Juuresruukun ( jouluruukku tms) ohje

Juuresruukku
6 annosta

2 rkl Valio voita
3 pussia (à 250 g) kasvissuikaleita
1 pussia (200 g) paloiteltua sipulia
2 punaista paprikaa
3 valkosipulin kynttä
1 pussi (150 g) AURA murua
1/2 - 1 tl suolaa
2 tl piparkakkumaustetta
4 dl Valio maitoa
2 munaa

1. Kuumenna voi kattilassa ja lisää kasvissuikaleet, sipuli, kuutioidut paprikat sekä hienonnetut valkosipulin kynnet.
2. Paista sekoitellen, kunnes neste haihtuu.
3. Kaada kasvisseos voideltuun uuninkestävään ruukkuun tai vuokaan.
4. Lisää AURA muru, mausteet, maito ja haarukalla vatkatut munat.
5. Sekoita hyvin ja tasoita pinta.
6. Paista 175 asteessa reilu tunti, kunnes ruoka on kypsää ja pinta kauniisti ruskistunut.
7. Peitä tarvittaessa, ettei pinta tummu liikaa.
8. Tarjoa kinkun tai kalkkunan kanssa.

 

Yhteistyössä