~*~Joulukuun tonttuset 2013 marraskuussa ~*~

tömpsis - joo, meille on painotettu synnärillä että sokerit eivät saa laskea alle neljän ja että sitten pitää syödä useammin jos näyttää että ei saa pysymään yli neljässä. Eikö teille ole sanottu mitään vastaavaa? Hieno homma että käännös onnistui :)

Minnie82 - teillä on kyllä ihan erilainen neuvola kun meillä. Meillä ei todellakaan ole puhuttu mitään välilihan rasvaamisesta tai nännien aktivoinnista. Jännä miten nää vaihtelee paikkakunnittain.

Iikki - taidettiin olla samassa näytöksessä jos jotain tuosta kommentointi ajankohdasta voi päätellä :) Itseäni alkoi naurattamaan kun siellä oli oikein masuasukkien kokoontumisiltamat. Meitin ukko (ja itsekin) tykkäsi kyllä paljon.

Tänään poksuu 37+0 eli täysiaikaisia ollaan. JEEEE!!!!

Maikkis :)
 
Heipparallaa!

Vauvan liikkeistä oltiin puhuttu ja täällä myös melko vilkas yksilö, ei paljon liikelaskentoja tarvitse tehdä:) välillä tuntuu että nahka repeää kun niin muljuu.

Isyyslomasta...meillä mies alottaa vasta kun kotiudumme koska joutuu kuitenkin kolmen muun lapsen kanssa olemaan kotosalla. Pitää alkuun ainakin kaksi viikkoa.

Kävin tosiaan viime torstaina siellä Naistenklinikalla ja vauvan painoarvio oli tasan 3kg ja tuolloin rv 36+0. Kolmessa viikossa kasvanut siis kilon mikä oli omasta mielestäni melkoisesti mutta lääkärin mukaan keskikäyrällä menee yhä ja sainkin uuden ajan ensi viikon torstaille jolloin viikkoja 38. Huomenna käyn vain KTG-käyrässä. Sektioajaksi sain 28.11 eli kahden viikon päästä torstaille jolloin viikkoja 39. On todella outoa että ensimmäisen ja viimeisen kerran saan yhden täysiaikaisen vauvan <3 tänään viikkoja 36+6 mikä sekin pisin raskauteni ikinä, kuopus syntyi 36+3. Ja huomenna tosiaan täysiaikainen vauva mahassa mikä on huikeeta!!! <3 tällä kertaa ei keskolassa juoksemista vaan saan kai vauvan samantien vierihoitoon mitä en oikein pysty ymmärtämään kun aina aiemmin vauva näytetty vilaukselta ja kärrätty keskolaan.

Pari viikkoa siis ja meillä on nyytti sylissä, ihanaa <3

-Naurukohtaus ja Viimeinen 36+6-
 
  • Tykkää
Reactions: Alexa ja tömpsis
Neuvoloissa tosiaan on eroja! Ei meillä ole mistään imetyksistä edes puhuttu. Mutta jospa uudelleensynnyttäjille ei puhutakaan...

Äitipolilla on käyty ja painoarvio on nyt vko 36 2,4kg. En kyllä usko koko painoarvioihin enää! Tuntuu vaihtelevan niin hirveästi. Ei kai se vauva voi niin epätasaisesti kasvaa! Vaikka mistäpä sen tietää tietysti. Päätin kuitenkin, että en enää hermoile vauvan kokoa ollenkaan. Jospa se sieltä jotenkin ulos tulee :). Saan kuitenkin käydä vielä uudestaan ennen laskettua aikaa. Katsotaan mitä sitten sanotaan. Lapsivettä oli edelleen paljon, mutta syytä sille ei löytynyt.

Tuntuu oudolta, että enää 4 viikkoa laskettuun aikaan! Alkaa jo jännittään synnytys. Ja jos sisätutkimus tuntuu epämukavalta niin entä sitten synnytys :D. Paikat oli vielä aivan kiinni. Melkein kateellisena luin teistä, joilla on jo paikat pehmentyneet. Vaikka eipä sillä taida juuri merkitystä olla. Äkkiähän ne sitten aukeavat jos ovat auetakseen.

Muutenkin tuntuu epätodelliselta vielä koko vauva vaikka se tuolla mahassa möyriikin. Johtuneeko siitä, että edellisestä lapsesta on niin pitkä aika. Vauva-aika ei ole tuoreessa muistissa.
 
Minniliini - pikainen kysymys - oletteko seurannassa tuon runsaan lapsiveden takia? Meille todettiin viimeksi että lapsivettä on todella paljon mutta ei siitä mitään toimenpiteita tai seurantajuttuja tullut. Onko teille kerrottu että mihin se vaikuttaa?

Maikkis
 
Moikka!

Eilen oli kauan pelätty viimeinen lääkärikäynti neuvolassa. Stressasin niin etten saanut edellisenä yönä yhtään melkein nukutuksi.. :/ Onneksi pelot osottautu turhiksi, kun lääkäri sanoi että tyttö on raivotarjonnassa. :) Oli kyllä huippu fiilis, ettei jouduttu käännytykseen! Kaikki muukin oli hyvin. Paino laskenut 0,5kg minulla (Painoa tullut siis 6,7kg raskauden aikana):eek: En yhtään tiedä mistä vois johtua.. En oo kuitenkaan liikkunut tai syönyt erilailla. Hemoglobiini oli noussut pohjalukemista eli 108 (4 viikkoa sitten), 124:ään :) Oli lääkäriä avustava hoitaja eri kun meillä normaalisti ja sanoi että voin lopettaa rautakuurin, mutta en todellakaan vielä lopeta.. !! Sit oltais taas alalukemissa..

Ainut pettymys oli ettei saatu painoarviota. :/ Meillä päin kun ei neuvoloissa ole ultria, edes lääkäreiden käytössä. Kysyin mutta lääkäri sanoi suoraan ettei ole tarpeeksi kokenut antamaan käsipelillä mitään arviota. Sanoi kuitenkin ettei ole mikään ihan pieni, muttei isokaan. Ihan hyvä toisaalta, niin ei tuu vääristynyttä kuvaa sitten painosta :) Niitäkin sattuu tosi usein käymään..

saanu ja Linnea 36+2 <3
 
  • Tykkää
Reactions: Alexa
Isyysvapaista: Meillä mies jää isyyslomalle vauvan synnyttyä. Hänellä muitakin lomia tulossa vuoden vaihteessa,joten on useamman viikon lomalla. Meillä esikoisen hoito hankala järjestää synnytyksen ajaksi, joten saattaa olla että joudun yksin synnyttämään. :(
Äitipolilla käyty tällä viikolla ja vauva kasvaa nyt siihen tahtiin, että synnytystä aletaan käynnistella 38 tai 39 viikolla. Pahoin pelkään, että olen joulun sairaalassa ja yritetään käynnistää turhaan, kun tuskin käynnistyy. Paikat ihan epäkypsät vielä ( nyt 33+) ja esikoinenkin syntyi vasta 41. viikolla. Voi kun saisin käynnistyksen jo 38 viikolle. Kuinkahan sitä saisi lääkärit vakuutettua asiasta? Toisaalta tuskin käynnistyy silloinkaan helposti. Vauvan paino nyt oli 2500g eli aika iso poika on tulossa. Muuten asiat kunnossa.
Naurettavalta tuntuu nurista sairaalassa olosta jouluna, mutta kyllä se silti ahdistaa kovasti. Esikoista erityisesti käy sääliksi.

Pieta ja Junnu 33+2
 
Maikkis: Ollaan seurannassa runsaan lapsiveden vuoksi. Seurataan vauvan kasvua, koska runsas vesimäärä saattaa johtua sokeriaineenvaihdunnasta. Sokerirasituksessa ei kuitenkaan ollut mitään. Veden määrä voi johtua myös jostain rakenteellisista poikkeavuuksista. Siksi ultrassa tutkittiin rakenteet tarkkaan. Mitään ei kuitenkaan onneksi löytynyt. Toisaalta kaikki ei ultrassa näykään. Runsas veden määrä voi myös aiheuttaa painetta kohdunsuulle ja tekee myös painon arvioinnista vaikeampaa.
 
Maikkis: vautsi, ei mulle oo sellasta sanottu koskaan! on monesti ollut arvot alle neljän! :eek: taas on eri suositukset eri paikoissa, äh! mullakin on reilusti lapsivettä, mutta kuulemma normaaleissa rajoissa, ja mainitsi vaan että radi voi aiheuttaa sellaista.

Pieta: onhan se vauvan vointi pääasia, että sen perusteella ne sen käynnistyksen valitsee... mutta varmaan itsestäkin tuntuisi kurjalta olla sairaalassa jouluna, ei sitä vaan aina pysty kaikkea kunnolla järkeilemään... toivottavasti vauva syntyy itsekseen aiemmin! :hug:

voikaa hyvin
tömpsis ja persikka 36+6
 
Lääkärineuvola tänään takana, viel ois yks jäljellä parin viikon päästä ja viel lasketullepäivälle ultraus jos ei oo viel syntyny.. Painoa kertynyt jo hurjat 16 kiloa, mutta ei näy sitte niin missään. Ihmettelinkin asiaa kätilölle ja hän oli miettinyt ihan samaa. Tiedä sitten mihin se kaikki paino on mennyt :D katotaan jos lähtis synnytyksessä poiskin samantien :p tyttö liikkui aivan hurjasti sydänääniä kuunnellessa, lääkäri kattoi vierestä ihan ihmeissään. Kysyi et liikkuuko se aina noin voimakkaasti :p maha heilui puolelta toiselle ja ittee vaan nauratti.
Viikkoa ennen laskettua-aikaa viel verikokeeseen, en tiiä onko se ihan normaalia vai oisko sen takia et on toi veriryhmä se O negatiivinen..

Muutaman päivän kipuilua alavatsalla ja välillä niinku sukkapuikolla joku tökkis alapäähän.. Liitoskipuja varmaanki, ei kuitenkaa ihan supistuksilta tunnu. Ja ne nivuset, aijaih.

Kaveri sai maanantaina pienen pojan!! Voi vitsit ku on niin kaukana etten pääse katsomaan :/ nyt vaan ootellaan et sais sen oman pienen käärön syliin <3 viel 4 viikkoa..

Ja tosiaan jos ei omalla paikkakunnalla ole neuvottu välilihaa hieromaan niin googlettamaan sit nopeesti! Täällä sanottiin et viimeset 6 viikkoa ois hyvä hieroa 10 minuuttia päivässä.. On sit paljon venyvämpi niin saattaa säästyä välilihan leikkomisilta.
Ja tietenkin myös niitä lantionpohjanlihaksia harjoittelemaan vielä kun ehtii ;)

Onko muilla ostettuna imetyspaitoja? Itsellä ei, yhden isomman paidan ostin mikä sopii kyllä siihen tarkotukseen hyvin. Mutta oisko semmonen tarpeen? Ovat vaan niin hirveen hintasia ettei ihan montaa kymppiä kiinnostaisi semmoseen laittaan, on muitakin rahanreikiä.. Ja tietenkin ensi katsoa et lähteekö se imettäminen edes sujumaan ettei mee ihan rahat hukkaan :D
Muutenkin tein ostolakon jo näiden tavaroiden suhteen. Kaikki tarvittava on ja jos jotain pakollista tulee vastaan niin kaupat on aina auki ja apteekki kulman takana. Monet tavarat jää kuitenkin loppujen lopuksi käyttämättä niin mitä niitä turhaan haalia kotiin :p
Täällä Espanjassa monilla on tapana ostaa "minikehto", en tiedä mikä se on suomeksi. Yks tuttu ihmetteli että mitäh, eiks teil oo minikehtoa viel! Et se on ihan pakollinen, heillä ainakin on. Ihan saman asianhan ajaa vaunujen koppa :p ja olipa tää pariskunta vielä samalla synnytyvalmennuskurssilla ja siellä kätilö sanoi suoraan et ihan perseestä koko minikehto, ei sil tee mitään :D oli tytön ilmeessä näkemistä.. Muutenkin semmoinen tyttö et kaikki pitää olla niin viimesen päälle. Nooh jos rahaa löytyy ja tilaa talossa on niin mikäs siinä, ostelkoon mitä huvittaa :D

Suvi & Saltarina 35+6, huomenissa poksuuu!

Btw vihdoin ja viimein nimi saatiin päätettyä ;) jos nyt ei mieli muutu niin Amy Kaarina miehen sukunimi mun sukunimi, itellä ei mee vielkää kaaliin et mitä järkeä tässä Espanjan sukunimisysteemissä on mutta maassa maan tavalla :D eli siis lapselle aina sukunimiksi ensin miehen ensimmäinen sukunimi ja toiseksi äidin ensimmäinen sukunimi. Kaikilla aina kaksi sukunimeä ja niitä ei vaihdeta esim naimisiin mennessä tms.
Amy on miehen valitsema ja Kaarina mun edesmenneen mumman nimi :)
 
  • Tykkää
Reactions: Jeccika ja helena85
Onko kellään menossa verenpaineen kotimittausta? Unohdin kysyä ne raja-arvot, toki netistä löytyy. .alapaineet ovat tänään olleet 94 ja 91, yläpaineet 118 ja 130...kait vielä ok...

vk 36+6
 
Viimeksi muokattu:
Suvi: ei oo sua näkynyt ikuisuuteen :) kiva kuulla kuulumisia sieltäkin :) Ne sukkapuikolla tökkimiset on ihan nimeltään kai sukkapuikkokipuja :D en tieä mistä ne johtuu. Kiva että teillä on nimi jo :) Lausutteko sen Eimi, Amy vai jotenkin muuten? :)
 
Hei!

Kirjoitin pitkät pätkät ja kone tilttasi :(

Eilen oli lääkäri äitiyspolilla. Reissu oli pettymys. Lääkäri oli niinkin hyvin valmistautunut ettei tiennyt että olen jo sektiopäivän saanut. (Oli siis eri lääkäri kuin viimekerralla.) Sektioarven tilanteesta ei osannut sanoa mitään. Lapsivettä erittäin reilusti -> voi johtua sokereista, mutta mulla oli ne sokerirasituksessa ihan ok. Sen kummemmin niitä ei ole tutkittu. Muuta haittaa ei tuosta runsaasta lapsivedestä ole kuin se, että se venyttää turhaan kohtua. Lääkärin tärkein asia ajaa oli se, että tehdäänhän minulle sterilisaatio tässä leikkauksen yhteydessä. Itse en näe sitä tarpeelliseksi, koska enempää emme riskejä ota - tämä kolmas lapsi jää meidän viimeiseksi. Minulla on endometrioosi, runsaat ja kivuliaat kuukatiset, niin joutuisin siitä huolimatta ottamaan hormonikierukan - mikä on tähänkin asti hoitanut oireita paremmin kuin hyvin. Tuplaehkäisyä emme tarvitse. Yläkäyrillä edelleen mennään, mutta lapsen koosta ei lääkäri maininnut mitään - enkä tajunnut kysyä kun olin niin hämmästynyt tuosta sterilisaation edut luennosta. Tajusin vasta kun lääkäriltä lähdin ettei se sanonut vauvan painoarviota eikä kirjoittanut mitään neuvolakorttiin. Kuten arvata saattaa ei tehnyt edes sisätutkimusta - joka on ollut aina rutiini näillä lääkärikäynneillä. Itku silmissä lähdin tuolta pois...

Eipä tässä ole enää pitkä aika asuttaa vauvaa masussa - eniten kauhistuttaa ajatus olla sairaalassa muutama päivä. Toivottavasti kaikki menee hyvin, niin että päästään mahdollisimman nopeasti omaan kotiin :)

Poikienäiti84 ~ Mukava kuulla, että kohdun tilanne on hyvä :heart: ja on mukava kuulla samassa tilanteessa olevilta kokemuksia. Olisi varmasti mielenkiintoista tietää kuinka tuon neljännen sektion kokeneella äidillä oli mennyt.

On jännä kun eri paikkakunnilla on niin eri tason neuvolapalvelut. Täällä ihan välinpitämätöntä touhua, mutta onneksi ei ole ensimmäinen lapsi niin ei tarvitse niin ummikkona tuudittautua tuohon neuvolaan..

Isyysvapaista: Sanoin miehelle, että pitää vasta myöhemmin vapaita. Ensimmäiset viikot kun menee pääosin vauvan nukkumisessa ja perustarpeissa, että olisi mukavaa kun on sitten kotona kun vauva on enemmän hereillä ja toista syliä oikeasti tarvitaan :) Ehkäpä sitten tammi-helmikuussa jokusen viikon pitää.

Nyt pesukonetta ja tiskikonetta tyhjäilemään... Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

-Judie + sintti 34+5
 
Judie Mulla oli se yksi kerta kanssa äitipolilla kurja kun lääkäri piti saarnaa jne... Meille puhuttii sterilisaatiosta myös, mutta tää viimeisin lääkäri sanoi ettei suosittele sitä mulle kun vaikutan vähän epävarmalta asian suhteen, että sen voi tehdä myöhemminkin eikä ole iso juttu. :) En mäkään riskiä aijo ottaa enää, mutta haluan varmistaa että saan elävän vauvan kotiin ennen kuin sterilisaatiota teen.

Mun mielestä on käsittämätöntä ettei kaikki lääkärit lue potilaan papereita ennen vastaanottoa. Ja aika ammattitaidottomalta vaikutti lääkäri jos ei mitään arvesta osannut sanoa.


Meillä mies on joulun yli 3 viikkoa kotona, saan siitä apuja valmisteluissa ja ei ole ollut joulun välipäiviä lomalla vuosiin. Käytti myös vuosilomia niin isyysvapaita jäi vielä 2 viikkoa myöhemmäksi :) Mutta ei siis jää kotiin heti syntymän jälkeen.

poikienäiti 36+3
 
Tänään käyty neuvolassa taas. Eipä mitään ihmeempää siellä ollut. Arvot ihan normaalit ja paino pysynyt kahden viikon aikana samoissa lukemissa (ihme kyllä koska syön herkkuja aivan mahdottomasti). Syke pienellä 145 ja raivotarjonnassa siis edelleen ja laskeutunut mutta ehkä hieman vielä pää liikkuu eli ei siis kai kiinnittynyt. En kyllä kauheesti noista kiinnittymisjutuista sun muista ymmärräkkään että mitä ne meinaa ja missä vaiheessa pitäisi pään olla kiinnittynyt :D No tyytyväinen saa olla että kaikki ok ollut koko ajan eikä mitään ylimääräisiä juttuja ole niin kuin monella tuntuu täällä olevan vaivoja jotka aiheuttaa huolta. Voin siis vain kuvitella kuinka rankkaa on jos jotain erityistä on kun tuntuu että ihan normaalisti menevä raskauskin tuntuu tuottavan kauheasti pelkoa ja huolta koko ajan. Varsinkin jos sattuu ettei lääkäristä ja neuvolasta saa tarvittavaa tukea tai saati ettei tutkita tarpeeksi hyvin.. ottaa kyllä kans päähän tollanen.

Tällä hetkellä on jotenkin tosi ristiriitaisia ajatuksia vauvan syntymästä. Tuntuu jotenkin ettei vieläkään ole sisäistänyt että kohta se vauva tulee. Välillä odotta hirveästi että jotain tapahtuisi mutta toisaalta taas ajattelee että eikai se nyt vielä herranjestas synny. Tuntuu tämä tila jotenkin loputtomalta :D Ja se että synnytys pelottaa välillä hirveästi ja sitten taas yhtäkkiä onkin ihan luottavaisin mielin. Miten teillä jo esikoisen saaneet, vastasiko synnytys yhtään odotuksia?

Tsemppiä kaikille viime metreille
Miips ja pikkuR 37+5
 
Synnytys pyörii itselläkin täällä mielessä, mutta ei pelon lailla. Kun ei kuitenkaan tiiä mitä oottaa. Olen enemmän jännittynyt siitä, miten kauan synnytys kestää. Ja synnytyksen jälkeinen elämä.

Paivih ja palleroinen 34+1
 
tömpsis: Juu oltiin muutama viikko ilman nettiä ku muutettiin :) tääl ei netin siirtäminen toimi niin nopeesti ku Suomessa, huoh :p mut ihmeen hyvin siihenki kyl tottu, netittömyys oli ihan mukavaa :D ja nyt tää keskittymiskyky ei vain oikein oo parhaimmillaan niin kirjotteleminen ei aina innosta.. :p miehellä ja kavereilla menee hermot ku puolet muiden jutuista menee ihan ohi. Eikä itelläkää pysy ajatukset niin koossa että jotain järkevää sais juteltua. Huoh :D
Nimen kanssa alkoi olemaan jo hieman stressiä, espanjalaiset on niin tottunu et nimi pitäs olla mahdollisimman pian valittuna jo ja arvaa vaan kauhisteliko kaikki kun me ei vielä oltu päätetty! :D Eimi näin siis lausuttuna joo :) ite tykkään lyhyistä nimistä, ei tarvii mitään lempinimiä ku oikeeki jo tarpeeks helppo.
Tasan 4 viikkoa enää, huih! Toisaalta toivois et menis nopeesti ja toisaalta taas hieman hirvittää :D ja kun ei koskaan voi tietää et jos se syntyykin jo vaikka viikon kuluttua!

Suvi & Amy 36 POKS!
 
Heipsis, pikaisia neuvolakuulumisia: mulla kaikki kunnossa ja painonnousukin on pysynyt tasaisena + 200g/ 2vkoa vaikka tuntuu että herkuttelen ihan mahdottomasti nykyään.. Mieskin sanoi (no, oma vika kun halusin että sanoo rehellisesti) että kyllä musta jo huomaa että on tullut pyöreyttä poskiin, persiiseen, jenkkakohtiin, reisiin.. kroppa ottaa kyllä kaiken energian ja laittaa varastoon imetystä varten, kyl nyt tarvis koittaa hillitä tota naminapostelua..! =)
Yks asia vaan jäi neuvolassa mietityttään, kun sydänääniä kuunneltiin niin ne pyöri siinä 135 paikkeilla ja neuvolantäti vähän huolissaan että "onhan vauva kuitenkin liikkunut hyvin?". En sitä siinä tilanteessa niin ajatellut mut nyt täällä kotona rupesi mietityttään että liian alhainenko syke toi 135 on? Tarvii varmaan tutkia neuvolakortista aiemmat sykkeet ja esikoisen kortista hänen sykkeensä.. Mut omasta mielestä tossa sykkeessä ei mitään huolestuttavaa ollut. :confused:
Ja tuohon vastasiko synnytys odotuksia -kysymykseen voin heti vastata että ei todellakaan, kun olisin alateitse halunnut synnyttää ja sektiopäätöksen saaminen tuntui kyllä tosi kovalta iskulta. Toisaalta vauvani lapsivesi oli vihertävää ja napanuora oli muutaman kiepin kaulan ympärillä joten alatie-yritys olisi voinut sektioon päätyä jokatapauksessa. Että ehkä tuo yläkerran ukko sen ihan oikein järjesti mutta tämän toisen haluaisin alakautta synnyttää. Olen utelias tietämään mitä se kipu on ja miten sen kestää. Tokihan sektion jälkeenkin on kipeä mutta sehän on leikkauskipua, ei varmaan mitään verrattavissa synnytyskipuun. Noh, semmoisia ajatuksia sitä taas täällä mietiskellään, toivottavasti pikkuinen nyt edes kääntyisi oikeinpäin että voisi ajatella jotain muutakin kuin sitä sektiota..

Tiikeli ja tulokas 33+2
 
Hei Tiikeli, ei 135 syke ole liian alhainen, minulla tässä raskaudessa ja edellisessä ollut 130:kin, eikä oo sanottu siitä mitään. Voihan olla, että hoitaja kuulosteli liikkeitä tms samalla, eikä saanut kuuluviin? Tai kun sikiöillähän syke nousee liikkeessä, ja usein multa ainakin, tarkistaa liikkeessä olevan sykkeen ja sit odottaa, että rauhoittuu, eli tätä vaihtelua täytyy ilmeisesti olla, ja jos on ollut vaikkas unosilla just, eikä oo saanu tuota vaihtelua sykkeissä? En ite keksi muuta syytä...tosin en mikään expertti ookkaan näissä..

helena85 ja poks 37+0 siis uskomatonta, miten pitkällä tässä ollaan, aivan loppusuoralla!!!
 
  • Tykkää
Reactions: Alexa
Moi kaikille!

Vastasiko synnytys odotuksia: Ei todellakaan! Ei tullut supparit silleen aaltomaisesti, kuten kaikissa oppikirjoissa, vaan jatkuvana sarjatulena. Tämä siis ensimmäisellä kerralla. Toisella kerralla hieman maltillisemmin.
Synnytyksen kipeys ei niinkään yllättänyt, sitä osasi odottaa. Olen kyllä kuullut muutamalta äidiltä, ettei sattunut juuri ollenkaan!! Siis ihan luomuna tekivät ja oli kuulemma kuin ison kakan vääntäminen ;) !! Jospa tämä viimeinen olisi minullakin tosi helppo... pliis!

Judie ja poikienäiti84: Miksei strelisaatiota? Hormonikierukkahan ei ole varma ehkäisykonsti!! Tässä vaan itsekkin pähkäilen tuota ehkäisyasiaa jo valmiiksi. Meille tämä iltatähti on viimeinen lapsi, eikä aborttiin päätyminen ehkäisyn pettämisen vuoksi tunnu hyvältä vaihtoehdolta... kun on noita keskenmenojakin takana useampi.
Terveydellisiä syitä mulla ei ole esteenä uudelle raskaudelle, mutta kyllä meille neljä lasta riittää. No, katsellaan sitten tosiaan vauvan synnyttyä... ei varmaan ihan heti ole petihommat mielessä, sen verran reippasti olen aina revennyt synnytyksessä.

Isyyslomasta: Meillä mies aloittaa heti vauvan syntymästä, kun tuota nuorimmaista pitää eskariin viedä ja muutenkin hoitaa, kun olen vauvan kanssa sairaalassa. Isommat kyllä pärjäisivät kotona kahdestaankin.

Suvi88: Kaunis nimi teidän prinsessalle tulossa :heart: !! Meidän Olio jää varmaan ilman nimeä, kun mikään ei tunnu hyvältä...

On: Supistelee! Välillä kivuttomasti ja välillä oikein todella napakasti. Liitoskivut on hurjat, joten joskus on pakko napata panadolia. Vauva liikkuu ahkerasti, menee ylös alas mahassa. Ei siis tietoakaan kiinnittymisestä. Tänään aamulla oli tosi raskas hengittää, mutta juoksin bussiin sellaiset 50m, niin johan laskeutui ja hengittäminen helpottui :LOL: ! Ensi viikolla neuvola ja seuraavalla kontrolli Kättärillä.

Viikonloppuna lähdetään ostamaan pinnistä, patjaa, harsoja ja sitteriä. Sitten luulisin tavaroiden olevan kasassa... Kukahan ne pesisi, silittäisi ja laittaisi valmiiksi???

Rauhallista ja hyvää loppuviikkoa kaikille!!

T: Alexa ja Olio 34+5 (Hui! Enää pari viikkoa täysiaikaisuuteen!)
 
Tiikeli: 120 taitaa olla se alaraja, että on normaali syke, eli ei huolta. Mutta se on voinut kysyä sen takia, jos syke pysyi samassa "liikan kauan" kun sen pitäisi kuitenkin vaihdella, liikkeiden mukaan tottakai. Joskus kyllä niiden kysymykset aiheuttaa kovasti huolta, mullakin käyrällä oli ensin liian kauan samassa, ja sitten vasta kun kovat liikkeet alkoi niin oli kätilö tyytyväinen. Me voitais kyllä jutella enemmänkin tosta synnytyksestä - tuntuu niinkuin oli ensi kertaa menossa kun ei tiedä mitä se alakautta pakertaminen oikeasti tarkoittaa... Vaikka monet yrittää lohduttaa mua että 12h supistuksia ja n. 6cm auki niin olisin jo pahimman ohi päässyt, mutta en ihan usko tuota...:|

Suvi: heh! Eimi:hän ois nätti suomenkielinenkin nimi! :D

Judie: voi harmi mimmonen lekuri! :hug:

Miips: mulla ei ollut odotuksia, mä tiesin että mitä vain voi tapahtua joten siinä mielessä ei tullut mitään "pettymyksiä". Ehkä suurin yllätys oli se että miten "vähän" se sattui, mun mielestä siinä ei ollut mitään kamalaa. jos ei olisi sitä puudutusta yritetty yli puolta tuntia selkään tökkiä niin olisi ollut ihan hauskaa koko homma :D No tosin, 6cm ja n. 12h jälkeen jouduinkin sektioon, eli sen enempää en tiedä.

Mulle tuli yksi oire taas, oli esikoista odottaessakin: välillä kun nukahdan en saa henkeä! :eek: Sitten herään ihan paniikissa kakomaan, tai pitää kääntää pää ikäänkuin alaspäin että kurkku aukeaa taas, ihan kamalaa! Tuntuu niinkuin kurkku sulkeutuisi, mitä ihmettä se voi olla??? Pelottavaa :(
Toinen vaiva on ylävatsapistos, tossa oikealla puolella, tissin alla on kipua, varsinkin kun seison tai kävelen. Menee onneksi ohi makoillessa tai istuessa, joten en ole siitä soitellut minnekään.

Mä niin toivon että tää menee 2 viikkoa yli............ siis oikeesti, 3 viikkoa enää??? voi käääk! No oikeesti, en tod halua että tää syntyy paria päivää ennen joulua, mut silti. paniikki on niin paha :( No nyt nousen ylös ja alan järkkäämään vaikka vaatteita!

voikaa hyvin
tömpsis ja persikka 37+0
 
Viimeksi muokattu:
tömpsis: Mulla niin sama fiilis, istun sohvalla ja mietin vaatteiden pesemistä ym. Kun sais vielä jotain oikeasti tehtyä... No, mulla ei ole silityslautaa ennen viikonloppua, joten oikeastaan en voi pestä vielä mitään :LOL: !

Todella inhottava oire tuo, ettei saa henkeä! Välillä samoja fiiliksiä, pitää oikein keskittyä hengittämään. Muutaman viikon päästä sitten helpottaa, kun vauva on syntynyt!

Moi taas!
 
Suvi88 imetyspaidoista sen verran, että mä en oo ikinä käyttäny/tarvinnu imetyspaitoja ja nyt kolmas tulossa :p muutaman joskus sain ja koitin,mutta musta ne oli jotenkin rumia tai epäkäytännöllisiä, niin ihan sellaisia avokaulaisia tai löysiä paitoja oon käyttäny...vähän sama ku raskaana ollessa käyttäny vaan tunikoita ja isoja paitoja ;)!

Synnytykset eivät ole vastanneet millään lailla odotuksia/oletuksia! itellä ekasta synnytyksestä jäi hyvä fiilis ja ettei se sattunut niin paljon kuin luuli tai oli leffoista saanu käsityksen ;)...en huutanu tai karjunu yhtään ja siihen kipuun jotenkin tottui,kun alkoi lievänä ja koveni siitä pikkuhiljaa! Ja epiduraali oli ihanan helpottava, ilokaasu taas oksettava... ja toinen synnytys oli niin helppo ja suht kivuton, kun luomuna syntyi (en tarvinnu kivunlievitystä, kestin helposti kivut ku oli niin nopee 2,5 h) :)!

(.) mulla oli tässä neuvola pari päivää sitten ja sellainen perus 10 min. meni siinä (tuntuu turhalta ees käydä) ja kaikki oli hyvin...Sf. 31, syke 140 (monesti 130) ja vauva liikkuu hyvin vielä, en oo huolissani, raivotarjonnassa on ja ei pitäis enää mennä perätilaan, onneks =)! Seuraavaa/viimistä lääkärineuvolaa odotan parin viikon päähän, et saa vähän taas painoarvioo tietää ja kohdunsuun tilannetta, jännää :p! Sain kyl jännän ennusteen neuvolan tädiltä, että syntyis ennen joulua (la. 26.12) ja ihmettelin sitä :confused: ehkä johtui siitä että alunperin lasketun ajan piti olla pari viikkoa aikaisemmin...Toivoisin ehkä et syntyis kuitenkin laskettuna tai vähän jälkeen, lastenhoidon järjestämisen takia ja just joulunkin takia...haluun olla aaton ainakin kotona perheen kanssa :heart: ja tajusin just et lupasin olla herkkulakossa jouluun asti,mut jos syntyy ennen joulua niin en mä voi herkutella sit vauvan synnyttyäkään :popcorn:, koska on aina vaikuttanu vauvaan mahakipuina :kieh:

MeMaMi ja poitsu 34
 
Alexa Kiitos :) kyllä sitä on mietittykin, toisen nimen päätin jo kauan sitten mutta tuo ensimmäinen huh huh.. Alusta asti Amy oli miehen suosikki, jossain vaiheessa itse tykkäsin enemmän Sofiasta mutta mies taas ei pitänyt ollenkaan. Joten Amyyn päädyttiin :)

tömpsis Hih niinhän se Eimi kyl ois muuten ihan hieno nimi myös! :)

MeMaMi Oon nähnyt hienojakin imetyspaitoja ja mekkoja yms mutta hintakin on sitten pyörinyt siellä 50 euron paremmalla puolella.. Ei kiitos :D yritetään pärjätä näillä mitä on ja katsoa sitten jos tilanne vaatii niin uudestaan :)
 
Niin ja sykkeistä, meillä taas päinvastoin, sykkeet korkealla :p varmaan reilut 5 minuuttia kuuntelivat että tyttö vähän rauhottui ja sykkeet putosi sinne 150, alussa reilut 160 kun oli niin villillä tuulella :D
 
Suvi88 kiva nimi :). En osaa tosin itse ajatella ennen kuin näen pikkuisen naaman. Vielä tuosta imetyspaita/toppi-aiheesta; se on kyllä ollut mun lempihankintani! En tykkää muiden läsnäollessa tai ainakaan julkisilla paikoilla kaivaa tissiä ulos kaula-aukosta tai paljastaa koko mahaa. Imetyspaidan kanssa ei tarvinnut miettiä missä liikkuu vauvan kanssa. Samaten käytin imetystoppia öisin kun rintaliivit oli jotenkin liian tiukat, mutta ihan ilmankin oli hankalaa. Suosittelisin siis jotain imetystoppia - ulkonäön kanssa ei ole niin tarkkaa kun voi laittaa jotain kaunista paitaa/villatakkia siihen päälle. Hintoja kauhistelin minäkin ja käytin myös omatekoisia viritelmiä samalla idealla.

Minnie82 ei kai saisi olla yli 90 tuo alempi luku ainakaan joka mittauksessa. Varmista neuvolasta!

Synnytyksestä suhteessa odotuksiin jotenkin ihan kohtuullisesti vastasi odotuksia, kun ei ollut mitään varsinaisia ongelmia ja muut odotukset olivat sopivan epämääräisiä... Sain kyllä epiduraali/spinaalipuudutuksesta hankalan päänsärkykomplikaation, mitä en todellakaan osannut ennakoida, mutta toisaalta joku odottamatonkin aspekti kuuluu kuvioon. Kivut olivat odotetut ja puudutuksen teho jopa odotettua parempi, omaan itseen luottaminen ei ollut mitään superia niin kuin ensikertalaiselle sopiikin. Kätilöön luotin aikalailla.

Saanu käsittääkseni hemoglobiini nousee ihan itsestäänkin loppuraskaudesta, eli osa noususta on ihan normaalia kehon toimintaa eikä vain raudan ansiota. Neuvolalääkäri sanoi minulle, että raskausvitamiinissakin on vähän rautaa ja sillä pärjää loppuajasta hyvin. Eli ehkei tarvitse ihan hirveän huolissaan ainakaan olla. Ja synnytyksessä kuitenkin vuotaa sen verran että se laskee taas :kieh:

Tömpsis koita pysyä hengissä!! Auttaisko jos virittelet sängyn niin ettei pääse ihan selälleen? Voisi johtua että siitä että vauva painaa isoja laskimoita kun pidempään makaa.

On: Möyrii ja potkii jo ihan julmetusti tämä kaveri, ja tänään tuli jo yksi leposupistuskin. No, varmaan seurausta siitä kun oli pakko kannella esikoista enemmän kuin olisi hyväksi. En silti usko että on vielä syntymässä, yöt on niin rauhallisia.

Paiju 37+4
 

Yhteistyössä