käykö taaperonne joka ilta suihkussa/ käyttekö itse?

  • Viestiketjun aloittaja tiituli
  • Ensimmäinen viesti
Ei talvisaikaan ihan joka päivä kun ei noin pienet vielä silleen hikoile. Nyt ollaan käyty vähintään suihkuttelemassa ne aurinkorasvat pois iltaisin ja kummasti on päänahassakin hiekkaa kun tuolla hiekkalaatikoissa rymyää... :D
 
ali
Alkuperäinen kirjoittaja tiituli:
täällä ainakin käydään, pakko! :( iho aurinkorasvasta tahmea ja monta tuntia kun istuttu jossain hiekkalaatikolla... aarg. ei kiitos lakanoihin ennen suihkuttelua
Kesällä kyllä..ja tallvella kyllä. :) Puhdas on aina puhdas. Saattaa mennä joskus itsellä sillee että jos la iltana saunotaan niin su ei tule käytyä suihkussa, ma aamuna sitten käyn. :) Näin lämpimällä montakin kertaa viileässä suihkussa saatan käydä.. :D mutta pikaseen. :)
 
Joka päivä ympäri vuoden paitsi vauva käy joka toinen-kolmas päivä. Syynä on että keskimmäinen vaan tykkää ihan älyttömästi käydä suihkussa ja esikoisella on atopia johon selvästi auttaa usein suihkussa käyminen.
 
minä
http://www.iltasanomat.fi/hyvaolo/terveys.asp?id=1730464
Yhdysvaltalaiset asiantuntijat ovat varoittaneet, että suihkussa käynti voi olla terveydelle haitaksi, kertoo BBC News. Tämä johtuu siitä, että suihkupäässä voi elää pöpöjä, jotka aiheuttavat yleisesti keuhkosairauksia.

Tutkijat havaitsivat, että suihkupäät sisältävät jopa 100 kertaa enemmän Mycobacterium avium -nimistä bakteeria kuin kodin muiden hanojen kautta tulevassa vedessä todettiin olevan. Etenkin muovisissa suihkupäissä bakteerit näyttivät pärjäävän erityisen hyvin.

BBC Newsin uutisen mukaan bakteerit päätyvät ilmaan pisaroiden mukana, jolloin ne päätyvät suihkussa olijan keuhkoihin hengityksen mukana. Eniten bakteereja leviää heti suihkun käynnistämisen jälkeen, joten vettä ei saisi suihkuttaa ensimmäisenä kasvoille.

Tutkijoiden mukaan bakteerit eivät aiheuta oireita terveillä ihmisillä, mutta henkilöillä, joilla on heikentynyt immuunijärjestelmä, voi kehittyä haitallisia infektioita. Näin ollen vanhusten, raskaana olevien ja muista sairauksista kärsivien tulisi olla tarkkoja tässä asiassa.

Mycobacterium avium aiheuttama keuhkoinfektiot oireilevat muun muassa väsymyksenä, jatkuvana ja kuivana yskänä, hengästyneisyytenä ja yleisenä heikkoutena.

Atyyppiset mykobakteerilöydökset ovat yleistyneet Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan viime vuosikymmeninä, kun ihmiset altistuvat niille aiempaa enemmän. Amerikkalaistutkijat kertoivat yleistyneiden infektioiden voivan johtua nimenomaan suihkussa käyntien lisääntymisestä.
 
tt
Aikuiset käy joka päivä suihkussa, taapero pari kertaa viikossa. Pestään iltaisin kasvot, kädet ja nyt kun avojaloin saattaa kulkea, niin myös jalat. Aamuisin pestään kasvot ja peppu. En koe tarpeelliseksi suihkuttaa joka päivä, eikä esim. lapsen hiukset kaipaa pesu ayhtään useammin.
 
vieras
Lähes joka päivä käydään uimassa, mutta muuten ei välttämättä suihkutella joka päivä. Taaperon saa altaassa pestyä aika hyvin, isommilta pestään käsivarret, kasvot, pylly, ja jalat pesuvadissa. Suihkumme on kamala, siinä syy miksi ei käydä kuin tarpeen tullen, eikä aina tule edes lämmintä vettä.
 
vaihtelee
Talvella 2-3xvko, kesäisin yleensä joka ilta. Jos on käyty uimassa niin ei välttämättä sitten enää suihkuun. Atoopikkoja ollaan, vesi ei tee hyvää talvipakkasilla..
 
tt ei kirj
Kyllä käydään, kesät talvet. Ei vois kuvitellakaan, että ei ennen nukkumaanmenoa kävis suihkussa oli sitten kesä tai talvi. Ah, kuinka ihanaa onkaan köllähtää hikisille lakanoille, jos ei kävis pesulla.....NOOT
 
vierailija
Alkuperäinen kirjoittaja joka päivä kuuluu peseytyä:
niin lapset kuin aikuisetkin. Ihmettelen kyl jos joku ei käy joka päivä suihkussa ainakin ja vie lastakin.
Peseytyä voi muutenkin kuin suihkussa. Minä käyn suihkussa joka toinen päivä, muuten teen ns. pikkupesut (eli intiimialueet pöntöllä, kainalot lavuaarin päällä ).

Lapset käyvät meillä talviaikaan suihkussa pari kertaa viikossa, kesällä päivittäin. Kesällä he ovat päästä varpaisiin hiekassa ja aurinkorasvassa.
 

Yhteistyössä