Kesälomareissu Pohjois-suomeen ? Mitä käymisen arvoisia paikoja lapsiperheelle?

  • Viestiketjun aloittaja sh-äiti
  • Ensimmäinen viesti
sh-äiti
Mies halajaa pohjoiseen kesällä. Itselle ei tule mieleen muuta lapsiperheen paikkoja kuin Joulupukin maa, ja ehkä Oulun Eden kylpylä matkalla tuonne. Kaikki vinkit vastaanotetaan yöpymispaikoista lähtien. Keskisuomesta matkataan.
 
"jennni"
Ranuan eläinpuistossa on ihana pieni jääkarhun pentu:) Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa! Ja tosiaan napapiirillä joulupukkia katsomaan. Vaikka ei itse joulupukista perusta joulupukin luo johtava luola on ihan kiva ja jännä!
 
"a p"
Tuota joulupukki juttua en ole ikinä tajunnut. Ei siellä ole mitään katottavaa. Jos ei sitte maksa sitä sikakallista lippua sinne kierrokselle. Ja mitä siitäkin kuullut niin ei saa rahalle vastinetta.

Ranuan eläinpuisto on hyvä. Varatkaa evästä mukaan ja aikaa leikkiä lopussa olevassa leikkipuistossa.

Kuusamossa on joku "karhujuttu". Ja jos oikein muistan niin rukalla ja rovaniemellä on kesäkelkkamäet.

Mihin te siis olette menossa? Ajalette ympäriinsä ja yövytte missä? Vai onko teillä joku paikka mistä käytte sit noissa kohteissa vai miten?
Meillä mökki pohjoisessa ja parasta lapsille on uiminen (saunasta kun muuten yleensä liian kylmää) ja veneily ja kalastus.
 
Ranuaa minäkin suosittelen. Lapset tykkäsivät ainakin :)

Lapset ikähaarukalla 2-12v viihtyivät myös oikein hyvin Tankavaaran kultakylässä Saariselän vieressä. Isommat huuhtoivat iskän kanssa kultaa ... ja tulihan sitä, muutama hippu :D

Meillä lapset ovat myös tykänneet ihan vain kävellä luonnossa. Ollaan käyty varmaan kaikki Kuusamon luontopolut läpi... Kuusamossa myös nahtävääkin... mm. kiutaköngäs, Juuman kosket ja Julma Ölkky.... luonnonnähtävyyksiä kaikki siis.
 
no tietenki suosittelen torniojokilaaksoa kathoon, oma lehmä ojassa :D riippuu kuinka pohjoseen haluaa. jokkikset heinäkuussa omalal paikakunnalla. ihan kivvaa katottavaa jos autot kiinnostaa yhtään. lohi homamt myös, kuhan lohi nousee yms
 
Oulussa tietomaa kiva paikka, ja jos tästä ohi ajaa, niin pitäähän se käydä Ruotsin puolella. Haaparannalla esim. Candy world käymisen arvoinen SUURI karkkikauppa jossa myös HopLop tyylinen leikkimaa. Ranua kiva paikka, ja siellä tosiaan pieni jääkarhun pentu, ja leikkipuisto tosi kiva. Rovaniemellä vois yöpyä Santasport hotellissa, jossa myös mahdollisuus uida, keilailla ja sielläkin sisäleikkipuisto. Ja Roissa myös se kesäkelkkarata.
 
Aries 78
no tietenki suosittelen torniojokilaaksoa kathoon, oma lehmä ojassa :D riippuu kuinka pohjoseen haluaa. jokkikset heinäkuussa omalal paikakunnalla. ihan kivvaa katottavaa jos autot kiinnostaa yhtään. lohi homamt myös, kuhan lohi nousee yms
Vaikka ite olen muualta lappia kotoisin niin pakko kehasta tuota Tornionjokilaaksoa, niin mahtavan näköistä maisemaa ja leppoisa tie ajella kun Torniosta lähteepi ylöspäin ajeleen. Kolarista sitten pääseepi Leville ja sieltä sitten Sodankylän kautta pohjoisemmas jollei halua soratietä ajella Kittilästä-Inariin.
 
  • Tykkää
Reactions: narikka83
"vieras"
Jos on mahdollista niin paisuttakaa lomaa ja menkää lapin "läpi" pohjois-norjaan. Nordkappiin. Aivan mahtavat maisemat! Suosittelen.

Muuten suosittelen oulussa tietomaata ja jos helteet niin Nallikarin uimarantaa. Ranualla eläinpuistossa päivän retki - ehdottomasti. Sitten maun mukaan haluaako mennä torniojokivartta pohjoiseen - mahtavat maisemat. Vai meneekö nelostietä pitkin rovaniemelle ja siitä ivaloa kohti. ivalossa watercross kilpailut heinäkuun lopulla - kannattaa mennä.

hankala suositella kun ei tiedä koska olette menossa ja kauanko aikaa..
 
[QUOTE="hooo";26215193]Ei kalajoki ja raahe ole pohjoisessa! Ja joulupukki on ilmainen![/QUOTE]

Mutta kaipa siitä kalajoen ohitse mahdollisesti pyyhälletään, kun savosta päin matkaan lähdetään. Eli kaikki vinkit myös matkan varrelta etelä-savosta lappiin asti ovat tervetulleita;)
 

Yhteistyössä