Kehtaanko ees kysyä..jauhelihan keittäminen?

  • Viestiketjun aloittaja IhanaValo
  • Ensimmäinen viesti
IhanaValo
Miten pitkään jauhelihaa pitää keittää että se on varmasti kypsää?
Yritän nyt sitä tomaattijauhelihakastiketta vääntää ja ohjeessa luki että raakana jauhelihat joukkoon ja vartti keittämistä. Riittääkö se varmasti?

Muutenkin epäilyttää koko homma, ei oo keittiöhommat minuu varten :ashamed:
 
Marilii
Alkuperäinen kirjoittaja muppe-78:
En mäkään kyl raakaa jauhelihaa laittas suoraan kastikkeeksi tarkoitettuun ruokaan vaan paistasin sen eka, tirisee ylimääräset rasvatkin siinä samalla pois.
Ja kandee siivilöidä se. Lähtee liiat rasvat pois.

 
oleanteri
Ei kannata paistaa jauhelihaa, vaan laittaa se raakana esim. kiehuvan tomaattikastikkeen joukkoon. Rasvat nousee pinnalle ja ne voi helposti kuoria pois. Maku ja erityisesti rakenne on aivan toista luokkaa kuin paistaen tehtynä, jolloin liha jää inhottavan kumimaisiksi kikkareiksi, jotka narskuu hampaiden välissä. Hyh! Keitä pois vaan, kokeile ainakin! Takaan, että lopputulos on todella paljon parempi!
 
oleanteri
Lisäys: mitä kauemmin annat padan porista, sen parempi kastikkeesta tulee: tomaattikastike on ihanaa tunninkin hiljaisen keittelemisen jälkeen. Matalalla lämmöllä kannen alla! Lisää desi punaviiniä, nosta liekkiä suuremmaksi ja laita kansi takaisin padan päälle vasta noin 5-10 minuutin kiehumisen jälkeen, jotta alkoholi haihtuisi pois.
 

Yhteistyössä