Kelan käsittelyajan?

  • Viestiketjun aloittaja "zxc"
  • Ensimmäinen viesti
"zxc"
Tietäisikö kukaan miten se menee, käsitelläänkö Kelan hakemukset valtakunnallisesti vai aina kuntakohtaisesti. Eli jos vien meidän paikallisen toimistoon hakemuksen lähteekö se johonkin vai käsitelläänkö se paikan päällä? (ja mahdollisesti lyhyemmässä ajassa?)
 
Kyllä ne yleensä käsitellään juurikin siinä Kelassa, mihin hakemuksen jätät eikä se kyllä tietääkseni lyhennä/pidennä käsittelyaikaa vaan ne puutteelliset hakemukset tai puuttuvat liitteet hidastaa..
 
"zxc"
Kyllä ne yleensä käsitellään juurikin siinä Kelassa, mihin hakemuksen jätät eikä se kyllä tietääkseni lyhennä/pidennä käsittelyaikaa vaan ne puutteelliset hakemukset tai puuttuvat liitteet hidastaa..
siis lähinnä tarkoitin, että jos vaikkapa Helsingissä käsittelyajat ovat 6vkoa, niin onko mahdollista että meilläpäin on vaikkapa 2vkoa....toivoa toivoa....
 
"vieras."
Missä hakemus käsitellään?

Kelaan tulevat hakemukset ja niiden liitteet skannataan ja toimitetaan sähköisesti eteenpäin, jolloin ne voidaan käsitellä missä tahansa Suomessa. Vain sairaanhoitokorvaukset käsitellään edelleen paperihakemuksina.

Kotipaikkakuntasi Kelaan jättämääsi hakemusta ei siis välttämättä käsitellä siellä, vaan sen saattaa ratkaista etuuskäsittelijä toisella puolella Suomea.

Jos haluat täydentää Kelaan jo jättäämäsi hakemusta, voit tuoda tai postittaa liitteet mihin tahansa Kelan toimistoon. Liite skannataan ja yhdistetään sähköisessä järjestelmässä hakemukseesi. Toimistojen yhteystiedot löydät palvelupisteen haulla.

Kelan asiointipalvelussa voit seurata useimpien etuushakemustesi käsittelyä. Hakemus näkyy palvelussa rekisteröinnin jälkeen.
 
"teetee"
Riippuu toimistosta, kaikissa toimistoissa ei käsitellä kaikkia asioita. Eli jotkut hakemukset (tietty etuus) käsitellään omassa toimistossa, osa lähetetään naapuriin samaan vakuutuspiiriin tai kauemmas. Hakemusjonoja voidaan myös purkaa, eli olla toiselle toimistolle avuksi. Paras tapa edistää oman asian käsittelyä on täyttää nettihakemus ja laittaa kaikki pyydetyt tiedot ja liitteet mukaan kerralla.
 

Yhteistyössä