Kaisersalaatin ohjetta metsästän

Caesar Finlandia

6-8 annosta
1 - 2 ruukkua rooman salaattia tai muuta rapeaa salaattia
1/2 - 1 pak (150-300 g) Valio Finlandiaa

Caesarkastike
1 prk (200 g) Valio ruokajogurttia
1 - 1 1/2 rkl sinappia esim. Dijon
1 - 2 valkosipulin kynttä
2 keitettyä (10 min) munaa
8 anjovisfileetä
mustapippuria myllystä

Yrtti-voikrutongit
4 paahtoleipäviipaletta
25 g Valio voita
1/2 tl kurkumaa
1/2 dl yrttejä hienonnettuna esim. basilikaa, oreganoa

Valmista kastike mittaamalla kaikki aineet monitoimikoneen kulhoon. Käynnistä kone.Voit käyttää myös sauvasekoitinta. Leikkaa leivästä kuoret pois ja kuutioi leivät. Kuumenna voi ja kurkuma pannulla. Ruskista leipäkuutiot. Siirrä krutongit kulhoon ja sekoita joukkoon hienonnetut yrtít. Huuhtele salaatti ja kuivaa talouspaperilla tai salaattilingossa. Revi salaatti tai leikkaa reiluiksi paloiksi ja nosta kannellisessa astiassa jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Kuutioi juusto. Kokoa salaatti kastikkeen, juuston ja krutonkien kanssa kerroksittain annoslautasille tai laakealle vadille. Tarjoa heti.

Caesar-salaatti

8 - 10 annosta
3 valkosipulin kynttä
1 1/2 dl oliiviöljyä
500 g romaine- TAI jäävuorisalaattia
8 vaaleaa leipäviipaletta
oliiviöljyä paistamiseen
1 1/2 rkl Dijon-sinappia
2 - 3 rkl sitruunamehua
1/2 rkl Worchestershire-kastiketta
1 1/2 dl Parmigiano Reggianoa TAI Grana Padanoa raastettuna
1 rasia (125/81 g) anjovisfileitä

Salaatin päälle
1/2 dl Parmigiano Reggianoa TAI Grana Padanoa raastettuna

Murskaa valkosipulin kynnet veitsen lappeella ja pane oliiviöljyn joukkoon. Anna maustua vähintään 1 tunti. Pese ja kuivaa salaatti. Revi salaatti sopiviksi suupaloiksi ja pane viilenemään kannelliseen astiaan jääkaappiin. Leikkaa leivät 1,5 x 1,5 cm:n kuutioiksi ja paista pannulla oliiviöljyssä rapeiksi ja kullanruskeiksi. Voit paahtaa ne myös uunipannulla. Poista oliiviöljyn joukosta valkosipulin kynnet. Sekoita isossa salaattikulhossa sinappi, sitruunamehu, Worchestershire-kastike, parmesanraaste, paloitellut anjovikset ja viimeisenä valkosipuliöljy. Kaada kulhoon salaatti ja sekoita hyvin. Lisää pinnalle leipäkuutiot ja parmesanraastetta.

VINKKI Voit lisätä salaatin joukkoon esim. katkarapuja. Jos käytät pakastekatkarapuja, sulata ja valuta ne ensin hyvin.


Caesarsalaatti suomalaiseen tapaan

4 annosta
2 kerää (150 g) romaine- tai jäävuorisalaattia

Kastike
1 prk (2 dl) Valio ruokakermaa
1 tl väkiviinaetikkaa
1 keitetyn munan keltuainen
2 valkosipulin kynttä
4 anjovisfileetä
1 rkl vaaleaa sinappia
mustapippuria myllystä
1 dl (50 g) Valio Mustaleima raastetta

Krutongit
1/2 patonkia

Lisäksi
2 dl (100 g) Valio Mustaleima raastetta

Irrota salaatin lehdet ja huuhdo ja kuivaa ne. Revi salaatti reiluiksi suupaloiksi ja laita kannelliseen rasiaan jääkaappiin tarjoiluun asti. Valmista kastike. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi. Säilytä kylmässä tarjoiluun asti. Leikkaa patonki kuutioiksi. Levitä kuutiot leivinpaperille pellille. Mausta halutessasi suolalla, pippurilla ja pirskota päälle hiukan oliiviöljyä. Paahda 200 asteessa, kunnes krutongit ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä. Kokoa salaatti kastikkeen ja juustoraasteen kanssa kerroksittain, lisää päälle loppu juustoraaste ja krutongit. Tarjoa heti.
VINKKI Voit lisätä salaattiin myös paistettuja broilerifileesuikaleita, isoja katkaravun pyrstöjä tai kylmäsavulohta.


Kevyempi caesarsalaatti

6 annosta
1 iso kerä jäävuorisalaattia

Kastike
1 prk (200 g) Hovi kevyt valkosipuli -tuorejuustoa
1 rkl vaaleaa sinappia
1 dl (50 g) Polar 15 -juustoraastetta
1 dl Valio maitoa

Tarjoiluun
4 grahampaahtoleipäviipaletta
2 dl (100 g) Polar 15 -juustoraastetta

Huuhdo, kuivaa ja revi salaatti. Sekoita kastike ja mausta se halutessasi mustapippurilla. Leikkaa leivät pieniksi kuutioiksi ja paahda ne pannulla rapeiksi. Sekoita kastike salaatin joukkoon. Lisää päälle loppu juustoraaste ja leipäkuutiot. Tarjoa heti. Jos otat caesarsalaattia töihin evääksi, pakkaa ainekset erikseen ja sekoita salaatti juuri ennen ateriointia.
VINKKI Voit lisätä salaattiin halutessasi pieniä kapriksia ja suikaloitua punaista paprikaa, paistettuja broilerifileesuikaleita, katkarapuja tai savukalaa. Juhlavampaan salaattiin voit vaihtaa juustoksi Charme parmesanlastut.

 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 14.07.2005 klo 16:43 MARZA 1970 kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 14.07.2005 klo 15:37 millamaria kirjoitti:
kaiservurstia/kannusvurstia
juustoa
kierremakaroonia
herne-maissi-paprikaa
suolakurkkua
tuorekurkkua
tomaattia
purjoa
majoneesia

:p :p :p :p :p :p
Kiitos Millamaria :hug: just tota salaattia etsin kiitos vielä kerran
oleppas hyvä..toi on kyllä niiiiiiin hyvää että.. :p
 

Yhteistyössä