Koira vahtii aggressiivisesti taloa,

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Vahtii ainoastaan silloin kun lapset ovat sen kanssa kotona päikseen, lapset 12v ja 13v.
Lasten kaverit saavat mennä ja tulla ihan miten haluavat.

Yksi päivä oli ollut tilanne, että minä ja mieheni oltiin pois kotoa ja poikani kaverin äiti oli tullut meille, hakemaan tätä poikaa.
Meillä on eteisessä portti, ettei koira pääse ulko-ovelle.
Omat lapseni tietävät ettei koiraa päästetä ulko-ovelle jos minä tai isänsä ei olla kotona, ja portti suljetaan aina, kun menevät avaamaan oven.

No, tämä kaveri oli mennyt avaamaan oven ja jättänyt portin auki.
Koiramme oli rynnännyt etuovelle, murissut todella vihaisesti ja näytellyt hampaitaan tälle poikani kaverin äidille.
Tyttöni oli mennyt ja raahannut sen kaulapannasta pois, portin taakse. Sielläkin oli murissut.

Koira ei käyttäydy noin kun minä tai mieheni ollaan kotona.
Se ei yleensä edes hauku, kun tulee ihmisiä. Katsoo vaan , sitten menee häntä heiluen tervehtimään ja nuolee naaman jos ihmiset ovat sille tuttuja. Vieraista ihmisistä ei juurikaan pidä, mutta ei ole aggressiivinenkaan. On lähinnä pidättäytyvä.
Ulkona se haukkuu ja vahtii pihaa kyllä. Tulee kyllä pois haukkumasta kun käsketään, heti. Ei ole mikään räkyttäjä.

Ikää sillä on 1.5 v ja on sekarotuinen. Schäfer- malinois- sekoitus, narttu.

Kysymys kuuluu: Että millä lailla sen saa lopettamaan tuollaisen aggressiivisen vahtimisen silloinkin, kun emme ole mieheni kanssa kotona. Vai saako mitenkään?
Vai pitääkö sitä vaan pitää porttien takana?
Koiraihmisilla jotakin neuvoja?
 
vahtikoira
isäntäväki poissa ja koira vahtii kotia ja lapsia ja se on ongelma? tervepäinen koira kun ei pidä vieraita lapsia uhkana onnittelen. vaan jos ihan ison lapun teet oven pieleen (varokaa koiraa) kun ette ole kotona ja vain omat lapset aukaiskoot oven tai ei kavereita aikuisten poissa ollessa!
 
Meillä kans metsästyskoira (jossa ehkä saksaria kans) vahtii. Koira on 7v narttu. Kerran esim.huoltomies soitti et hän ei uskalla mennä asuntoomme koska koira murisee ja yrittää näykkiä hampailla oven raosta (emme olleet silloin kukaan kotona). Yhden kaupustelijan se säikytti pois kun yritti oven rakoon tunkea väkisin jalkaa niin koira nappas siitä kiinni (näykkäisi, ei purrut). Eli täällä asteen pitemmällä homma ja koira saattaa ottaa hampailla kiinni murinan ja haukkumisen lisäksi..

En yritä kitkeä moista tapaa, ihan hyvä ettei tänne tule kukaan yöllä tai meidän poissa ollessa omin luvin, ainakaan ilman puremaa persuuksissa.. Ovessa meillä on pieni tarra lappu jossa on koiran kuva ja teksti: En pidä vieraista, älä tule luvatta sisään. Hyvin toimii, eipä ole edes kaupustelijoita, saati jehovia näkynyt pitkään aikaan!
 
Teillä on haastava rotujen yhdistelmä.
Kaverilla on koira, jossa on em. rotujen lisäksi vielä collieta ja sekin on tosi haastava, vaikkakaan ei käyttäydy ihmistä kohtaan noin aggressiivisesti.
 

Yhteistyössä