* JOULUNTÄHDET 2006 *

Lohduttavaa kuulla, että joku muu selvinnyt rs- viruksesta..Meillä tosiaan iso sisko aloitti taudin ja niinhän siinä kävi, että vauvakin sen sai :( Iso sisko sai myös kuuriin molemmat korvat tulehtuivat. Tänään palattava sairaalaan imettäväksi :ashamed: On rohina taas aika pahan kuuloista, mielummin mennään illalla, ettei yöllä tule hätää..
Poju on koko sairastelun ajan ollut uskomattoman suloinen ja tyytyväinen, ja kovin urhoollinen pikkupotilas :heart: voikun tämä olisi nyt vika kerta kun pientä tarvitsee rääkätä imemisellä..
 
päiviä.. Netta pienokaisella ensimmäinen flunssa käynnissä-- vähä yskää ja nuhaa.. pikkuniistäjällä oon ottanu mut siitä tulee aina kauhia huuto ku jotain törkätään nenään.. :LOL: pian sais ruveta vähä maistelemaan perunaa.. saas nähä mitenkä käy.. ja korvikkeelle siirtyä.. mitenkäs parhaiten kannattaa tuo imettäminen lopettaa?? enss viikolla on 3kk neuvola ja rokotus. toivottavasti ei tulis mitään jälkioireita.. neiti on kova juttelemaan ja tarttumaan leluihin.. vielä ei ole ääneen nauranut.. paitsi unissaan,.. :heart: :heart:

Pia & Netta 3kk
 
Violalla paljon tsemppiä, toivottavasti ois jo ohi toi kamala sairaus.

Vauva-uintiin ollaan menossa, alkaa 14.4 ja huomenna on illalla infotilaisuus... Nyt ollaan kylvetty 2 krt viikossa ja vuorotellen kylvetetään, veen lämpöö ollaan pikku hiljaa laskettu ja vesimäärää hiukan lisätty. Mies tulee myös uintiin. Ei oo kovin aikaavievä harrastus, ku 30min. lauantaisin, niin aateltiin sit ilmottautua. Ihana prinsessa uikkari on jo ostettu, tädit osti lahjaksi. Ei millään malttas oottaa, Lumi tykkää kovasti kylvystä, niin jospa tykkäis vauvauinnistakin.

Ruokaa laittamaan.

Leenu
 
Voi ei.. Voimia kaikille pikkupotilaille.. Tää on ihan kamalaa kun näin pienien pitää tulla kipeäksi. Ja jaksamisia myös vauvojen koko perheille muillekin :hug:

Itse aioin jäädä yöksi sinne osastolle, mutta ei siitä mitään tullut, jonkinmoinen sairaalakammo ja vajaa tunti siitä kun mies lähti kotiin soitin ja sanoin et tuu hakee kun tuntuu et seinät kaatuu päälle. Käytii miehen kans molemmat tänää lääkärillä juttelemassa et saa vähän purkautua tästä tilanteesta.

Eli Viivi on huomenna ollut tasan viikon jo osastolla. Eilen otettiin tippa pois ja tilalle nenä-mahaletku kun pullosta ei mee tarpeeksi ja minun tisseistä ei saa kuin naurettavan määrän tällä hetkellä maitoa. Letku ei ole paha, ei käy kipeää, ainoastaan saattaa yökkäyttää kun se laitetaan. Sellainen ihan ohut letku. Tulehdusarvot oli tälle aamua jotain 46 ja kuumetta ei oikeastaa eilisestä ole ollut kuin vähän lämpöä ehkä vähän.

Kahta antibioottia menee edelleen, toinen kolme kertaa päivässä, toinen n. kerran 36 tunnissa. Useita päivä luultavasti joutuu vielä olemaan, jopa ensi viikkoon. Laittavan mahdollisimman pitkään suoraan suoneen antibiootit kun se tehoaa niin parhaiten. Kontrolliultrassa se märkäpesäke munuaisessa ehkä oli vähän pienentynyt muttei kokonaan, saattaa olla rakenteellista vikaa ja meidän pitääkin mennä sitten parin kuukauden sisään sellaiseen varjoainekuvaukseen jossa näkee onko tuolla virtsateissä mitään ahtaumaa jne.

Mies sai onneksi sairaslomaa niin jaksetaan päivät istua sitten sairaalassa. Muuten vointi on jo melkein normaali Viivillä, hymyilee ja hurmaa hoitajat siellä aurinkoisuudellaan :heart:

Ainut mikä vielä tekee pahaa kun pitää päässä olla ne tippakanyylit jotta saa suoraan suoneen ne lääkkeet. Mut Viivin parhaaksihan se on.

Yritän ylläpitää kuitenkin maidontuotantoa kotona pumppaamalla ja päivisin imettämällä Viiviä ja luulen, että kunhan tyttö saadaan kotiin niin tämä taas normalisoituu tästä kun on enemmän voimia imeäkin Viivillä rintaa ja ollaan yötä päivää yhdessä.

Voimia tosiaan teille joilla pienet sairastaa ja tietenkin muillekin :)
 
Toi hömpän kirjoitus oli sydäntäraastava, tuli itku :'( . Ihan kauhea tilanne teillä ja muillakin sairauksien kourissa olevilla. Kun ajattelen, et Lumi ois tossa tilanteessa, niin itkettää lisää, en halua edes ajatella sitä. Enpä osaa muuta sanoa kuin koettakaa jaksaa ja ajatuksessa ollaan mukana.

Leenu
 
Ihana tyttö Leenulla :heart: Oikein suloisen näköinen :)

Me mennää taas kohta sinne osastolle josko lääkäreillä ois uutta kerrottavaa. Käyn aina kirjoittelemassa kun on aikaa :wave:

Taitaa sanonta "aamu on aina iltaa viisaampi" pitää paikkansa, illat on nii kauheita mut aamulla taas ajattelee viisaammin.. Jos tällä mun pääkopalla voi ees aatella viisaasti :D Väsyttää vissii.. B)
 
Hömpälle :hug:


LEENU ,suloinen tumma tyttönen teillä.Meillä Effissä jotai samankaltaista.
On kans tumma tyttö.Ja tulinen.
Pitää katsoa ,jos sais aikaseks tonne kuvaa.. =)

Eilen rokotteella ja ei muuta tytölle tullu ,kun et nukku tosi hyvin. :)
Mut oli tympeä rokote-täti,ei sanallakaan puhellut tai huomioinut pikku-neitiä.törkkäs vaan piikin reiteen ja moro! :(
Luulis,et kun ovat viel tod.näk.tarkasti valittuja henkilöitä tämmöseen kansainväliseen tutkimukseen ,niin viitsis edes hymyn suoda lapselle.Ja saavat varmaan pirun komiaa palkkaakin :\|

aurinkoista päivänjatkoa ja JAKSAMISTA pikkuisten sairastajien perheisiin!
T.sussu74 ja effi
 
Voimia Hömpälle ja miehelle!

Ajattelin vain vähän lohduttaa, että se tippakanyyli on oikeastaan aivan hyvä juttu. Ei pitäisi haitata vauvaa, kunhan on laitettu ja lääkkeet saa ilman turhia pistoksia. Paljon mukavampi pikkupotilaalle kuin jos joutuisi joka kerta pistämään lihakseen. Tosi ikävä tilanne joka tapauksessa :( Pikaista paranemista pienelle :heart:
 
Juu, niinhän se on. Tuo kanyyli vaan on pitäny vaihtaa jo kahesti eli nyt on jo kolmas mut ei se näytäkään sitten vaivaavan kun on paikallaan..

Meidän pikkuiselle tulee melko varmasti vuoden sisään munuaisleikkaus. Eli toisessa munuaisessa on synnynnäistä vikaa (virtsajohtimen ja munuaisen välillä on ahtauma) ja se pitää korjata. Nyt kevään aikana tulee tarkempi tutkimus kuinka paha on (jos munuainen ei toimi niin se poistetaan, mutta ultran mukaan sen pitäis toimia eli epätodennäköistä kokonaan poistaminen) ja jos on paha tukkeuma leikataan kesällä ja jos ei kovin paha niin sitten reilun vuoden ikäisenä. Ja estolääkitys tulee kunhan kotia päästään.

Tulehdusarvot on melkein normaalit ja kuumeetonkin on, ehkä pientä lämpöö mut ei oikeestaa sitäkään ja ylihuomenna vielä ultrataan se massu ja jos kaikki ok niin vois vloppuna päästä kotii mut voi mennä ens viikkoonkin.

Pääasia et on toipumassa =)
 
Voi että Lumiinan Lenniä ja Hömpän Viiviä :( Pienillä edessä vielä vaikka mitä noiden leikkauksien kanssa. Toivottavasti Viivillä leikkaukseen ei tarvistisi alkaa ihan vielä että saisi toinen kasvaa pikkuisen ennen sitä. Ja onkos Lumiina saanut mitään uutta tietoa milloin Lenni pääsee/joutuu omaan leikkaukseensa?

Näitä pienten vaikeuksia lukiessa saa kyllä todellakin olla kamalan kiitollinen että itse ollaan selvitty vähällä.


tinde ja Pyry (4kk)
 
No onpas kyllä... Flunssaa, rs-virusta, nivustyrää, munuaisvikaa... Huh... Toivottavasti nyt kaikki hoituu hyvin ja pienten ei tarvi olla kipeänä :/

Lassin kaula alkaa pikkuhiljaa näyttää paremmalta. Ollaan pesty sitä nyt ahkerasti - 2-3 kertaa päivässä - ja putsattu puklut heti pois. Pesun jälkeen kunnon ilmakylvyt mahallaan ja poskiin reippaasti rasvaa... Kaulaan en oo laittanu nyt yhtään mitään kun bepanthen ei tuntunu auttavan asiaa ja pottujauhoista ja talkista tuli lisäksi vielä jotain ihottumaa :/ Mutta tämä pelkkä pesu+kuivaus näyttääkin tehoavan kaikista parhaiten.

Hankalat kelit nyt kun täällä on ollu nyt vaan noin 5 astetta lämmintä ja joutuu laittamaan kevytpuvun lisäksi makuupussin, mutta jos vaunut ovatkin auringossa niin tummat vaunut lämpenevät aika lailla ja Lassilla tulee kuuma... Lassikin on aika kuumakalle eikä tykkää yhtään jos on yhtään liian lämmin.

Nyt oon viihtyny taas vähän liian kauan netissä, joten taidan painua iltapuuhiin.
Vielä kerran jaksamisia kaikille sairastajille ja vanhemmille :hug:

Ei mutta tulikin vielä mieleen, että Pia87 puhuit imettämisen lopettamisesta ja aloin vaan miettimään että onko teillä ollu jotain ongelmia vai...? Vinkkejä en valitettavasti osaa antaa kun itsellä se on vasta edessä, mutta sen verran oon lukenu että se vähentäminen pitää tehdä pikkuhiljaa ettei tissit poksahda :)

Pimmi & Lassi
 
Heissan!

Johannalla oli maanantaina 3kk neuvola.Hienosti neiti kasvaa. Uudet mitat olivat: 5910g ja 61,5cm. Painokin oli noussu 0-käyrälle. Sai sen ekan rokotteen, vähän kiukkunen oli sitten illalla ja laitoin yöks supon.

Eilen Johanna olikin vähän kiukkunen,ei tuntia pitempiä pätkiä nukkunu.ja se ainut tunnin pätkän nukku vielä aamusta. Illalla sitten meni ennen kahdeksaa nukkumaan ja heräs vasta neljän maissa syömään ja sitten noustiin ylös puoli seitsemän. Nyt jo ulkona nukkumassa,jospa tästä päivästä tulis parempi..Meinas ihan itku tulla illasta,kun tyttö vaan huusi teki mitä teki..laiton sitten kyllä supon.Voi olla että noita ikeniä niin kovastai kutittaa,ettei saanu nukuttua..

 
Hei! Taas tulin pyörähtämään kotona ja kohta lähdetään jälleen vanhempieni luo... Lennin leikkausajasta ei ole vielä kuulunut mitään. Harvemmin kuulemma ihan näin pienenä nivustyrää leikataan, joten leikkaus on varmaan joskus puolenvuoden päästä. Ensi viikolla meillä on lääkärin kontrolliaika ihosta, saas nähdä passittaako se meidät silloin lastenpolille tutkimuksiin ihon takia. Iho, kun on edelleen vaan kuiva ja läikikäs. :/

Maria-86, kuulostipa hauskalle tuo levin reissu... Mekin ollaan käyty melkein joka talvi lapissa laskettelemassa, mutta tänä talvena jätettin väliin. Jospa sitten ensitalvena taas :) Bailaamassa en ole vielä käynyt ja varmaan meneekin kesään ennenkuin lähdenkään. Miljoonarockiin ois tarkoitus mennä Himiä katsomaan B)

Ihanaa, kun meille on alkanut tulemaan selkeät päivärytmit. Yöt on vielä vähän sekavia, mutta eiköhän nekin siitä ajan kanssa tasaannu. Lenni nukkuu ulkona päiväunia aamupäivällä 3-4h ja illalla1-2h.
Vaikea tosiaan miettiä tuota pukemista, kun täällä meilläpäin on ollut pakkasta vielä klo10 aikaan, kun Lenni menee päikkäreille ja plussa asteita jopa 10, klo 12 jälkeen... Meillä Lenni onkin nukkunut vanupuvussa ja makuupussissa aamun ja sitten päivemmällä olen käynyt aukaisemassa makuupussin. Hyvin pikku-ukkoa on nukuttanut, joten kai vaatetus ym. on ollut sopivaa :whistle:

Jahas, nyt on alettava lähtemään mummolaan, jotta Lenni kerkeää oikeeseen aikaan päikkäreille (kelloa kun siirrettiin niin päiväunet on nyt klo11)
Paranemisia pikkuisille ja Viiville :hug:

Lumiina ja Lenni 2kk3vko :wave:
 
Teillä täällä kuulostaa olevan hyvä porukka juttelemassa, joten koittaisin liittyä mukaan jos vain passaa. :) Meille syntyi pieni tyttö yllätysyllätys joulukuussa ja katoppas vain, odottelemme myös innolla vauvauinteihin pääsyä. Meillä ollaan onneksi säästytty nuhalta sun muilta. (Pitää koputtaa puuta)

Onnea kaikille vauvan saaneille näin jälkikäteen ja voikaa hyvin.

Milli ja tyttö 3,5kk
 
Kiitoskiitos. :) Tänään on ollut aivan mahtava päivä, vaikkakin ihan tavallinen. Aurinko paistaa ja räystäiltä tippuu vesi. Kevät on todellaki tullut.
Tytön kans nukuttiin melkeen kymmeneen nii kuin tavallista. On ihanaa kun saa pitkästä aikaa elää ihan ilman suurempia huolia. :)

Milli ja tyttö<br><br>
 
Tervetuloa mukaan Milli! :)
Meillä on tuolla ensimmäsellä sivulla lista meistä kaikista ja jos haluat niin voin lisätä teidätkin sinne... Tarvisin vaan ainakin tytön syntymäpäivän :whistle:

Lassi vetelee päikkäreitä ihanassa auringon paisteessa ja mun pitäis silittää taas pino vaatteita joten nyt ei ennätä tarinoimaan, mutta oli pakko käydä lukasemassa kuulumiset :) Jahas, mahakin huutelee ruokaa joten täytyy kait sitä syödäkki :whistle:

Pimmi kiireisenä
 
HEIPAT!
Tervetuloa uudelle tähtöselle ja äipälle kans..
On kyllä ihanat ilmat olleet.ja effi ollut kans aurinkoinen.Kait huomenna känkkäränkkä kun asiasta mainitsen..noi hampaat sillä tai niiden tulo on kyllä vähän tuskastuttavaa sille itelle.

Auto pitäis hakea huollosta,pelottaa mitä maksaa ,kun kumma pauke kuulunut jo pitkään jostakin.Eikä tota rahaa liikoja ois korjaamolle laittaa.

Edelleen toivottelen sairastaville paranemisia ja jaksamisia :hug:
t.sussu ja effuli
 
Tervetuloa Milli joukkoon :D

Voimia kipeinä oleville ja vanhemmille! :hug: :hug:

Meilläkin alkaa vauva-uinti 14.4. Tänään käytiin infossa. Vaikuttaa mukavalta hommalta :D Toivottavasti ei tule mitään että pystytään käymään. Uimapuku on jo ostettu valmiiksi, punainen tietysti.

Tänään käytiin myös viemässä paperit lainhuutoa ja kiinnitystä varten tontista käräjäoikeudelle. Tiistaina pankkiin lainaneuvotteluun. Ja siitä se rakennus-projekti alkaa. B) Ei tartte miettiä mitä kesällä tekee. :D

Nyt pitänee lähtä pyykkäys- hommiin, ku nuo pyykit ei itsestään näytä häviävän B)

Maria ja Ninni
 
Heippa!

No niin, nyt kerkesin koneelle, ku isi on tullu töistä ja kavare, joka oli päivän kylässä läksi. Huomispäivänä tulee koko päiväks Lumin kummitäti käymään ja taas on mulle aikuista seuraa, jee!!

Millille: Aada on ihana nimi ja toden totta, täältäkin on lumet sulaneet ja linnut laulaa siihen malliin, et kyllä se kevät tulee.

Maria: Meillä on myös punainen, oikee prinsessa uimapuku, mun sisko osti sen Lumille. Info oli kiva ja mukava oli ohjaaja, vaikutti tosi mukavasta puuhalta. Jännittää tietysti kovasti, ku uinnit ois jo 8.30-9.00 ja me yleensä nukutaan tohon yhdeksään. No, saa sit nähdä miten virkeenä meinän perhe siellä polskii...

Niin, yöunet vaan pitenee, nyt ollaan viikko menty, niin et Lumi nukahtaa 21 mennessä ja herää klo 6. Sit torkutaan yleensä yhdeksään, kymmeneen vielä. Tänä aamunakin tyttö heräs kuudelta isin herätyskelloon... Eli oikeestaan nukkuu yön läpi.

Pukemisesta oli, niin nyt oon viikon pukenu tytölle sisävaatetuksen päälle kevyttoppiksen, kypärämyssyn, ohuen pipon, villasukat ja lapaset. Vaunussa on makuupussi kiinni jalkojen kohdalta ja lämmin on tyttö ollu, mut ei hiki. Jos ilmat vielä lämpenee, niin nykyisellä sisävaatetuksella (body, sukat ja potkari) varmaan ulos, ettei kuumuuteen läkähdy. =)

Nyt ei tuu muuta mieleen, ku paranemisia pipeille vauvoille ja jaksamista perheille.

Leenu ja Lumi
 
Huomenta vaan kaikille! :)

Meillä on myös ostettu tytölle hieno punainen uimapuku, jossa on oikein röyhelöt vyötärön ympärillä. :) Vauvauinti on peruttu nyt kolmelta viikonlopulta joten taitaa mennä pieneksi ennen ku ehdimme edes kokeilla sitä. :\|

Tietenkin juuri tänään ei paista aurinko kun ajattelin käydä tytön ja koiran kanssa ulkoilemassa oikein kunnolla. Noh, kuivaa siellä ainakin näyttää olevan.

Päivän jatkoja ja kuulemisiin.

Milli ja tyttö
 
Heippa!

Täällä on tänään tosi tuulinen päivä. Toivottavasti päästään päikkäreille ulos. Laantuis vähän toi tuuli, niin harso vaunun eessä auttas jo asiaa...

Nyt en muista mitä piti laittaa... Myöhemmin sit ku muisti palaa...

Leenu
 

Yhteistyössä