***Kesämasut 2009 VOL.3***

Meillä pottailu aloitettiin perjantaina ja hyvin pyyhkii :D Ukkeli tekee pisut heti kun potalle istuu ja kakat tulee myös, ei ole tosiaan tykänny enää pitkään aikaan tehdä kakkaa vaippoihin. Katsotaan kuinka kauan ukkelilla innostus säilyy pottailuun :whistle:
Taifuuniminä annan ukkelille jonkun kapustan tai vastaavan käteen syönnin ajaksi niin keskittyy siihen enemmän kuin ruokaan, toiminu vielä toistaiseksi. Meneehän se kapustakin välillä suuhun mutta kyllä se ruokakin siellä pysyy.
Topoca ja Max 7kk2vk
 
Taiffuuni90 meillä ukko harrastaa kalastusta,mutta siihen ei mene kuin 4-5kk vuodesta ja sit alkaaki metsästys...mut tuo kalastus vie sitten kesällä kaiken ajan...viime kesän olin käytännössä yksinhuoltaja ilman autoa :/ ukko kolus ruotsin ja lapin kalavedet...parhaimmillaan(pahimmillaan)tuli kesken päivän pois töistä pakkas kamat ja päätti lähteä ruotsiin kalaan...lokakuussa meillä olikin sitten tosi kriisi,olin valmis eroon jo...ens kesäksi olen ladellut ehdot,mut tuskin pitää:) mut nyt mulla onki itelläki auto niin voin tyttöjen kans reissata ilman ukkoa :D

Sain aamulla ajan mammografiaan :eek: onneksi jo 11/2vkon päähän ni ei tarvi ootella...ei mua oikeestaan jännätä,lääkäri ei löytäny patteja,mutta ei kyllä syytäkään rinnan kipuiluun...sittenpähän se selviää mikä mättää...mutta nyt leipomaan,meillä on ylläribileet siskon miehelle perjantaina :kieh:
 
tervetuloa taifuuni meillä mennään epäsäännöllisellä päivärytmillä. eli ruoka ajat on ainoot vakiot. klo 8 aamupuuro, klo 11 hed.sose klo 14 tutteli, klo 17 kasvis/liha klo 20.30 puuro


tolla syklillä mennään ja nukutaan vähän miten sattuu... kunoikein on väsynyt ei viihdy kuin sitterissä. siinä nytkin istunut jo kahdesta asti kun muualla ei o kivaa. jospa nyt nukahtaisi. painaa toi herra sen verran et ei viitti ihan roikottomaankaan alkaa. muutaman viikon päästä mennään neuvolaan kattomaan meneekö 12 kg rikki (mulla vahvasti se olo että on tullu sen vert lisää et raja menee rikki).

onnea pottailussa kaikille siinä onnistuneissa. meillä ei istuta potalla. toki kiinnostuntu siitä. tarttis vissiinkin saada toi isovelikin sinne jotain tekemään. suostuu sentään siinä jo istumaan. (isoveli 2v8kk, eikä koskaan suostunut tekemään pottaan mitään). ekan kerran suostui istumaan potalle hieman alla 2v:nä sitä ennen huudettiin jo potan näkemisestäkin.

nyt pitää mennä tekemään ruokaa. heips.
 
:wave: Hengissä ja elossa, remontin keskellä edelleen. Meillä oli viikonlopun yli kone pannassa siten, et hiiren sai käyttöön, muttei näppäimistöä, kun piano seiso suoraan koneen edessä, eikä edes pianon kantta saanu ylös nostettua, kun pöydät oli niin lähekkäin toisiaan :headwall: Alkaa jo pinnaa kiristää tää kaaos, mutta kai tää JOSKUS tästä...

Eilisestä neuvolasta kuulumisia (8kk nla siis ):
Paino 7310g
Pituus 67.6 cm
Pää 43.6cm

Paino ei vaan nouse :( Kahdessa kuukaudessa painoa tullu vaan 400g, mikä ei riitä. Venla syö isoja annoksia, säännöllisesti, ja hyvin, ja silti se vaan ei nouse. Huomenna pitää (unohdin tänään :headwall: ) soittaa painokontrolli-aikaa terkkarille parin viikon päähän. Jos sillon painonnousu edelleen heikkoa, niin sit pitää 9kk kieppeillä käydä taas vaakalla, ja jos edelleen sama ongelma jatkuu, niin sit varataan lääkärineuvolaan aikaa. Olen kyllä aika huolissani, et mikä vauvalla on... Eilen kun tultiin neuvolasta, soitin miehelle autosta tk:n parrkikselta, nin multa pääsi itku :( Terkkarikin oli aika huolestuneen näkönen, kun näki vaa'an lukemat... Koneelle ei lukemia saatu, käyrille siis, kun oli koko pitäjässä aamulla sähköt poikki, ja tk pyöri varajärjestelmän varassa, mikä taas ei kuulemma jaksa pyörittää niin paljon, et koneet toimis.
Joo, eipä mulla muuta nyt, pitää lähtee ruokkii koiria, ja laittaa autoa roikkaan... :wave:
 
Heips!

Pottailu: Meillä on aloitettu myös pottatreenit, pari kertaa poitsu on istunut potalla ja illalla teki sinne eka kertaa pissan! Jee!

Syömiset: Meillä poika syö yleensä 4 ateriaa päivässä, toisinaan 5. Riippuu vähän päivän menoista ja unista. Kerralla syö noin pikku piltti purkillisen verran ja sitten lisänä imetän.

Unet: Yöt menee hyvin, eli pikku mies käy nukkumaan 21-21.30 ja noin 4-5 aikaan hyörii sängyssään etsimään ilmeisesti tuttia, jonka sitten annan ja herra jatkaa uniaan ja herää sitten syömään noin 7-8 aikaan ja jatkaa vielä unia 9-9.30. Päiväunet nukkuu vaihtelevasti, yleensä puolen päivän aikaan ottaa puolen tunnin torkut ja sitten iltapäivästä tunnin torkut, tosin joskus pidemmätkin.

Parin viikon päästä onkin jo 8kk lääkäri neuvola ja saadaan uudet mitat herrasta, varmaan lähempänä 10kg huitelee :D

Niin ja tervetuloa uusille mammoille!

Sisu: On teillä siro typykkä ainakin meidän isoon poikaan verrattuna, mutta enpä usko että mitäänsuurta hätää on, pääasia että syö kuitenkin hyvin. Meillä esikoinen oli pieni ja hän joutui käymään painokontrolleissa. Tämä pikku mies oli jo 6kk ikäisenä isompi mitä esikoinen 1 vuotiaana
 
Tuun kuokkimaan teidän pinoon :saint:

Sisu, sulle piti kommentoida tuosta painosta. Meillä on 3.6.09 syntynyt tyttö joka oli syntyessään (rv 40+3) 2535g ja 47,5cm. On koko ajan mennyt alakäyrällä reilusti, 6kk neuvolan mitat oli 67,5cm ja 6858g eli pitkä ja hoikka. 8kk neuvola on ny 8.2 et saa nähdä kuinka on sit kasvanut. Meille terkka sanoi et on siro ja hoikka mut kasvaa omalla käyrällään. Mitenköhän ne sit kattoo et onko syytä huoleen painon suhteen vai ei..? Meillä miehen puolella on hoikkaa väkeä (meikäläinen on tällainen pulskemman puoleinen :whistle: ) ja ilmeisesti on perinyt sieltä noi hoikkuusgeenit.
Voisko teilläkin olla kyse siitä, että on saanut jomman kumman puolelta sellaiset geenit että ei vaan kerää painoa vaikka söiskin hyvin. Hyvin nimittäin meidänkin neiti syö mut ei vaan paino nouse samas suhtees.
 
Taiffuuni90 tervetuloa :flower:

sisulle :hug: mitenkäs voisko kyse olla siitä, että vauva vaan liikkuu niin paljon, että kuluttaa kaiken syömänsä? alinan kanssa oon huomannu, että sen jälkeen kun alkoi pyörimään ja kierimään, niin ruokaa uppoaa, mutta paino ei nouse.. ja meillä tuo ainakin on lattialla touhuamassa monta tuntia päivässä.

meillä ei olla pottailua edes mietitty vielä, siksi oon täällä ihan huuli pyöreenä, että nytkö se jo pitää aloittaa? miten te saatte vauvat pysymään siinä potalla?? neiti kun on tollanen väkkärä, että ei hetkeekään aloillaan..

allia kiinnostaa tällä hetkellä suunnatomasti pistorasiat ja johdot, sai jopa nypättyä johdon irti pistorasiasta ja paukutteli sitten sillä lattiaa :headwall:

ruuista, koska voi antaa ihan tavallista jogurttia tai rahkaa? entäs kiisseleitä sun muita?
 
Miehen harrastamisesta meillä ukko käy joka päivä treeneissä, tai salilla. Harrastaa MMA:ta, brassi jujitsua, krav magaa ym. Näiden lisäksi hiihtää, rullaluistelee, juoksee, pyöräilee. Toisin sanoen on liikuntariippuvainen.
Ja näistä kyllä tapellaan ja usein. Varsinkin nyt kun tekee töitä kahden edestä ja siihen päälle treenit. Välillä ei likkaa näe edes koko päivänä hereillä. :/
Sitten kun sille ärähtää se jättää pitkin hampain yhden treenin välistä ja vietää aikaa lapsen kanssa siitä kuitenkin nauttien.

Pottailua on kokeiltu, mutta K ei tykkää istua potalla, sitä käy ilmeisesti pelottamaan kun pylly on tyhjän päällä. Ja hän on niin hiljainen kakkaaja, etten koskaan ehdi ajoissa vaippa riisumaan, jotta pääsis kehumaan potalla kakkimisesta.

Syöminen
onnistuu kivasti, kun annan purkin kannen hänelle, ja sen kanssa likka puuhastelee ja syö hyvin. Välillä menee enemmän aikaa kyllä korkkien keräilyyn kuin olis tarve.

Sisun tytön painosta en olis huolissaan, toiset vaan on hoikkia ja toiset paksuja. Mun kummityttö on painoseurannassa paksuuden takia, ja jo ihan pelkällä tissillä ollessan hän oli tosi paksu. Nyt kun on lähtenyt liikkumaan on paino tasaantunut.

Onkos muiden muksuilla ollut sammasta? meillä on nyt kolmatta päivää, eikä auta puolukat, sirtruunat eikä vissy. Huomenna apteekkiin. Pienen suu on kipeä ja ihan täynnä sammasta. Huulet, kieli ja suunsisäpinnat valkoisenaan. :(
Päiväsaikaan ei haittaa menoa, mutta iltaa kohden alkaa itkuisuus. Tänään annoin supon kun toinen oli niin kipeän oloinen. Kysynkin muuten teiltä onko tietoa voiko sammas mennä äänihuuliin asti? Kertun ääni on muuttunut nyt erilaiseksi, on paljon käheämpi kuin ennen. Vai onko flunssa tulossa?

 
Huomenta. Soitin uutta painonseuranta-aikaa terkkarille, ja sano laittaneensa eilen Venlan tiedot koneelle. Käyrässä (ja nimenomaan painokäyrässä ) ei ole isoa notkahdusta, ja riittää kk päästä kontrollikäynti. Oli lääkäri vilassu käyriä, ja sanonu, et pienitekoinen kaikkiaan on tämä lapsi, ja jos paino tippuu vielä alemmas käyrällä, niin sit aloitetaan tarkempi seuranta. Mut nyt on sit helmikuun lopussa (V täyttää 9kk sillon ) seuraava käynti, kun normaalisti olis vasta 10kk neuvola.

Kirjoitan enemmän geeneistä ym. muullon, pitää hommautua nyt matkaan, lähtee käyttää esikoista puheterapiassa, ja kaupassa.
 
Meillä ruokailusta hiukan, poika syö kun hevonen, sillon kun malttaa olla päristelemättä, eilen iltapalaksi poika söi 2 purkkia sosetta ja 2 dl kaurapuuroa :D
Rytmi on yleensä tällanen: 8.00 aamupuuro, 11.00 ruoka, 14.00 välipala, 17.00 ruoka ja 20.00 iltapuuro. Maitoa juo ennen päiväunia 200ml ja päikkärit on 11.30-14.00. Ja illalla vielä ennen nukkumaan käymistä 200-300ml velliä, yöunille sitten 21.00. Yöllä herää kerran joskus 3-5 aikaa ja syö taas 200-400ml velliä. Sit aamul 7.30-8 ylös..
Varmaan ruoan kulutus sen takia runsasta kun poika ei hereillä ollessaan ole hetkeäkää paikallaan, konttailee vaan ympäri kämppää..
Topoca Koitin muuten sitä kikkaa ruokailessa että annan jonkun esineen ukolle käteen ettei ruoalla leikkis, mutta sitten ei suostunu avaamaa edes suutaan kun leikki vaan..

Pottailusta: Meillä toimi ainakin semmonen keino pojan kans (kuka ei myöskään ole ikinä hetkeäkään paikallaan) että istuin itse vastapäätä kun jätkä oli potalla, ja näytin hänelle leluja, sitte suostui istumaan potalla..
Meillä on pojan kanssa kauhea taistelu DVD-soittimen kanssa, koko ajan hän haluaisi mennä sitä painelemaa, ja sit ku komennan ja vien pois sen luota, saa poika sitte itkupotkuraivarit lattialla. Itkun loputtua poika konttaa taas kovaa vauhtia laitteen luo.. :/ Hiukan alkaa olla keinot lopussa, ei kai kohta muu auta kun siirtää laite laatikkoon.. Keinoja? :)

Mukavaa että muillakin kokemuksia siitä kun mies on aina pois, eihän se mukavaa ole kun itse hoitaa lapsen ja koko huushollin, Mutta onneks meidät naiset on suunniteltu aika rautasiks tapauksiks ;)

Niin ja kiitos kaikille kun ystävällisesti toivotitte mut tervetulleeksi :)

Taija ja Lenni 7kk, 3pv
 
Taiffun mikä toimii yhdellä ja toinen toisella =) Meillä ukkeli on sellainen tavaroiden räpeltäjä että oksat pois. Digiboxi on meillä se suosikki ja samanlaiset itkuraivarit kiellosta, takka on toinen kiva.
Pottailusta meillä suhistaan hieman vieressä että pispis ja kas pissa tulee nopsaan. Oon kyllä itsekin ihmetellyt että malttaa istua kun ei normaalisti oo paikallaan hereillä ollessa yhtään. Mene ja tiedä noiden pienten aivoituksia :LOL:
Se ois tänään possupiikin paikka äidille ja isille, iiks hieman jänskättää.

Topoca ja Max 7kk2vk
 
Kokeilin itekki eilen niitä pispis ääntelyjä mut luovutin ku olin 15min niitä jankannu tuloksetta :D
Meillä on poika nykysin todella kiinnostunu pikkuautoista, johtuupi varmaan siitä että serkkupoikakin niillä leikkii ja haluaa tämä pieni tehdä kaikkea samaa kun isommatkin :D ja matkiminen on yleisin leikki äidin ja isin kanssa, mitä tahansa poitsulle sanoo niin yrittää hän "sanoa" sen perässä, joskus kuulostaakin jo ihan oikealta mutta useimmiten ei..

Sain eilen jopa valmiiksi "maalattua" kaikki Lennin sukat, kävin jo muutama viikko sitte ostamassa jarrusukkamaalia ku poika alko nousemaa pystyy, Kyllä tuli hienoja kun sai tehdä omanlaisia :) Nyt on ainaki pitoa jalkojen alla ;)
 
sisu Meidän neiti oli 8kk neuvolassa 6,810kg ja 68,5 cm. Painoa tullut 3kk siis vajaa 800g eikä meille puhuttu mitään painon liian hitaasta noususta. Sanoi vain, että kasvaa omalla käyrällään ihan hyvin. Tietysti myös minun koko (159 ja 41kg) vaikuttaa siihen, ettei neuvola ole kovin huolissaan asiasta. Ei siis painokontrolleja tule. Meillä oli harvinaisen hankalaa päästä neuvolaan omalle terkkarille, se kun oli aina pois. Varattiin aika toiselle tätille, joka oli tosi ihana. Hänen luo mennään ensi kerrallakin.

Pottailua ei ole meillä vielä harjoiteltu. Yhdesti kokeilin, mutta neiti tipahti potan sisään, niin ajattelin, että kokeillaan sitä sitten kun neiti on vähän isompi. =)

Työt Miehän olen ollut koko ajan töissä tehden 10pv/kk ja maaliskuussa alan tekemään kokoaikaisesti hommia. Aloitin myös sosionomiopinnot nyt tammikuun alussa. Kiirettä pitää, mutta sopii mulle. Elämässä täytyy olla haasteita. :D

Meillä taitoja on kertynyt hyvin. Iina osaa kontata, nousta tukea vasten seisomaan ja kävelläkin muutaman askeleen tuen kanssa. Hampaita ei ole vielä ilmestynyt. Toivottavasti pian puhkeaisi. Kiukkuisia on yöt. Herää pari kertaa yössä ja on pakko antaa maitoa, kun ei muuten rauhoitu. Pitää tässä joku päivä alkaa vierottaa yösyömisestä kun vaan jaksais.
 
Ex-Vifslan ilmoittautuu nikkiään lyhentäneenä. Ko kaik kirjottivat sen alkuperäisen aina väärin... Enkä kyl ihmettele, olihan se ihan pimee! :) No, ei Vifi oo paljon parempi, sillä siitä tulee mieleen Fifi, josta taas tulee mieleen jonkun vanhan tädin puudeli. :D Mut voi jestas, ei parempaa voi saada, kun kaikki, siis KAIKKI nikit mitä kokeilin, oli jo varattuja. Ellei sit haluu olla joku "Lehtokurppa". Paitsi että... kai sekin on kaksplussalla jo käytössä! :LOL:

Pottaan ollaan saatu kahdet pökäleet. Onni ei potalla kauheesti viihdy. Ja istuminen ylipäätään ei yhtään kiinnosta. Ei siis edes osaa vielä ilman tukea istua.

Taiffuuni mistäs sellasta jarrusukkamaalia saa? Siis ymmärsinkö oikein, että oot ihan tavallisiin vauvan sukkiin maalannut jonku tahmakerroksen jalkapohjiin? :) Hieno idea! Varsinkin kun kaupan muka-jarrusukat on pääsääntöisesti ihan onnettomia tapauksia. Pari hassua nyppylää sukan pohjassa, eikä nekään yhtään "tahmaisia".

Juu meillä ei ryömitä eikä kontata vieläkään, vaikka kohta jo 8kk mittarissa. Tosin, kyllä tuo liikkuu jo paikasta toiseen ihan tuosta vaan. Kierimällä ja pyörimälläkin onnistuu mennä viipottaminen ihan hyvin. Välillä kun silmä vähän välttää, niin poika on liikkunut ihan hämmentävän pitkiä matkoja. Taitaa poika ryömiä äidiltä salaa... :D

Onnilla elämänsä ensimmäinen räkätauti. :( Ihmeen hyvin jaksaa leikkiä ja touhuta vaikka nenä vuotaa ja on hiukan kuumetta. Saa nähdä, miten pahaksi vielä menee ja tuleeko korvatulehdus...
 
Vaihdoin nimimerkin kun en ikinä sisäänkirjautuessa meinannu muistaa vanhaa :D
Taiffuuni90 --> Lenni09

Eilen huomasin pojalle puhjenneen uuden hampaan, jospa nyt vaikka yöt vähän rauhottuis kun ei hammas kiusaa. Tosin kyllä näyttää siltä että ylös puhkeaa ihan just lisää, ien aivan turvonnu/punainen ja sormella tuntuu hampaan terävä reuna ikenen läpi..
 
vifi itse osti ainakin sitä jarrusukkamaalia ihan ompeluliikkeestä, todella kätevää!
On kyllä aika hintavaa kun pullo maksoi 13?, mutta myös todella riittoisaa. Itse maalasin 20 paria sukkia, ja laitoin vielä reilusti maalia, niin kului noin 1/3 pullosta. Eli yhdellä pullollisessa maalaa n. 60 paria sukkia :) Eipä ainaka tarvi metsästää kaupasta enää kunnon jarrusukkia :)
Pääsinpäsän toteuttamaan itseäni, joihinkin kirjottelin pohjaan pojan nimeä, joihinkin piirtelin kuvia ja osaan tein vaan reilun kokoisia nyppylöitä, meillä ainaki toiminu tosi hyvin, ei pojan jalka luista enää ollenkaan alta pois :)
 
Heipsun kaikille.. ..taas :)

Mä en ole täällä käynytkään sitten meidän tytön syntymän. Pikaisesti voin sanoa, että taudeilta ollaan vältytty ja kaikki on mennyt hyvin! Tyttömme on tosi aurinkoinen ja leppoisa pieni. Tiistaina tuli 7 kk täyteen ja tämän päivän neuvolamitat ovat 7300g, 65,5cm & 43cm.

En valitettavasti ole ehtinyt käydä tekstejä juurikaan läpi :( joten pahoitteluni jos kysyn syvällisestikin puituja asioita.. Elikkäs onko kenelläkään muulla samanlaista ongelmaa kuin meillä. Tytölle ei kiinteät maistu! Eli pieni ei osaa syödä, eikä ruoka tunnu muutenkaan olevan kovin kiinnostavaa, maidot ja vellitkin on välillä aikalailla tuputettava vängällä. Vinkkejä syömiseen???

Meillä liikutaan jo näppärästi, mutta ei ryömitä tai kontata tai istuta, pyöritään vaan kovaa vauhtia. Potta ei ole käynyt edes mielessä. Ja yhden sivun lukemisen jälkeen, tuntuu, että meillä on kiinni kurottavaa..

Eipä muuta kuin lämpimiä hetkiä täältä myräkän keskeltä!

Peppi + pkm
 
Onko teillä peppi hampaita tulossa? Mein poika oli kans sillo "syömälakossa" ku oli hampeja tulossa.. Muutaman viikon aikana söi tosi vähän.. Mut sit kun oli hampaat puhjennu niin palas taas ruokahalu :)

Poittailusta: poika suostui tekemään eilen ensimmäiset pissat pottaan :)
 
Pakko merkkailla meidät takaisin ekalle sivulle, ettei aivan tipahdeta. :)

Eipä tässä sitten muuta. Molemmat yläetuhampaat nyt puhjenneet, eli neljän hampaan voimin poika nykyään järsii kaikkea. Varsinkin kaikkia "epäleluja" eli kaukosäätimiä, kännyköitä ja imurin töpseliä. :kieh: Nykyään kippaan pojalle koko laatikollisen leluja eteen, niin saa sitten omasta leluvuorestaan kaivella mieluisiaan leluja yksitellen. Näin menetellen ei löydä tietään ainakaan IHAN niin nopeasti tuonne pistorasioiden luokse... :/

Flunssa taitaa olla lievää laatua. Räkäisestä nenusta huolimatta yöt on nukuttu melko hyvin, ja riittää poitsulla myös virtaa touhuta. :)

Ai niin Peppi, siitä syömisestä. Jos on jotain hampaista johtuvaa lakkoilua, niin voi olla, että esim. lämmin ruoka/juoma tuntuu suussa inhottavalta. Ootko kokeillut tarjota kylmänä? Meillä ainakin on korvikkeen ja vellin lämmittäminen lopetettu kokonaan, sillä jääkaappikylmänä maistuu parhaiten. Tää nyt on vaan yks vinkki, mut kaikkea kannattaa kokeilla. :)
 
Me ollaan nyt oltu mökkilomasella mun siskojen kans ja ihan kivaa on ollut. Käytiin koko porukalla Ella mukaan lukien ravintolassa syömässä ja sekin reissu meni tosi hienosti - neiti vain istua napotti koko reissun kiltisti ja katseli ympärilleen ja söi siinä samalla itsekin oman purkkiateriansa :) Muutoin reissulla onkin oltu välillä hiukan känkkäränkkänä, kun molemmat yläetuhampaat sitten ottivat ja puhkesivat kerralla. Nyt neidillä onkin sitten jo 6 etuhammasta ja hiukan puhjennut kulmahammas :)

Samalla reissulla on nyt ekoja kertoja selvästi kuultu kuinka neiti sanoo "äiti" ja "hei". Tuo äiti-sana tosin kuuluu yleensä vain silloin kun neiti on kiukkupäällä - yllätys yllätys :LOL: meni hetken meillä kaikilla tajuta, että sanoiko tuo neiti oikeasti jotain :D

Tuo Vifin kuvaus järsimisestä kuulostaa niin tutulta :D meillä sama homma ja tosiaan kaikki kaukosäätimet, dvd-kotelot, lampun johdot, pistorasiat jne on niin kiinnostavia - usein paljon kiinnostavampia kuin omat lelut.. niin ja meidän koira kiinnostais kans niin hirmuisesti - koira ei vaan oikein ole mielissään neidin osoittamasta huomiosta vaan lähtee aika pian rauhallisempaan paikkaan :)

Mutta eipä nyt sen kummoisempia, hyvää viikonlopun jatkoa kaikille :wave:
 
Lelut eivät kiinnosta meilläkän yhtään. Sähköjohdot ja kukkaruukut ovat mielenkiintoisimpia.. Konttaileeko muiden vauvat unissaan? Meillä tästä on tullut jo pieni ongelma, koska hippu posauttaa päänsä aika usein unissaan seinään. :( Muutenkin yöt ovat taas olleet hurjan katkonaisia ja kitinää on riittänyt. Muutaman kerran hippu on löytänyt itse tutin suuhunsa, mikä on kyllä kiva edistysaskel (meidän keskimmäinen ei ikinä oppinut itse noukkimaan tuttia suuhunsa ja heräilin kymmenisen kertaa yössä parin vuoden ajan...)

Nyt viikonloppuna kun on hipun menoa seuraillut, on karu totuus tullut esiin: tämä pieni vauva ei olekaan enää niin kovin pieni. Ennen kuin huomataankaan, päästään suunnittelemaan yksivuotissynttäreitä. :D
 
No niin, nyt enemmän niistä Venlan mitoista. Eli V:lla on noussu paino 400-600g / kk aiemmin, ja se on ollu siis ihan ok, kun se nousee suht tasaisesti, ja joka kk on paino lisääntyny. MUTTA kun nyt sitä oli tullu vaan reilu 400g melkein 2kk aikana, niin siinä on se pointti, et millon joudutaan painonseurantaan. JOS V:n paino olis noussu joka kk kilon verran, ja sit yhtä-äkkiä joku kk nousis 700g, niin ei mitään hätää. Mut ero on siinä, et painoa on tullu joka kk muutenkin minimaalisesti, ja kun se siitäkin vielä vähenee, niin se on se pointti, miksi painoa nyt tarkkaan seurataan. Yksi syy EHKÄ, miksi paino ei nouse samaa tahtia, on se viljojen puuttuminen. Näin siis lastenlääkäri-kaverini asiaa mulle selitti.
Geeneissä mun puolella lapset on ollu enemmän tuhtia tekoa, kun pieniä ja siroja. Itse jayksi monista serkuistani ollaan oltu vaan hoikkia muksuina, mut kumpikin sitä vastoin pitkiä ikäisekseen. Miehen puolella taas mies on ollu paksu pötikkä, hänen veli hoikempi, mut myös pitkä.
JOku ehdotti, et Venla vaan kuluttaa kaiken minkä syö, ja that´s it. Asia voi olla niinkin, mutta entäs sitten, kuhan vauva lähtee konttaamaan tai ryöminään? :eek: Ja jos ruokamäärät ei suurene, niin sehän kuihtuu olemattomiin?

NO, katsotaan, mitä helmikuun lopulla painokäyrälle kuuluu. Mulla vaan kolahti niin syvälle tämä asia, kun työllä ja tuskalla ollaan tämä lapsi saatu, niin tietysti sitä toivoo, ettei mitään pahempaa olis taustalla. Ja huoli painaa muutenkin tästä muksusta koko ajan. Enkelivauvan menetyksen jälkeen en oikein ole osannu luottaa siihen, et Venla nyt pysyis hengissä ja elossa meidän hoidossa :ashamed: Äitiys, tätä se on... Huoli painaa, vaikka kaikki oliskin hyvin.

Ja sit kysymys TEILLE! Onko kenelläkään muulla tämmöstä: Venla ei antais pukea :eek: Ikää 8kk, ja NYT jo kamala vastustelu tuon toimepiteen kans, sylissä ei tule mitään pukemisesta, neiti vetää selän kaarelle, tai valuu makaronina lattialle, ja jos yrität pukea, kun vauvaa, niin siitä sitä ei varsinkaan tule mitään... :headwall:

Jep, tää lähtis lakkaamaan listoja, et saatais täää remppa joskus valmiiksi... :wave:
 
Alkuperäinen kirjoittaja Sisu:
Ja sit kysymys TEILLE! Onko kenelläkään muulla tämmöstä: Venla ei antais pukea :eek: Ikää 8kk, ja NYT jo kamala vastustelu tuon toimepiteen kans, sylissä ei tule mitään pukemisesta, neiti vetää selän kaarelle, tai valuu makaronina lattialle, ja jos yrität pukea, kun vauvaa, niin siitä sitä ei varsinkaan tule mitään... :headwall:

Jep, tää lähtis lakkaamaan listoja, et saatais täää remppa joskus valmiiksi... :wave:
Hippu vääntää ja vääntää itseään kaarelle pukiessa. Ja huutaa naama punaisena. Liukkaat ulkovaatteet ovat todellinen haaste saada neidin päälle. Neuvolassa pukeminen on jopa nolottanut, kun oli niin hirmuinen show päällä ja yritin ja yritin... Ja hattu lensi lukuisia kertoja. Uskomattoman paljon voimaa löytyy pienestä ihmisestä! Joskus saa onneksi huijattua (vaikka varpaita ihastelemalla) vaatteista osan päälle, ennen kuin neiti hoksaa vastustella. ;)
 

Yhteistyössä