keinoja taaperon 1v10kk kynnen leikkuuseen/korvien puhdistamiseen?

Meillä poika 1v3kk, leikkaan (yritän vaihtelevalla menestyksellä!?) syöttötuolissa ja pojalle käteen maissinaksu/muu syöminen tai lelu. Varpaan kynnet vielä hankalammat saada, kuin sormien. Mikäköhän siinä on, että kaikkea tarttee aina vastustaa viimeiseen saakka :LOL: ...
 
Meillä on opetettu pienestä asti kaikille lapsille, että kynnet leikataan ja sillä selvä. Pienempänä lapsi istuu isän sylissä ja äiti leikkaa. Jos yrittää vetää kättä pois niin pidetään kädestä kiinni. Nopeasti hoituu ja rutiinisti ja lapsikin oppii, että leikata pitää. Ja eihän se satu. Turhaan opettaa mitään sen ihmeellisempiä kynnenleikkuutemppuja. Lapsille tulee eteen elämässä paljon asioita, jotka pitää vaan tehdä. En tiedä, onko tämän kasvatuksen hedelmä, mutta lapset on ymmärtäneet hyvin myös kaikki sairaalassa joskus eteen tulleet ikävät jutut: verikokeen otot, rötgenissä seisomiset, pissapussit yms yms.
 
unikuu108
meillä katsotaan jotain piirrettyä tietokoneelta sylissä ja samalla saa napsastua.. tosin meillä ollaan leikelty kynnet pienestä pitäen sylissä niin tainnut jo oppia operointiin..
 
Meillä poika oli mukana katsomassa kun koiralta leikattiin kynnet ja huollettiin korvat, sen jälkeen poika on ruvennut ottamaan itse pois sukat jalastaan että hänen vuoronsa on seuraavaksi ja sama korvien kanssa :LOL:
Löytyykö koiraa/kissaa tai sitten nukke leikki samaan tyyliin?
 
Meillä laitettiin keksi, tai jotain muuta tosi herkkua, pöydälle odottamaan ja heti, kun saatiin yksikin kynsi leikattua sai pienen palan herkkua. Nykyisin sälli tulee tyrkylle sina, kun leikkaan omia kynsiä.
 

Yhteistyössä