kasvusta

  • Viestiketjun aloittaja pikkuisen äiti
  • Ensimmäinen viesti
pikkuisen äiti
Hei!
Olen 4v pojan äiti ja hän on pieni kokoinen. 95,5cm pitkä ja painaa 16kg. kasvu oli nyt kääntyy selkeesti laskuun ja painoa vastaavasti tullut selkeesti enemmän. Olemme nyt menossa lääkärille keskustelemaan mitä kasvun kanssa tehdään. Onko teillä kenelläkään vastaavaa? Onko ollut puhetta tai toteutetaanko kasvuhormonihoitoa vai onko jotain muita keinoja?
Lapsi syö todella pieniä annoksia, mutta syö kaksi kertaa päivässä kunnon ruuan ja siihen lisäksi aamu-, väli-, ja iltapalan. Verikokeita on otettu ja kaikki arvot ovat loistavat joten ruokailusta tuo ei kylläkään ole johtuvaa. Molemmat vanhemmat on pätkiä joten geenit tekee tehtävänsä, mutta voiko niitä hieman avustaa? Mitä mieltä olette? Olen todella yksin tämän asian kanssa :'(
 
No hei... poikasi ei ole mikään erityisen pieni!! Mun tyttö on elokuussa 4 ja on 98cm pitkä ka alle 15 kiloa! Käyrien mukaan menee siel keskiviivan tuntumassa, että oikein sopusuhtainen lapsi. Älä nyt ota tuollaisia paineita tosta asiasta. Lapset kasvaa niin omaan tahtiinsa. Painon nousua voi tietty tarkkailla oikeaala ruokavaliolla ja huolehtimalla lapsen päivittäisestä liikunasta :D .
 
Meillä neljävuotisneuvolassa helmikuussa poika oli tasan 100 cm pitkä ja painoi 16 kg. Mekään ei pitkiä olla. Ei ole mielestäni mitään hätää teilläkään. Välillä nykypäivänä tuntuu että kaikista asioista tutkitaan, jos ei vähäänkään mene käyrien mukaan.

Kerta syö säännöllisesti ja monipuolisesti ja liikkuu ja on muuten terve lapsi niin nauttikaa vaan elämästä!
 
Hei!
Ymmärrän huolesi täysin, meillä nimittäin sama tilanne!
kahdelle muulle vastaajalle tähdentäisin, että nyt ap. tapauksessa kysymys ja huoli on ennen kaikkea siinä, että kasvua ei tapahdu riittävästi, eikä siinä, että lapsi olisi sinänsä poikkeuksellisen pieni. Eli jos on kokoajan pieni ja kasvaa "omalla käyrällään" tasaisesti, ei syytä huoleen olekkaan, mutta jos kasvu taittuu ja menee jatkuvasti alaspäin, huoli onkin aiheellinen. Ilmeisesti ap:llä on näin asiat.

Meillä on 1v tyttö, joka ollut pieni koko ikänsä, mutta viimeiset puolivuotta kasvu on mennyt kokoajan vain alaspäin ja verikokeita on otettu jos jonkin laisia. Tähän mennessä allergiat ja keliakia on poissuljettu ja seuraavaksi aletaan tutkia hormooneja ja kromosomistoa. Huoli on kova. Meillä neiti syö hyvin,mutta kasvua ei vaan tule riittävästi. Nyt pituus n.72cm ja paino 7700g. Elokuussa siirrymme endonpolin asiakkaiksi,jos hurjaa kasvupyrähdystä ei sitä ennen tapahdu.Hormonihoitoja olen minäkin paljon miettinyt ja pelkään, koska niitä tarvitsee pistää päivittäin ja se ei ole kovinkaan kivaa pistellä joka päivä omaa lastaan.Mutta päivä kerrallaan ja toisaalta hormonihoidot ovat pieni juttu esim. aivokasvaimeen verrattuna, joka voi joskus olla syynä kasvu häiriöihin ym. ikävämmät sairaudet.


Voimia sinulle poikasi kanssa, yritetään jaksaa päivä kerrallan! :hug:
 
pikkuisen äiti
Kiitos teille vastauksista. Oli ihanaa huomata ettei ole yksin. tosiaan pojallamme on kasvu tosiaan kääntynyt jyrkästi laskuun ja myös verikokeita otettu ja mitään syytä ei löydy. Sinälään helpottavaa ettei ole mitään "vakavaa". mutta silti mielessä aina miettii että jos kuitenkin. Ainahan se olisi mukavaa jos selkee syy löytyisi myös sille miksi lapsi ei kasvaa vaikkakin kaiken pitäisi olla kunnossa.
 
Meillä 4 v ja 8 kk (eli melkein jo 5 v) poika ja pituutta 95 cm ja painoa 12 kg. Vanhempi lapsi 7 v ja pituutta löytyy 130 cm.

Esikoinen pitkä ikäisekseen ja kuopus pieni ikäisekseen. Meillä otettu kuopukselta kilpirauhaskokeita, hormonikokeita ja muitakin kokeita, eikä mitään löytynyt, onneksi. Kasvu oli noin vuoden ajan kokonaan pysähdyksissä (silloin 92 cm) ja kolmen kuukauden välein kävimme sairaalassa kontrollissa. Nyt tullut hieman pituutta lisää, tosin paino tippunut puoli kiloa.

Meillä pieni koko on välillä ikävä estet joissakin asioissa. Poika on kyllä muuten kehitystasoltaa 5 v, paitsi tuo pituus. Ei pääse huvipuistoissa muutakuin lällyihin laitteisiin, ulkopuoliset kohtelevet kaksi - kolme vuotiaana ja se ärsyttää poikaa suunnattomasti.
 
pikkuisen äiti
Pikuisen pojan äidiltä kyselisin, onko poikanne hoidossa ja onko hän kokenut jonkilaista sivuun jäämistä leikeistä? Meillä poika leikkii paljon pari vuotta vanhempien tyttöjen kanssa , koska tutustunut heihin isosiskon kautta. neuvollassa vain terveydenhoitaja ntoi niin negatiivisen kuvan kuinka poikaamme tuullaan tarhassa kiusaamaan pienen kokonsa takia, kun sen nyt syksyllä aloittaa. Itse tuli jotenkin huono olo, vaikkakin käsittää että kyllähän lapset aina jostain jonkun lällätyksen saa aikaiseski jos niin haluavat.
Olemme myös havainneet tämäån huvipuisto yms paikat ikäviksiksi, kun muut kaverit pääsevät ja meidän lapset eivät koska kasvavat hitaammin ja odotus pituuskin on jäämässä lyhyeksi kuitenkin vanhimmalla tyttärellä aivan keskivertoiseksi.
Tsemmppiä teille sinne poikanne kanssa. Ainahan se on hyvä muistaa, että maasta se pienikin ponnistaa. ;)
 

Yhteistyössä