Kauanko teillä mennyt alle 16-vuotiaan vammaistuen päätöksessä?

  • Viestiketjun aloittaja e-lapsen äiti
  • Ensimmäinen viesti
re
meillä kesti eka hakemus 4 kk, siitä uusintakäsitteluy 5 kk. Päätös tulee nopeampaa, jos sitä ei lähetetä asiantuntijalääkärille. Meillä on niin harvinaine yhdistelmä ongelmia, että ne ei oikein osaa päättää.
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja yh-äiti68:
Onko tämä teidän ensimmäinen hakemus?
Meillä ekasta noin 2kk ja jatkohakemuksen kun vein niin odottelin c-lausuntoa pari viikkoa ja sen vietyäni sain päätöksen kahdessa viikossa
Joo, ensimmäinen hakemus. Diagnoosi on ollut jo 2v mutta vasta nyt lääkäri kastoi aiheelliseksi kirjoittaa C-lausunnon :whistle:
Miksi jatkohakemus pitää tehdä? Meidän lausunnossa on merkitty, että toistaiseksi...
 
Tilanne tarkistetaan vuoden välein ja jos rasitus jatkuu samanlaisena niin hoitotukea jatketaan taas vuodeksi eteenpäin. Takautuvasti tukea saa vuoden ajalta. Se on aina toistaiseksi voimassa oleva päätös joka kelasta tulee. Säästä kaikki kuitit ja laita ne kelaan mukaan,kysyvät niitä kuitenkin jos et ole niitä toimittanut kun olet hakemuksen jättänyt. Jos ei päätöstä kuulu niin soita kelaan että laittavat merkinnän kiire niin saat nopeammin vastauksen.
 
kolmen lapsen äiti
meillä joskus kesti usean kuukauden, joskus tuli muutamassa viikossa. Kannattaa ihan soittaa Kelaan, näkevät että milloin jätettyjä hakemusia käsitellään nyt.
 

Yhteistyössä