Menu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Menu
ETUSIVU
KESKUSTELUT
Aihe vapaa
Lapsen saaminen
Vauva ja taapero
Lapset ja teinit
Perhe-elämä
Seksi
Seksinovellit ja eroottiset tarinat
KÄYTTÄJÄT
OHJEITA
Kirjaudu
Rekisteröidy
Hae
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Kaksplussan Keskustelupalsta
Kirjaudu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Perhe-elämä
Kaalista ruokaa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Vastaa viestiketjuun
Muistiinpanot
<p>[QUOTE="Jaanuska, post: 3809634, member: 589"]</p><p><strong>Nokkoskaali</strong></p><p></p><p>1 pieni valkokaali </p><p>3 sipulia </p><p>50 g voita tai 0,5 dl öljyä </p><p>3-4 omenaa </p><p>4-5 dl silputtuja nokkosenlehtiä </p><p>2-3 rkl siirappia </p><p>1 tl meiramia </p><p>ripaus valkopippuria, suolaa </p><p></p><p>1. Suikaloi kaali ja viipaloi sipulit. </p><p>2. Kuullota sipuliviipaleita hetki öljyssä. </p><p>3. Lisää kaalisuikaleet ja hauduta jonkin aikaa. </p><p>4. Kuutioi omenat ja lisää nokkossilpun kanssa pataan. </p><p>5. Hauduta kypsäksi ja mausta.</p><p></p><p><strong>Kahden kaalinkeitto </strong></p><p>(4 annosta)</p><p></p><p>1 sipuli </p><p>0,5 rkl öljyä</p><p>5 dl vettä </p><p>1 tlk (330/205g) valkoista parsaa </p><p>1 dl parsalientä tölkistä</p><p>0,5 l parsakaalin ja kukkakaalin nuppuja</p><p>0,5 tl suolaa</p><p>ripaus raastettua muskottipähkinää</p><p>ripaus valkopippuria</p><p>1,5 rkl maissitärkkelysjauhoa</p><p>1 dl ruokakermaa</p><p></p><p>1. Hienonna sipuli ja kuullota se kattilassa öljyssä. </p><p>2. Lisää vesi, parsa ja parsaliemi. </p><p>3. Keitä hiljalleen, kunnes sipulit ovat pehmeitä.</p><p>4. Pese ja paloittele kaalit. </p><p>5. Kypsennä kaalin kukinnot mikroaaltouunissa ( 700 W 4 min) tai kattilassa höyryttäen. </p><p>6. Jos käytät kovan kantaosan, kypsennä se erikseen. </p><p>7. Jätä kaalit kulhoon ja lisää ne myöhemmin soseutettuun keittoon.</p><p>8. Soseuta ja siivilöi keitto. </p><p>9. Lisää joukkoon mausteet ja vesitilkkaan sekoitettu maissitärkkelysjauho. </p><p>10. Keitä vielä hiljalleen muutama minuutti koko ajan sekoittaen. </p><p>11. Lisää lopuksi ruokakerma ja kypsät kaalit. </p><p>12. Tarjoa keitto alkupalaksi paahdetun grahamleivän ja margariinin kanssa. </p><p> </p><p><strong>Vesirinkelit sieni- ja hapankaalitäytteillä</strong> </p><p>(25-30 rinkilää)</p><p></p><p>0,5 l vettä</p><p>25 g hiivaa</p><p>1,5 tl suolaa</p><p>1 kg jauhoja</p><p></p><p>Keittämiseen:</p><p>2 l vettä</p><p>2 rkl suolaa </p><p></p><p>1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. </p><p>2. Lisää suola.</p><p>3. Sekoita jauhot nesteeseen aluksi puuhaarukalla sekoittaen ja lopuksi kädellä vaivaten.</p><p>4. Anna taikinan levätä 15 minuuttia leivinliinan alla.</p><p>5. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä. </p><p>6. Jaa taikina 25-30 osaan ja leivo jokaisesta pieniä pyöreitä pullia. </p><p>7. Työnnä pullan keskelle sormella reikä ja muovaa pullasta rinkeli toisen käden sormella auttaen. </p><p>8. Ennen kohottamista rinkeleiden tulee olla pikkusormen paksuisia ja läpimitaltaan noin 8 cm.</p><p>9. Anna rinkeleiden kohota leivinpaperin päällä noin 30 minuuttia.</p><p>10. Kiehauta noin 2 l vettä ja mausta se suolalla. </p><p>11. Upota rinkeli kerrallaan kuumaan veteen. </p><p>12. Vesi ei saa kiehua liian kovaa. </p><p>13. Rinkelin kohotessa pintaan nosta se pois leivinpaperin päälle ja anna kuivua. </p><p>14. Paista rinkelit 275 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. </p><p>15. Täytä rinkelit bageleiden tapaan sieni- tai hapankaalitäytteellä.</p><p></p><p><em>Sienisalaatti rinkeleiden täytteeksi:</em></p><p>200 g suolasieniä</p><p>1 sipuli</p><p>ripaus pippuria</p><p>1 - 2 dl kermaviiliä tai vaahdotettua kermaa</p><p>(ruohosipulia)</p><p></p><p>1. Liota sieniä kylmässä vedessä, kunnes ne ovat sopivan suolaisia. </p><p>2. Vaihda vesi tarvittaessa muutaman kerran liotuksen aikana.</p><p>3. Hienonna sipuli ja liotetut sienet.</p><p>4. Sekoita sienet, sipuli, pippuri ja kermaviili keskenään. </p><p>5. Hienonna joukkoon halutessasi ruohosipulia.</p><p></p><p><em>Hapankaalitäyte rinkeleille:</em></p><p></p><p>200 g hapankaalia</p><p>100 g lanttua</p><p>0,5 rkl ruokaöljyä</p><p>2 tl raastettua tuoretta inkivääriä</p><p>2 rkl hunajaa</p><p>ripaus mustapippuria</p><p>(suolaa)</p><p></p><p>1. Raasta lanttu karkeaksi raasteeksi. </p><p>2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota lantturaastetta inkiväärin kanssa noin minuutin ajan.</p><p>3. Lisää hapankaali, hunaja, pippuri ja tarvittaessa suola. </p><p>4. Kuumenna ja tarjoa rinkeleiden täytteenä.</p><p></p><p><strong>Kasvistäytteiset letut</strong></p><p></p><p>Lettutaikina:</p><p>4 kananmunaa tai 2 dl kananmunavalmistetta</p><p>1 l maitoa</p><p>1 tl suolaa</p><p>2 dl ohrajauhoja</p><p>3 dl vehnäjauhoja</p><p>50 g sulatettua voita tai margariinia</p><p></p><p>Paistamiseen: </p><p>öljyä, margariinia tai voita</p><p></p><p>1. Vatkaa munien rakenne rikki. </p><p>2. Lisää joukkoon maito, suola ja lopuksi jauhot voimakkaasti vatkaten. </p><p>3. Anna taikinan seistä jääkaapissa noin tunnin ajan. </p><p>4. Lisää sulatettu rasva taikinaan ennen paistamista. </p><p>5. Kuumenna pannu ja rasva mahdollisimman kuumiksi. </p><p>6. Levitä taikinaa ohuelti pannulle. </p><p>7. Paista letut molemmilta puolilta kullan ruskeiksi.</p><p></p><p>Täyte:</p><p>1-2 punasipulia</p><p>½ punaista paprikaa</p><p>½ keltaista paprikaa</p><p>1 kiinankaali</p><p>1 pss suolapähkinöitä</p><p>(ripaus suolaa)</p><p>paistamiseen öljyä</p><p></p><p>1. Viipaloi punasipuli ja suikaloi paprika. </p><p>2. Kuullota sipulit ja paprikat öljyssä pannulla pehmeiksi. </p><p>3. Lisää suikaloitu kiinankaali ja pehmennä kaalia hetki pannulla. </p><p>4. Lisää suolapähkinät. </p><p>5. Annostele täytettä letuille ja taita ne taskuiksi. </p><p> </p><p><strong>Aurinkoinen kasvissosekeitto</strong></p><p></p><p>1 l vettä</p><p>4 paloiteltua porkkanaa </p><p>2 paloiteltua perunaa </p><p>150 g paloiteltua kukkakaalia </p><p>5 cm pala paloiteltua purjosipulia </p><p>1 paloiteltu sipuli </p><p>½ pkt sulatejuustoa</p><p>1 kasvisliemikuutio</p><p>1 tl yrttimaustetta</p><p>suolaa</p><p>basilikaa, rakuunaa, chilijauhetta, mustapippuria</p><p>4 keitettyä kananmunaa</p><p></p><p>1. Lisää paloitellut kasvikset ja kasvisliemikuutio kiehuvaan veteen. </p><p>2. Keitä kasviksia noin 25 minuuttia kunnes ne ovat pehmenneet. </p><p>3. Soseuta kypsät kasvikset liemessään.</p><p>4. Mausta seos maun mukaan.</p><p>5. Lisää sulatejuusto.</p><p>6. Keitä keittoa välillä hämmentäen kunnes juusto on sulanut seokseen tasaisesti. </p><p>7. Tarjoile keiton kanssa keitettyjä kananmunia. </p><p> </p><p><strong>Kaalipiirakka</strong></p><p></p><p>Täyte:</p><p>1 1/2 kg kaalia, josta osa voi olla kukkakaalia tai muutakin kaalia</p><p>50 g voita tai margariinia</p><p>2 isoa sipulia</p><p>1 dl siirappia </p><p>2 tl hienoa suolaa</p><p>1 tl mustapippuria</p><p>1 rkl mäkimeiramia luonnosta </p><p>1 dl suolaheinän lehtiä silputtuna</p><p>1/2 dl ruohosipulisilppua</p><p>1/2 tl hienonnettua villikuminan siemeniä</p><p>2 dl hienonnettua kanttarelleja tuoreena tai vastaavasti kuivattua</p><p></p><p>1. Sulata rasva teflonkattilan pohjalla tai padassa.</p><p>2. Lisää siihen suikaloitu kaali ja hienonnettu sipuli. </p><p>3. Hauduta hiljalleen noin tunti. </p><p>4. Lisää suola, kuivatut sienet hienonnettuina tai tuoreet sienet hiukan rasvassa kiehautettuina sekä mausteyrtit ja halutessasi pari ruokalusikallista etikkaa. </p><p>5. Kaalin kovuudesta riippuen täytteestä voi tulla liian kovaa, jolloin lisää tilkka vettä tai lihalientä. </p><p>6. Lisää lopuksi siirappi ja jäähdytä täyte.</p><p></p><p>Kuori:</p><p>5 dl laimennettua omenamehua tai maitoa</p><p>1 tl suolaa</p><p>1 pussi kuivahiivaa tai 50 g tuoretta hiivaa</p><p>1 dl kaurahiutaleita</p><p>11 - 12 dl hiivaleipäjauhoja</p><p>2 dl öljyä tai 200 g margariinia</p><p></p><p>1. Sekoita lämpimään liemeen hiiva, suola ja hiutaleet. </p><p>2. Lisää jauhoja, alusta ja sekoita pehmeä margariini tai öljy taikinaan. </p><p>3. Lisää loput jauhot niin, että saat pehmeän kaaviloitavan taikinan.</p><p>4. Anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi.</p><p>5. Kaaviloi kahdeksi noin uunipannun kokoiseksi levyksi. </p><p>6. Nosta toinen uunipannulle leivinpaperin päälle-</p><p>7. Levitä jäähtynyt täyte päälle niin että hieman reunoista jää vapaaksi. </p><p>8. Levitä toinen levy päälle, ummista reunat ja koristele mahdollisilla taikinan jätteillä. </p><p>9. Voitele munalla ja pistä haarukalla muutamia reikiä pintaan. </p><p>10. Paista uunissa alatasolla 225 asteisessa lämmössä noin 25 - 30 minuuttia. </p><p>11. Annoksesta saa salaatin ja lisäkkeiden kanssa isompikin porukka iltateen kera syötävää. </p><p></p><p><strong>Kasvissose </strong></p><p>(2 annosta)</p><p></p><p>3 porkkanaa</p><p>1-2 perunaa</p><p>parsa- tai kukkakaalia</p><p>1 sipuli</p><p>1 rkl kasvimargariinia</p><p>1 dl kuumaa keitinlientä </p><p></p><p>1. Kuori ja pilko kasvikset ja lisää keitinveteen kypsymisjärjestyksessä, keitä pehmeiksi. </p><p>2. Ota keitinvesi talteen. </p><p>3. Hienonna kasvikset soseeksi joko perunasurvimella tai sähkövatkaimella. </p><p>4. Lisää nokare margariinia ja keitinlientä. </p><p>5. Sekoita tasaiseksi soseeksi. </p><p></p><p><strong>Kaali-juureskeitto</strong></p><p></p><p>1 keskikokoinen luomukaali</p><p>6-8 luomuporkkanaa</p><p>1 iso luomulanttu</p><p>3-4 luomusipulia</p><p>5 keskikokoista luomuperunaa</p><p>n. 1 litra vettä</p><p>n. 1/2 dl kylmäpuristettua luomuruokaöljyä</p><p>10 maustepippuria</p><p>suolaa</p><p>(mausteyrttejä)</p><p></p><p>1. Hienonna kaali. </p><p>2. Laita öljy kasariin ja ruskista kaali kevyesti siinä. </p><p>3. Kuori ja paloittele muut kasvikset.</p><p>4. Sekoita kaalin joukkoon. </p><p>5. Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät. </p><p>6. Laita pippurit sekaan hautumaan. </p><p>7. Halutessasi voit lisätä myös mausteyrttejä (esim. kuminaa, timjamia, rosmariinia tai basilikaa). </p><p>8. Anna keiton hautua hiljalleen noin 40 minuuttia. </p><p>9. Lisää lopuksi suola ja tarkista maku. </p><p> </p><p><strong>Parsakaalivuoka</strong></p><p></p><p>500-600 g parsakaalia</p><p>1 sipuli</p><p>noin 1 tl suolaa</p><p>muutama kierros mustapippuria myllystä</p><p>1-2 rkl tuoretta hienonnettua meiramia tai 1 rkl pizzamaustetta</p><p>3 munaa</p><p>6 dl maitoa</p><p>noin 2 dl juustoraastetta</p><p>(100 g keittokinkkua)</p><p></p><p>1. Leikkaa parsakaalin kukinnot pienemmiksi osiksi ja varret viipaleiksi.</p><p>2. Keitä parsakaalia noin 10 minuuttia vedessä.</p><p>3. Valuta lävikössä.</p><p>4. Hienonna sipuli.</p><p>5. Levitä voideltuun vuokaan puolet parsakaalista ja sipulisilppu.</p><p>6. Ripottele päälle suolaa, mustapippuria ja meiramisilppua tai pizzamaustetta.</p><p>7. Jos käytät kinkkua, leikkaa se kuutioiksi.</p><p>8. Ripottele sipulien päälle.</p><p>9. Levitä pinnalle loput parsakaalit.</p><p>10. Vatkaa munat ja maito kevyesti keskenään.</p><p>11. Kaada vuokaan.</p><p>12. Ripottele päälle juustoraaste.</p><p>13. Kypsennä ruokaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 35-40 minuuttia.</p><p></p><p><strong>Broileriwokki</strong></p><p></p><p>n. 400 g marinoituja broilerisuikaleita</p><p>1 rkl rypsiöljyä kuullottamiseen</p><p>2 valkosipulinkynttä</p><p>1 pss kotimaisia suikalejuureksia tai n. 200 g tuoreita,</p><p>ohuita porkkana-, lanttu-, kaali- ja punasipulisuikaleita</p><p>1 dl kana-, kasvis- tai yrttilientä</p><p>1 rs kotimaisia herkku- tai siitakesieniä viipaleina </p><p>½ tl inkivääriä</p><p>½ tl currya</p><p></p><p>Koristeluun:</p><p>kotimaisia yrttejä</p><p></p><p>1. Kuullota valkosipuli wokissa tai teflonpannulla. </p><p>2. Lisää broilerisuikaleet ja anna niiden kypsyä.</p><p>3. Kuullota vihannekset ja sienet. </p><p>4. Lisää kanaliemi ja mausteet. </p><p>5. Anna wokin kypsyä.</p><p>6. Tarkista maku.</p><p>7. Tarjoa esim. keitettyjen tattari- tai ohrasuurimoiden ja salaatin kera.</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="Jaanuska, post: 3809634, member: 589"] [b]Nokkoskaali[/b] 1 pieni valkokaali 3 sipulia 50 g voita tai 0,5 dl öljyä 3-4 omenaa 4-5 dl silputtuja nokkosenlehtiä 2-3 rkl siirappia 1 tl meiramia ripaus valkopippuria, suolaa 1. Suikaloi kaali ja viipaloi sipulit. 2. Kuullota sipuliviipaleita hetki öljyssä. 3. Lisää kaalisuikaleet ja hauduta jonkin aikaa. 4. Kuutioi omenat ja lisää nokkossilpun kanssa pataan. 5. Hauduta kypsäksi ja mausta. [b]Kahden kaalinkeitto [/b] (4 annosta) 1 sipuli 0,5 rkl öljyä 5 dl vettä 1 tlk (330/205g) valkoista parsaa 1 dl parsalientä tölkistä 0,5 l parsakaalin ja kukkakaalin nuppuja 0,5 tl suolaa ripaus raastettua muskottipähkinää ripaus valkopippuria 1,5 rkl maissitärkkelysjauhoa 1 dl ruokakermaa 1. Hienonna sipuli ja kuullota se kattilassa öljyssä. 2. Lisää vesi, parsa ja parsaliemi. 3. Keitä hiljalleen, kunnes sipulit ovat pehmeitä. 4. Pese ja paloittele kaalit. 5. Kypsennä kaalin kukinnot mikroaaltouunissa ( 700 W 4 min) tai kattilassa höyryttäen. 6. Jos käytät kovan kantaosan, kypsennä se erikseen. 7. Jätä kaalit kulhoon ja lisää ne myöhemmin soseutettuun keittoon. 8. Soseuta ja siivilöi keitto. 9. Lisää joukkoon mausteet ja vesitilkkaan sekoitettu maissitärkkelysjauho. 10. Keitä vielä hiljalleen muutama minuutti koko ajan sekoittaen. 11. Lisää lopuksi ruokakerma ja kypsät kaalit. 12. Tarjoa keitto alkupalaksi paahdetun grahamleivän ja margariinin kanssa. [b]Vesirinkelit sieni- ja hapankaalitäytteillä[/b] (25-30 rinkilää) 0,5 l vettä 25 g hiivaa 1,5 tl suolaa 1 kg jauhoja Keittämiseen: 2 l vettä 2 rkl suolaa 1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. 2. Lisää suola. 3. Sekoita jauhot nesteeseen aluksi puuhaarukalla sekoittaen ja lopuksi kädellä vaivaten. 4. Anna taikinan levätä 15 minuuttia leivinliinan alla. 5. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä. 6. Jaa taikina 25-30 osaan ja leivo jokaisesta pieniä pyöreitä pullia. 7. Työnnä pullan keskelle sormella reikä ja muovaa pullasta rinkeli toisen käden sormella auttaen. 8. Ennen kohottamista rinkeleiden tulee olla pikkusormen paksuisia ja läpimitaltaan noin 8 cm. 9. Anna rinkeleiden kohota leivinpaperin päällä noin 30 minuuttia. 10. Kiehauta noin 2 l vettä ja mausta se suolalla. 11. Upota rinkeli kerrallaan kuumaan veteen. 12. Vesi ei saa kiehua liian kovaa. 13. Rinkelin kohotessa pintaan nosta se pois leivinpaperin päälle ja anna kuivua. 14. Paista rinkelit 275 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. 15. Täytä rinkelit bageleiden tapaan sieni- tai hapankaalitäytteellä. [i]Sienisalaatti rinkeleiden täytteeksi:[/i] 200 g suolasieniä 1 sipuli ripaus pippuria 1 - 2 dl kermaviiliä tai vaahdotettua kermaa (ruohosipulia) 1. Liota sieniä kylmässä vedessä, kunnes ne ovat sopivan suolaisia. 2. Vaihda vesi tarvittaessa muutaman kerran liotuksen aikana. 3. Hienonna sipuli ja liotetut sienet. 4. Sekoita sienet, sipuli, pippuri ja kermaviili keskenään. 5. Hienonna joukkoon halutessasi ruohosipulia. [i]Hapankaalitäyte rinkeleille:[/i] 200 g hapankaalia 100 g lanttua 0,5 rkl ruokaöljyä 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä 2 rkl hunajaa ripaus mustapippuria (suolaa) 1. Raasta lanttu karkeaksi raasteeksi. 2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota lantturaastetta inkiväärin kanssa noin minuutin ajan. 3. Lisää hapankaali, hunaja, pippuri ja tarvittaessa suola. 4. Kuumenna ja tarjoa rinkeleiden täytteenä. [b]Kasvistäytteiset letut[/b] Lettutaikina: 4 kananmunaa tai 2 dl kananmunavalmistetta 1 l maitoa 1 tl suolaa 2 dl ohrajauhoja 3 dl vehnäjauhoja 50 g sulatettua voita tai margariinia Paistamiseen: öljyä, margariinia tai voita 1. Vatkaa munien rakenne rikki. 2. Lisää joukkoon maito, suola ja lopuksi jauhot voimakkaasti vatkaten. 3. Anna taikinan seistä jääkaapissa noin tunnin ajan. 4. Lisää sulatettu rasva taikinaan ennen paistamista. 5. Kuumenna pannu ja rasva mahdollisimman kuumiksi. 6. Levitä taikinaa ohuelti pannulle. 7. Paista letut molemmilta puolilta kullan ruskeiksi. Täyte: 1-2 punasipulia ½ punaista paprikaa ½ keltaista paprikaa 1 kiinankaali 1 pss suolapähkinöitä (ripaus suolaa) paistamiseen öljyä 1. Viipaloi punasipuli ja suikaloi paprika. 2. Kuullota sipulit ja paprikat öljyssä pannulla pehmeiksi. 3. Lisää suikaloitu kiinankaali ja pehmennä kaalia hetki pannulla. 4. Lisää suolapähkinät. 5. Annostele täytettä letuille ja taita ne taskuiksi. [b]Aurinkoinen kasvissosekeitto[/b] 1 l vettä 4 paloiteltua porkkanaa 2 paloiteltua perunaa 150 g paloiteltua kukkakaalia 5 cm pala paloiteltua purjosipulia 1 paloiteltu sipuli ½ pkt sulatejuustoa 1 kasvisliemikuutio 1 tl yrttimaustetta suolaa basilikaa, rakuunaa, chilijauhetta, mustapippuria 4 keitettyä kananmunaa 1. Lisää paloitellut kasvikset ja kasvisliemikuutio kiehuvaan veteen. 2. Keitä kasviksia noin 25 minuuttia kunnes ne ovat pehmenneet. 3. Soseuta kypsät kasvikset liemessään. 4. Mausta seos maun mukaan. 5. Lisää sulatejuusto. 6. Keitä keittoa välillä hämmentäen kunnes juusto on sulanut seokseen tasaisesti. 7. Tarjoile keiton kanssa keitettyjä kananmunia. [b]Kaalipiirakka[/b] Täyte: 1 1/2 kg kaalia, josta osa voi olla kukkakaalia tai muutakin kaalia 50 g voita tai margariinia 2 isoa sipulia 1 dl siirappia 2 tl hienoa suolaa 1 tl mustapippuria 1 rkl mäkimeiramia luonnosta 1 dl suolaheinän lehtiä silputtuna 1/2 dl ruohosipulisilppua 1/2 tl hienonnettua villikuminan siemeniä 2 dl hienonnettua kanttarelleja tuoreena tai vastaavasti kuivattua 1. Sulata rasva teflonkattilan pohjalla tai padassa. 2. Lisää siihen suikaloitu kaali ja hienonnettu sipuli. 3. Hauduta hiljalleen noin tunti. 4. Lisää suola, kuivatut sienet hienonnettuina tai tuoreet sienet hiukan rasvassa kiehautettuina sekä mausteyrtit ja halutessasi pari ruokalusikallista etikkaa. 5. Kaalin kovuudesta riippuen täytteestä voi tulla liian kovaa, jolloin lisää tilkka vettä tai lihalientä. 6. Lisää lopuksi siirappi ja jäähdytä täyte. Kuori: 5 dl laimennettua omenamehua tai maitoa 1 tl suolaa 1 pussi kuivahiivaa tai 50 g tuoretta hiivaa 1 dl kaurahiutaleita 11 - 12 dl hiivaleipäjauhoja 2 dl öljyä tai 200 g margariinia 1. Sekoita lämpimään liemeen hiiva, suola ja hiutaleet. 2. Lisää jauhoja, alusta ja sekoita pehmeä margariini tai öljy taikinaan. 3. Lisää loput jauhot niin, että saat pehmeän kaaviloitavan taikinan. 4. Anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi. 5. Kaaviloi kahdeksi noin uunipannun kokoiseksi levyksi. 6. Nosta toinen uunipannulle leivinpaperin päälle- 7. Levitä jäähtynyt täyte päälle niin että hieman reunoista jää vapaaksi. 8. Levitä toinen levy päälle, ummista reunat ja koristele mahdollisilla taikinan jätteillä. 9. Voitele munalla ja pistä haarukalla muutamia reikiä pintaan. 10. Paista uunissa alatasolla 225 asteisessa lämmössä noin 25 - 30 minuuttia. 11. Annoksesta saa salaatin ja lisäkkeiden kanssa isompikin porukka iltateen kera syötävää. [b]Kasvissose [/b] (2 annosta) 3 porkkanaa 1-2 perunaa parsa- tai kukkakaalia 1 sipuli 1 rkl kasvimargariinia 1 dl kuumaa keitinlientä 1. Kuori ja pilko kasvikset ja lisää keitinveteen kypsymisjärjestyksessä, keitä pehmeiksi. 2. Ota keitinvesi talteen. 3. Hienonna kasvikset soseeksi joko perunasurvimella tai sähkövatkaimella. 4. Lisää nokare margariinia ja keitinlientä. 5. Sekoita tasaiseksi soseeksi. [b]Kaali-juureskeitto[/b] 1 keskikokoinen luomukaali 6-8 luomuporkkanaa 1 iso luomulanttu 3-4 luomusipulia 5 keskikokoista luomuperunaa n. 1 litra vettä n. 1/2 dl kylmäpuristettua luomuruokaöljyä 10 maustepippuria suolaa (mausteyrttejä) 1. Hienonna kaali. 2. Laita öljy kasariin ja ruskista kaali kevyesti siinä. 3. Kuori ja paloittele muut kasvikset. 4. Sekoita kaalin joukkoon. 5. Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät. 6. Laita pippurit sekaan hautumaan. 7. Halutessasi voit lisätä myös mausteyrttejä (esim. kuminaa, timjamia, rosmariinia tai basilikaa). 8. Anna keiton hautua hiljalleen noin 40 minuuttia. 9. Lisää lopuksi suola ja tarkista maku. [b]Parsakaalivuoka[/b] 500-600 g parsakaalia 1 sipuli noin 1 tl suolaa muutama kierros mustapippuria myllystä 1-2 rkl tuoretta hienonnettua meiramia tai 1 rkl pizzamaustetta 3 munaa 6 dl maitoa noin 2 dl juustoraastetta (100 g keittokinkkua) 1. Leikkaa parsakaalin kukinnot pienemmiksi osiksi ja varret viipaleiksi. 2. Keitä parsakaalia noin 10 minuuttia vedessä. 3. Valuta lävikössä. 4. Hienonna sipuli. 5. Levitä voideltuun vuokaan puolet parsakaalista ja sipulisilppu. 6. Ripottele päälle suolaa, mustapippuria ja meiramisilppua tai pizzamaustetta. 7. Jos käytät kinkkua, leikkaa se kuutioiksi. 8. Ripottele sipulien päälle. 9. Levitä pinnalle loput parsakaalit. 10. Vatkaa munat ja maito kevyesti keskenään. 11. Kaada vuokaan. 12. Ripottele päälle juustoraaste. 13. Kypsennä ruokaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 35-40 minuuttia. [b]Broileriwokki[/b] n. 400 g marinoituja broilerisuikaleita 1 rkl rypsiöljyä kuullottamiseen 2 valkosipulinkynttä 1 pss kotimaisia suikalejuureksia tai n. 200 g tuoreita, ohuita porkkana-, lanttu-, kaali- ja punasipulisuikaleita 1 dl kana-, kasvis- tai yrttilientä 1 rs kotimaisia herkku- tai siitakesieniä viipaleina ½ tl inkivääriä ½ tl currya Koristeluun: kotimaisia yrttejä 1. Kuullota valkosipuli wokissa tai teflonpannulla. 2. Lisää broilerisuikaleet ja anna niiden kypsyä. 3. Kuullota vihannekset ja sienet. 4. Lisää kanaliemi ja mausteet. 5. Anna wokin kypsyä. 6. Tarkista maku. 7. Tarjoa esim. keitettyjen tattari- tai ohrasuurimoiden ja salaatin kera. [/QUOTE]
Esikatsele
Nimimerkki
Varmistus
Kuinka monta kirjainta on sanassa ISÄ?
Lähetä vastaus
Uusimmat
Luetuimmat
Kuumimmat
Uusimmat
Näytä kaikki
1.
Vihreiden Maria Ohisalo haluaa tapattaa Suomen oikeistolaista nuorisoa Ukrainassa
23 min sitten
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
2.
lsIam tekee naisten elämästä "sietämätöntä heIvettiä" Saudi-Arabiassa - miesten kritisoimisesta 11 vuotta vankeutra
33 min sitten
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
3.
"Tutkimuslaitoksen julkaiseman vuoden 2022 demokratiaindeksin mukaan 73 prosenttia 18-24-vuotiaista piti itseään poliittisesti oikeistolaisena."
Tänään 07:45
vierailija
3 Viestiä
Aihe vapaa
4.
Tieliikennelakua uudistetaan: pyöräilijä voi saada jopa elinkautisen vankeusrangaistuksen pahasta törttöilystä
Tänään 07:13
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
5.
"Vihainen puhe johtaa vihaisiin tekoihin, varoitti Slovakian presidentti, ja hän on oikeassa."
Tänään 07:04
vierailija
2 Viestiä
Aihe vapaa
6.
Onko Helsingin apulaispormestarin aika erota?
Eilen 23:55
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
7.
Suomen vasemmistopoliitikot yllyttävät väkivaltaan
Eilen 23:53
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
8.
Erosin demareista, liityin persuihin
Eilen 23:51
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
Luetuimmat
1.
Euroviisut on pilalla 😤 Siitä tuli outojen kummajaisten temmellyskenttä. Siellä voitti kummajainen. Kaikki toimittajat, ”ammattiraati” ja yleisöstä
Started by vierailija
Sunnuntai klo 13:10
Luettu: 723
Aihe vapaa
2.
Selittäkää nyt kepulit ja punikit että miksi? ”MT:n kysely: Vornasen ampumatapaus saanut monet harkitsemaan perussuomalaisten äänestämistä.”
Started by vierailija
Maanantai klo 06:15
Luettu: 681
Aihe vapaa
3.
"Tuoreet vaaliennusteet kertovat, että Euroopan parlamentti on siirtymässä kesäkuun vaaleissa monta askelta oikealle."
Started by vierailija
Tiistai klo 08:04
Luettu: 525
Aihe vapaa
4.
Duunari; SDP, Vas, Vihr. vai joku muu?
Started by vierailija
Sunnuntai klo 21:39
Luettu: 506
Aihe vapaa
5.
Helsingin Sanomat paljastaa miten väestönvaihto etenee Suomen kunnissa
Started by vierailija
Sunnuntai klo 11:45
Luettu: 501
Aihe vapaa
6.
Mikä siinä on kun tytöt eivät kestä elämää vaan ahdistuvat?
Started by vierailija
Tiistai klo 19:02
Luettu: 494
Aihe vapaa
7.
Kysytkö puolisolta lupaa esim. takin ostamiseen?
Started by vierailija
Maanantai klo 22:11
Luettu: 490
Aihe vapaa
8.
Joku oli jättänyt tallin nurkille tyhjän kondomipakan
Started by seimittlik
Sunnuntai klo 21:47
Luettu: 485
Aihe vapaa
Kuumimmat
Näytä kaikki
1.
Suomella on satumainen onni saada venäläisistä, irakilaisista, syyrialaisista, somaleista ja afganistanilaisista uusia suomalaisia
Latest: vierailija
5 min sitten
Aihe vapaa
2.
"Vihainen puhe johtaa vihaisiin tekoihin, varoitti Slovakian presidentti, ja hän on oikeassa."
Latest: vierailija
5 min sitten
Aihe vapaa
3.
Entisen toimittajan mielestä Sanna Marinilla on kansanomaisesti sanottuna kuzi noussut päähän
Latest: vierailija
6 min sitten
Aihe vapaa
4.
Työttömien määrä on kääntymässä laskuun
Latest: vierailija
11 min sitten
Aihe vapaa
5.
Tieliikennelakua uudistetaan: pyöräilijä voi saada jopa elinkautisen vankeusrangaistuksen pahasta törttöilystä
Latest: vierailija
11 min sitten
Aihe vapaa
6.
"Tutkimuslaitoksen julkaiseman vuoden 2022 demokratiaindeksin mukaan 73 prosenttia 18-24-vuotiaista piti itseään poliittisesti oikeistolaisena."
Latest: vierailija
14 min sitten
Aihe vapaa
7.
Perussuomalaiset haluavat leikata Suomen Yleisradion rahoituksesta 25%, eli joka neljännen euron
Latest: vierailija
15 min sitten
Aihe vapaa
8.
Pimeyden ja taantumuksen noita: Päivi Räsänen 😈
Latest: vierailija
16 min sitten
Aihe vapaa
Yhteistyössä
Perhe-elämä
Kaalista ruokaa
Ylös
Bottom
+ Aloita uusi keskustelu