Kilpikonna

Itsellä ei ole kilpikonnaa, mutta tässä muutama asia jota kannattaa ajatella;
*Nuori kilpikonna on pieni ja soma, pitää aina muistaa että se elää kauan ja moninkertaistaa kokonsa
*Vesikilpikonnat tarvitsevat riittävän suuren akvaarion, UV-valon ja muut lajille tyypilliset edellytykset
*Kaikki kilpikonnat eivät ole kovin seurallisia
*Kilpikonnilla ja matelijoilla yleensä saattaa olla salmonellatartunta, joten ne voivat muodostaa tartuntariskin pienille lapsille (kilpikonnan käsittelyn jälkeen tulee kädet pestä hyvin mahdollisen tartunnan estämiseksi).
*Mikäli olet todella kiinnostunut kilpikonnista, on aina olemassa sellaisia jotka etsivät uutta kotia, varsinkin punakorvakilpikonnia.
*Muista aina perehtyä hyvin eläimen hoitoon ja ruokintaan ennenkuin hankit lemmikin.

Tässä muutama asia joka tuli mieleen. Eli kilpikonna on kiva lemmikki sille, jolla riittää tarpeeksi kiinnostusta ja aikaa hoitoon, ihan kuten mikä lemmikki tahansa.
B)
 
meillä oli aiemmin vesikilppari 10v.viimesen vuoden aikana muuttui tosi agressiiviseksi(ajan puutteen takia) ja alkoi puremaan aina kun oli mahdolllisuus.ja puree muuten tosi kovaa ja imukuppi otteella :\| muutenkin kauhea homma kun iso akvaario ja vesi likaantu tosi nopeeta yms...maakilppareista en tiedä...meillä on myös akvaario ollu monta vuotta ja paljon kivempi ja helpompi hoitaa =)
 
Meillä on nelivarvaskilpikonna. Asustelee lattialla.
On helppohoitoinen. Ei tarvitse vesiastiaa eli voi jättää moneksi päiväksi yksin. Horrostaa talvella jääkaapissa 2-3 kuukautta. Nukkuu myös kesällä monia päiviä yhteen menoon. Tulee syömään kädestä.
Tarvitsee lämpölampun ja uv-valon. Syö heinää, ei lihaa eikä leipää.

Ei sovi vauvaperheeseen koska likaa lattioita.

 
Vielä lisäisin että katsopa konnamaa-sivuilta. Siellä on paljon hoito-ohjeita.

Kreikankonna on vaativampi. Tarvitsee vettä ja kosteahkon kaivelupaikan.

Vesikilppari tarvitsee ison akvaarion ja vesi on vaihdettava usein.

Kilpikonnat ovat yksineläjiä ja purevat ja tappelevat.
 
Kiitos kaikista vastauksista.
Viela kysyisin,etta mita eroa on niilla eri kilpikonnalajeilla?Siis tajuan,etta vesikilpikonnat on vedessa,mutta muut lajit?
Ja onko tosiaan niin,ettei kannata hankkia samantien useampaa?Ovatko yksinelajia??
 
Minulla on 13v.punakorvakilpikonna enkä pois antais!Reilut 200litranakvaario hänellä. Eikä minun mielestä kilpikonna läheskään yhtä työläs hoitaa kuin esim.koira ja seurallinenkin ja tuntee esim.minutkin.Isoa akvaariota jossa on hyvä puhdistaja niin ei kauheen usein tartte puhdistaa vaikka aika suuri homma sitten kun täytyy ja ruokkiminen ja vitamiinit yms.ihan simppeleitä kun ottaa selvää ja perehtyy vesikilpikonnan hoitoon..
 
Minulla oli aluksi kaksi konnaa(samanlaista)ja ei kyllä tulleet kauheen hyvin toimeen ja viihtyy hyvin yksinkin ja meidän toinen sairastui ja kuoli jo vuosia sitten ja tämä nykyinen on jo 13v. ja jos kaikki hyvin menee niin vielä paljon vuosia edessä :heart:
 

Yhteistyössä