Kehitysvammainen ja haaveena oma perhe ja lapsi?

  • Viestiketjun aloittaja syvä huokaus
  • Ensimmäinen viesti
syvä huokaus
Mielipiteitä? Tuttavan sukulais poika (kehitysvammainen on eläkkeellä) on löytänyt itselleen tyttöystävän. Nyt kuulin että tämä pariskunta odottaa lasta jonka määrä syntyä elokuussa.
 
vierailija
Ei tuolla taustatiedolla vielä mitään erityistä voi sanoa. Onko jotain perinnöllistä syytä vai on kyseessä geeneistä riippumaton syy? Ja millainen on tyttöystävä? Jos miehen vamma johtuu esim. tapaturmasta tai hapenpuutteesta synnytyksessä ja tuleva äiti on ihan normaali, niin siitä vaan. Äidille tuo varmaan enemmän työtä lapsen kanssa kuin normaalitapauksessa.

Jos molemmat taas omaavat jonkin geenivirheen, niin toivottavasti taustalta löytyy hyvät tukiverkostot, jolla on aikaa ja halua auttaa.
 
  • Tykkää
Reactions: Elena777
vierailija
Kehitysvammaisella on oikeus parisuhteeseen ihan niin kuin kenellä tahansa. Yleensä tarvitsee kuitenkin tukea, mutta sekin riippuu vamman laadustaja tietenkin siitä toisesta osapuolesta.
 
  • Tykkää
Reactions: Elena777
vierailija
Tiedän kans tällaisen tapauksen. Oikeasti melko pahastikin kehitysvammainen pariskunta, molemmat asuvat kehitysvammaisten asuntoloissa ja ovat eläkkeellä. Ei ainakaan lievästä kehitysvammasta ole kyse, vaan ainakin keskivaikeasta molemmilla. Ja silti haluavat lapsia.
 

Yhteistyössä