 6 vko neuvola. Painoa oli nyt 4795g ja pituutta 55,8cm. Hyvin kasvaa ja muutenkin terve tyttö. Niin ja sai tosiaan sen Rota-rokotteen ja oli havaittavissa heti samana päivänä itkuisuutta. Neuvolassa sanoivat ettei pitäis kuumetta nostaa, mutta noita masuvaivoja voi vähän esiintyä.

Ristiäisetkin on nyt pidetty viime lauantaina. Hyvin meni nekin ja ihanaa kun saatiin se alta pois, kun niin paljon muutakin hommaa tässä kahden lapsen ja rakenteilla olevan kodin kanssa.
 

Yhteistyössä