keittiöluutut, mitä käytätte?

  • Viestiketjun aloittaja lucifer
  • Ensimmäinen viesti
lucifer
alkanu ärsyttämään kun pöytäluutu alkaa haista ällöttävälle parissa päivässä ja ei auta vaikka pesee millä kun lemuaa vain. mitä te käytätte vai pitääkö oikeesti alkaa suosimaan kertakäyttöisiä?
 
"vieras"
Minä käytän kertakäyttöisiä ja sitten ympäristöystävällistä (heh) keittiösuihketta. Parempi puhdistus tehdään pestävillä mikrokuituliinoilla, mutta mihinkään selvään paskaan en niillä koske.
 
"Vieras"
Ihan tavallisia marketin Rättejä käytän. Kuivauskaappiin olen laittanut pyykkipojan ja siinä rätti kuivahtaa välillä. Päivän välein pyykkiin kirjopesuun tai valkopesuun ja toinen rätti tilalle.
 
"Vieras"
Sifonetteja on nyt siirrytty käyttämään, kun ne kuivaa nopeemmin.
Luutunkun luutu kannattaa keittää jos meinaa alkaa haisemaan, tai sitten pesee 90 asteessa, mutta käytännössä oon kokenu keittämisen helpompana, samalla tulee myös tiskiharja desinfioitua kun sillä hämentää sitä rättiä..
 
lucifer
[QUOTE="Vieras";26531599]Ihan tavallisia marketin Rättejä käytän. Kuivauskaappiin olen laittanut pyykkipojan ja siinä rätti kuivahtaa välillä. Päivän välein pyykkiin kirjopesuun tai valkopesuun ja toinen rätti tilalle.[/QUOTE]näin minäkin teen, mutta kun ne alkaa lemuta konepesusta huolimatta heti kun kastelee. vaikka siis pyyhin ihan vain ruokailun jälkeen pöydän ja tiskauksen jälkeen tiskipöydän. ja pesen vielä luutun vedellä ja pesuaineella joka käytön jälkeen + joka päivä uus luutu käyttöön...
 
"Vieras"
näin minäkin teen, mutta kun ne alkaa lemuta konepesusta huolimatta heti kun kastelee. vaikka siis pyyhin ihan vain ruokailun jälkeen pöydän ja tiskauksen jälkeen tiskipöydän. ja pesen vielä luutun vedellä ja pesuaineella joka käytön jälkeen + joka päivä uus luutu käyttöön...
No ainakaan 40 asteen pesu ei niitä pöpöjä tapa, 60 astettakin on siinä ja siinä
 
lucifer
[QUOTE="Vieras";26531629]No ainakaan 40 asteen pesu ei niitä pöpöjä tapa, 60 astettakin on siinä ja siinä[/QUOTE]
yleenäs pesen 60 mutta nakkaan ne silloin tällöin 90 kun pesen koneen niin pyörivät siinä samalla.
 
"mirkku"
tilaa jostain nettikaupasta tai messuilta hamppu tai bambu kankaasta tai neulo bambulangasta tiskirätti. Ekat viikot kuivuu hitaasti mut parin pesun jälkeen nopeemmin. Eikä takuulla haisee. Omani kankaiset olleet käytössä pari vuotta. Konepesty ehkä kymmenen kertaa. Ukko välillä unohtaa huuhtoo ja jätää pöydälle myttyyn seuraavana päivänä huuhdon mut ei se haise. Muistaa ostaa nätit koska niiden kanssa joutuu elämään pitkään !
 
Käytetään sifonetteja eivätkä haise. Aina käytön jälkeen pestään kunnolla fairylla siinä keittiön hanan alla ja sitten siiten altaan reunalle kuivumaan. Ei haise ja n. kahden viikon käytön jälkeen vaihdetaan uuteen, kun alkaa hapertuun rikki.
 
Viimeksi muokattu:
"tuikku"
tokmanista/halpa-hallista sellasia sinisiä rättejä, joissa on hopeaa, eikä ala haisemaan niin helposti. 2 kpl/pkt maksaa noin 10 mutta kestää kyllä sitten 2 vuotta hyvänä ja välillä pesen koneessa 60 asteessa
 
"vieras"
Meillä on sellainen pestävä, antibakteerinen talousliina, joka on myös ympäristömerkitty ja kompostoitavissa.Se on tehty puuvillasta ja bambuviskoosista. Pestään 40-60 asteessa ja sen voi steriloida mikrossa/keittää kiehuvassa vedessä. Niitä on meillä 2 kpl, toinen käytössä ja toinen pesussa. Tosi hyvin nuo 2 liinaa ovat toimineet jo pari vuotta, muita ei olla tarvittu. Muistaakseni KodinYkkösestä ostin.
 
"Sirkkeli"
Mä käytän tollaista rullatavaraa. Ei siis ole mitään kertakäyttöistä, oisko tuo sitten sen sifonetin kopiota :) Vaihdan aika usein. en siis pese niitä, heitän roskiin ja otan uuden palan.
 
"mää"
No, meillä pestään pöydät ja tasot tolulla, joten rättikin pysyy puhtaana siinä samalla. Ja koneessa voi pestä 60 asteessa, kuten kaiken muunkin pyykin.
Rättinä edullisia pirkka-luutuja, chifonet-tyyppisiä.
Hiljattain ostin tokmannilta jotain iisi-luutuja, eurolla 2 rullaa, noita raskii vaihdella tiheäänkin.
 
Sitä rullassa olevaa ruudullista wettexiä. Chifonetia en suostu käyttämään mistään hinnasta (ei mielestäni kuivu/kuivaa kunnolla). Käytön jälkeen huuhtelen rätin aina kylmällä ja puristan kunnolla kuivaksi ja ripustan ilmavasti kuivumaan omaan nipsuunsa tiskikaapista roikkumaan. Ei oo haissu vielä kertaakaan.
 

Yhteistyössä